close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Connecting for children with autism



| Organizator:
    Asociatia Help Autism
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Autismul este considerata de catre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, una din cele mai importante problematici la nivel national. Din pacate, inca suntem in faza de inceput in a contura o strategie care sa ajute cei peste 15000 de copii la nivel national. Primii pasi sunt facuti, prin intelegere si acceptarea interventiei de baza. Mai sunt pasi mari de realizat in conectarea echipei multidisciplinare medic – psiholog – asistent social – parinte – educator si in crearea unei imagini cat mai corecte a nivelului de dezvoltare al copilului in timp real.
Numarul mic de specialisti si numarul mare de copiii face absolut pretios fiecare minut dedicat stimularii copilului, dar totodata crearii unei imagini de ansamblu in timp real asupra interventiei.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este monitorizarea în timp real a gradului de recuperare a copilului cu autism prin dezvoltarea unei aplicaţii IT integrate, ce conţine două subcomponente distincte şi permite interconectarea echipei multidisciplinare medic – psiholog – asistent social – părinte – educator.
Sistemul integrat ofera evidenta medicala, evidenta sociala, informatii despre situatia familiala, date de interes terapeutic - evaluari psihologice, date despre situatia educationala, programe ce sunt implementate in terapie si corelate cu programa prescolara / scolara.


Connecting for children with autism Connecting for children with autism Connecting for children with autism

| Aria geografica
    Municipiul Bucuresti, judetele Suceava si Ilfov

| Rezumat
    “Sunt un copil cu autism si iti arat acest lucru in felul meu. Tot ce pentru tine pare natural, firesc, pentru mine de cele mai multe ori este coplesitor. Uneori pare ca te ignor, dar in realitate nu pot interactiona cu tine. Ma poti vedea, tolera, sprijini si intelege pentru ca sunt copil in felul meu unic.” Autismul este considerata de catre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, una din cele mai importante problematici la nivel national. Din pacate, inca suntem in faza de inceput in a contura o strategie care sa ajute cei peste 15000 de copii la nivel national. Primii pasi sunt facuti, prin recunoasterea interventiei de baza in autism. Mai sunt pasi mari de realizat in conectarea echipei multidisciplinare medic – psiholog – asistent social – parinte – educator si in crearea unei imagini cat mai corecte a nivelului/gradului de dezvoltare al copilului in timp real.
Prin proiect ne-am propus conectarea tuturor jucatorilor ce creaza un cerc extrem de important in aducerea copilului cu autism la integrabilitate in colectivitate, astfel incat sa reducem pe cat posibil excluderea sociala ca viitor adult.
Am creat si implementat un sistem ce cuprinde elementele esentiale in intreg procesul de: evidenta, recuperare, evaluare si reevaluare, interventie, educare si integrare a copilului cu autism.
In prima faza 300 de copii cu autism au beneficiat in mod direct de acest sistem, insa numarul copiilor este in continua crestere.
De asemenea, 70 de specialisti au beneficiat de o aplicatie ce a introdus tehnologia in munca de zi cu zi cu copii, crescand astfel timpul utilizat in stimularea copilului, eliminand notarea pe foaie a datelor colectate in timpul orei de activitati educationale cu copilul.


| Date beneficiari
    300 de copii bin Bucuresti, Ilfov si Suceava, diagnosticati cu tulburare din spectrul autist, cu varsta intre 3 si 10 ani; 70 de psiho-terapeuti care si-au eficientizat activitatea.

| Date beneficiari
    600 de persoane, familiile copiilor din proiect, cadre didactice, medici, asistenti sociali etc., care beneficiaza prin proiect de aplicatie urmarind graficele de evidenta ale copiilor din proiect.

| Activitati
    A1 Managementul de proiect , A2 Promovarea proiectului
A3 Dezvoltarea aplicatiei de server – s-a dezvoltat o platforma cu diferite tipuri de utilizatori cu datele colectate in procesul de: evidenta medicala – diagnostic medical, alte notite ale medicului specialist, evidenta sociala – fisa de evidenta, certificate de dizabilitate, informatii despre situatia familiala, date de interes terapeutic - evaluare si reevaluare psihologica si interventie terapeutica, fise educative – date despre situatia educationala, programe ce sunt implementate in terapie si corelate cu programa prescolara / scolara. Genereaza rapoarte si grafice, evidentiind progresul dezvoltarii abilitatilor copilului in timp real. Totodata furnizeaza si date utile in cercetare/statistica.
A4 Dezvoltarea aplicatiei mobile – este o aplicatie software usor de folosit pe Android / IOS in timpul activitatilor cu copilul. Aceasta ajuta psihologul sa utilizeze aplicatia in locul fiselor clasice din timpul interventiei terapeutice, bifand raspunsul copilului in timpul activitatilor si alte informatii importante in determinarea nivelului de dezvoltare al copilului, in timp real.
A5 Testarea celor 2 componente IT – pentru evaluarea aplicatiilor si pentru realizarea lor intr-un mod cat mai prietenos cu utilizatorul, au fost testate aplicatiile timp de 2 luni;
A6 Implementarea componentelor IT in terapia cu 300 de copii – 70 de psiho-terapeuti din cele 8 centre ale asociatiilor au fost instruite in utilizarea aplicatiei.


| Rezultatele proiectului
    - Informarea si instruirea a 70 de psiho-terapeuti in utilizarea aplicatiei client. Psihoterapeutii au beneficiat de eficientizarea timpului de stimuare a copilului in timpul orelor de terapiei, cat si de eliminarea timpilor morti utilizati pana la implementarea aplicatiei in completarea fiselor pe suport de hartie;
- Eficientizarea procesului de stimulare a 300 de copii cu autism, ce beneficiaza de aplicatia IT integrata, beneficiind astfel de imbunatatirea interventiei terapeutice. Prin intermediul aplicatiei se realizeaza o evidenta mult mai buna a copiilor din punct de vedere socio-educational, medical si psihologic. Stakeholderii implicati vor putea vedea in timp real evolutia dezvoltarii copilului cu autism;
-Dezvoltarea aplicatiei IT integrate ce ajuta psiho-terapeutii in activitatea lor de recuperare a copiilor cu autism. Prin intermediul asplicatiei s-au standardizat procesele de interventie terapeutica, bazat pe analiza comportamental aplicata, procedura validata stiintific ca avand rezultate eficiente in recuperarea copiilor cu TSA.


| Bugetul
    315000

| Parteneri
    Fundaţia Vodafone România, Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata, Asociatia New Odyssey

| Website proiect
    www.eduaba.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes