close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Bun venit pe lume!



| Organizator:
    Salvati Copiii Romania
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea infantila *copii 0-1 ani. Rata mortalitatii infantile in 2012: 9 (fata de 9,4 in 2011) decese la 1000 de copii nascuti vii (1812 cazuri fata de 2074 in 2010).
Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore. 33% din aceste decese ar fi putut fi prevenite.
Principala cauza a deceselor este prematuritatea – pentru că vin prea devreme, prematurii sunt fragili - chiar si un fir de praf le poate fi fatal.Rata nasterilor premature, un factor de risc major al mortalitatii infantile, se ridica in Romania la 10%, potrivit datelor date publicitatii in 2010 de catre Asociatia Romana de Neonatologie. Prematuritatea si complicatiile pe care aceasta le induce reduc drastic speranta de viata a celor aproximativ 20.000 de copii care se nasc anual inainte de termen.


| Scopul proiectului
    Campania ‘Bun venit pe lume!’ a debutat in octombrie 2012, cu scopul de a strange fonduri pentru dotarea cu incubatoare si echipamente performante a maternitatilor din Romania, pentru salvarea bebelusilor nascuti prematur.
Obiectiv Salvati Copiii:reducerea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub 5 ani, in perioada 2010 – 2015
Obiective:
•Evenimente de strangere de fonduri la nivel national
•Identificarea si dotarea cu echipamente medicale a 15 maternitati care le necesita cu prioritate
•Cresterea capacitatii echipelor medicale de a ingriji copiii nascuti prematuri


Bun venit pe lume! Bun venit pe lume! Bun venit pe lume!

| Aria geografica
    Bucuresti, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Pitesti, Resita, Piatra-Neamt, Suceava, Vaslui, Cluj-Napoca, Petrosani, Targu-Mures, Brasov, Adjud, Slobozia.

| Rezumat
    Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea infantila *copii 0-1 ani. Rata mortalitatii infantile in 2012: 9 decese la 1000 de copii nascuti vii (1812 cazuri).
Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore. 33% din aceste decese ar fi putut fi prevenite. Principala cauza a deceselor este prematuritatea. Rata naşterilor premature, un factor de risc major al mortalităţii infantile, se ridică în România la 10%. Prematuritatea şi complicaţiile pe care aceasta le induce reduc drastic speranţa de viaţă a celor aproximativ 20.000 de copii care se nasc anual inainte de termen.

Obiectivul campaniei
Campania ‘Bun venit pe lume!’ a debutat in octombrie 2012, cu scopul de a strange fonduri pentru dotarea cu incubatoare si echipamente performante a maternitatilor din Romania, pentru salvarea bebelusilor nascuti prematur.
Salvati Copiii si-a propus reducerea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub 5 ani, in perioada 2010 – 2015.

Activitati principale:
•Identificarea si dotarea cu echipamente medicale performante a maternitatilor care le necesita cu prioritate
•Cresterea capacitatii echipelor medicale de a ingriji copiii nascuti prematuri prin training-ul specialistilor in domeniu

Rezultate obtinute:
-1 300 000 lei investiti in 18 maternitati din orasele: Bucuresti, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi,Pitesti, Resita, Piatra-Neamt,Suceava,Vaslui, Cluj-Napoca, Petrosani, Targu-Mures, Brasov, Adjud, Slobozia.
-327 nou-nascuti salvati in 2013 cu ajutorul donatiilor Salvati Copiii
-pregatirea a 75 de medici cu specializare in obstetrica, ginecologie si neonatologie cu scopul de a creste detectia cazurilor de copii cu malformatii cardiace corectibile inca din perioada prenatala.


| Date beneficiari
    -

| Rezultatele proiectului
    Suma totala colectata in aceasta campanie este de 1 300 000 de lei (companii si persoane fizice), cu care am dotat cu incubatoare si alte echipamente medicale(incubatoare terapie intensiva si de transport, ventilatoare pentru respiratie artificiala, mese radiante de resuscitare, monitoare functii vitale, pulsoximetre, audiometre, 18 maternitati din orasele:
Adjud- Spitalul Municipal
Brasov-Spitalul de Obstetrica si Ginecologie dr. I. A.Sbarcea
Bucuresti:Spitalul Clinic Dr.I.Cantacuzino, Maternitatea Polizu, Maternitatea Bucur
Cluj-Napoca:Spitalul Judetean de Urgenta
Constanta:Spitalul Judetean de Urgenta
Craiova:Spitalul Clinic Municipal Filantropia
Iasi:Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Cuza-Voda
Petrosani:Spitalul de Urgenta
Piatra-Neamt:Spitalul Judetean de Urgenta
Pitesti:Spitalul Judetean de Urgenta
Targu-Mures:Spitalul Clinic Judetean
Suceava:Spitalul Judetean de Urgenta Sfantul Ioan
Timisoara:Spitalul Clinic Municipal de Urgenta
Vaslui:Spitalul Judetean de Urgenta
Resita:Spitalul Judetean de Urgenta
Slobozia:Spitalul Judetean
- Conform datelor primite, aprox. 327 de nou-nascuti au fost salvati si 380 de nasteri au avut loc in conditii normale in 2013 datorita dotarilor cu echipamente medicale realizate de Salvati Copiii
-Am organizat cursul "From the heart of fetus to the heart of newborn", acreditat de Colegiul Medicilor din Romania si sustinut de lectori internationali,cu scopul de a creste detectia cazurilor de copii cu malformatii cardiace corectibile inca din perioada prenatala. La curs au participat 75 de medici.


| Bugetul proiectului (in RON)
    1300000

| Parteneri
    Asociatia Romana de Neonatologie, McCann Erickson, media locala si centrala, Metrorex, Ratb.

| Website-ul proiectului
    www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes