Gala Societatii Civile este cel mai amplu proiect, initiat in anul 2002, care promoveaza si premiaza activitatea sectorului asociativ din Romania.

De-a lungul anilor, sub umbrela Galei Societatii Civile s-au dezvoltat proiectele:
 • Competitia anuala a Galei Societatii Civile [2002]
 • Proiectul “Adopta un ONG” [2007]
 • Bursa de Voluntariat [2007]
 • Programul “Comunicatori pentru Societatea Civila” [2009]
 • Site-ului www.galasocietatiicivile.ro pozitionat ca un portal de stiri [2007].

Prin intermediul acestora, Fundatia devine principalul sustinator al reprezentantilor sectorului non-profit, neguvernamental din Romania si promotor al initiativelor acestuia in fata celorlalte doua sectoare ale societatii civile, a mass-mediei si in fata publicului larg.

Fundatia Galei Societatii Civile incurajeaza:
 • implicarea sociala;
 • initiativele responsabile si exemplele de succes ale tuturor sectoarelor societatii civile;
 • parteneriatul si transferul de know-how intre si catre sectorul privat si cel public;
 • cooperarea intre organizatiile non-profit;
 • implicarea voluntara a cetatenilor in viata asociativa;
 • dezvoltarea unei identitati comune a sectorului.

Echipa de organizare a Galei Societatii Civile functioneaza ca un centru de resurse si de analiza al sectorului asociativ. Reprezentanti ai companiilor sau ai agentiilor guvernamentale apeleaza la echipa GSC pentru a identifica, contacta si pentru a intermedia parteneriate cu stakeholder-ii lor din sectorul asociativ.


Proiectele Galei Societatii Civile

Competitia anuala
, prin intermediul careia sunt promovate si premiate cele mai bune proiecte desfasurate de organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice, inca din anul 2002, pune in valoare si aduce un plus de vizibililitate celor mai bune initiative civice.

Competitia Gala Societatii Civile si-a construit notorietatea de-a lungul celor treisprezece editii, care au implicat in medie peste 150 de organizatii din sectorul neguvernamental si in total peste 2.000 de proiecte non-profit. In fiecare an, proiectele sunt evaluate si notate de un juriu format din: specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit, jurnalisti, sociologi, cercetatori, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania si reprezentanti ai sectorului privat.

In fiecare an, competitie se incheie cu Festivitatea de acordare a premiilor, singura seara dedicata sectorului neguvernamental, care reuneste reprezentanti ai mediului asociativ, ai sectorului privat si din institutiile publice centrale, din mediul politic, cat si din mass-media.

Bursa de Voluntariat - aduce impreuna ONG-urile si persoanele care isi pot dedica timpul in mod voluntar initiativelor civice. Acesta sectiune reprezinta o veritabila bursa a oportunitatilor de voluntariat, in care cererea se intalneste cu oferta. Oricine are posibitatea sa isi aleaga activitatea catre care se simte cel mai mult atras si sa se ofere voluntar in proiectele derulate de ONG-uri, organizatiile avand posibilitatea sa coopteze voluntari dintre cei inscrisi, deja, pe site.

Adopta un ONG
este un proiect initiat in anul 2007 sub umbrela Galei Societatii Civile pentru a promova activitatea organizatiilor neguvernamentale din Romania. Proiectul se adreseaza tuturor celor care vor sa contribuie la cresterea vizibilitatii sectorului non-profit si care pot face acest lucru punand la dispozitia ONG-urilor know-how-ul dobandit in domeniul in care activeaza, precum si instrumentele si mediile de comunicare la care au acces.

In primul an, 70 de blogeri au adoptat 44 de ONG-uri pe care le-au ajutat sa devina mai vizibile in mediul online prin intermediul posturilor dedicate activitatii acestora. Proiectul a continuat in anul 2008, adresandu-se de aceasta data agentiilor de relatii publice si agentiilor de publicitate, care au initiat 15 adoptii.

In cea de-a treia etapa a proiectului au fost invitati artistii din industria muzicala sa devina "parinti adoptivi" pentru ONG-uri. Pionierii acestei etape au fost trupele VUNK, HI-Q, Suie Paparude, SISTEM, The Amsterdams, Vita de Vie, Interzis, Sarmelele Reci si Go to Berlin, care au adoptat noua organizatii.

Comunicatori pentru Societatea Civila – ultimul proiect initiat sub umbrela Galei Societatii Civile - a raspuns concret nevoii de promovare a sectorului non-profit si a institutiilor culturale. Prin intermediul acestuia, o serie de studenti din cadrul facultatilor de comunicare au fost pregatiti intensiv si formati pentru a suplini lipsa personalului specializat in relatii publice din organizatii si pentru a oferi ajutor specializat departamentelor de comunicare din institutile culturale.

Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei Gala Societatii Civile.