close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#10AniDePrecizie - Dotarea Clinicii de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni



| Organizator:
    Asociatia La Primul Bebe
| Sectiune:
    Incluziune socială
| Problema de fond
    Propunerea de proiect a fost formulată și transmisă nouă de către unul dintre medicii care lucrează pe secția de Oncologie Pediatrică de la Fundeni. Am aflat astfel despre nevoile generale ale secției și ale laboratorului, iar în urma mai multor vizite am stabilit care vor fi nevoile ce vor constitui cauza pentru care alături de părinții comunității LaPrimulBebe ne-am mobilizat în campania #10AniDePrecizie.

| Scopul proiectului
    Scopul a fost acela de a îmbunătăți serviciile de tratament și diagnosticare pentru pacienții Secției de Oncologie Pediatrică de la Fundeni prin dotarea acesteia cu 10 stații cu 4 infuzomate necesare administrării tratamentului (Riscul măsurării manuale este că pacientul primește o doză mai mare decât are nevoie) și prin dotarea laboratorului de analize cu kituri de diagnosticare pentru o perioadă de 10 ani (pentru diagnosticarea corectă și stabilirea unui tratament țintit). Pentru strângerea fondurilor am organizat campania #10AniDePrecizie în comunitățile noastre online.

#10AniDePrecizie - Dotarea Clinicii de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni #10AniDePrecizie - Dotarea Clinicii de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni #10AniDePrecizie - Dotarea Clinicii de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni

| Acoperire
    București, județul Ilfov, însă vin cazuri din toată țara

| Rezumat
    În România, în fiecare an sunt diagnosticați peste 400 de copii cu diverse forme de cancer, cele mai frecvente fiind leucemiile acute și limfoamele (50%). În Clinica de Pediatrie Fundeni sunt tratați aproximativ 35% dintre copiii cu leucemie acută diagnosticați la nivelul întregii țări.
Tot aici se efectuează peste 6000 de internări/an pentru copiii cu afecțiuni maligne și non-maligne. Unii revin de câteva ori, alții stau câteva luni sau revin an de an. Tot la Fundeni există unul dintre cele mai performante laboratoare de analize la care o țară întreagă trimite probe. Aici medicii află cu ce se luptă și pot apoi să construiască planul de tratament personalizat.
Prin proiectul #10AniDePrecizie ne-am propus să nu mai lăsăm niciun copil din România fără posibilitatea de diagnosticare cât mai exactă, oferindu-le tuturor șansa unui tratament eficient, țintit. Ne-am dorit să strângem fondurile cu care să ne asigurăm că spitalul va avea kiturile de analiză necesare pentru 10 ani și am reușit. Următoarea cea mai mare nevoie a fost achiziționarea a 10 stații cu câte 4 infuzomate pe fiecare pentru administrarea automată a tratamentelor, dotări pentru care s-a reușit, de asemenea strângerea fondurilor necesare. Campania umanitară a durat 6 zile și a reunit 15.358 de părinți, care împreună au reușit să strângă 459.620 de euro în cadrul a 13.195 licitatii. Kit-urile de diagnosticare pentru primele 6 luni din 2024 au fost comandate în decembrie 2023 și livrate în ianuarie 2024, la fel și stațiile cu infuzomate.


| Date beneficiari direcţi
    Cei peste 6000 de copii cu afecțiuni maligne și non-maligne care se internează anual în Clinica de Pediatrie de la Fundeni. Un copil cu un astfel de diagnostic nu intră în spital o singură dată, ci revine. Unii revin de câteva ori, alții stau câteva luni, alții intră și ies vreme de ani de zile.
În România, în fiecare an sunt diagnosticați peste 400 de copii cu diverse forme de cancer, cele mai frecvente fiind leucemiile acute și limfoamele (50% dintre cazuri). În Clinica de Pediatrie Fundeni sunt tratați aproximativ 35% dintre copiii cu leucemie acută diagnosticați la nivelul întregii țări.
Adăugăm în rândul acestor beneficiari direcți și medicii care lucrează aici și care, cu ajutorul acestei aparaturi medicale și a kiturilor de diagnosticare, vor fi sprijiniți mai bine în îngrijirea micilor pacienți, în stabilirea diagnosticelor și a tratamentelor.


| Activitati
    Campania umanitară # 10AniDePrecizie s-a desfășurat pe parcursul a 6 zile, în perioada 16-21 noiembrie, prin licitații online în 8 comunități închise LaPrimulBebe. Pe parcursul celor 6 zile de campanie, mamele comunității au licitat pentru produse/servicii, urmând ca sumele rezultate să fie donate cauzei. La finalul celei de-a 6 a zile, au fost desemnați căștigătorii licitațiilor și, timp de aproape o săptămână începând cu acel moment, voluntarii LaPrimulBebe (comisari de campanie), alături de echipă, au centralizat toate licitațiile pentru a putea anunța suma strânsă. Proiectul a presupus activități de comunicare în interiorul comunităților în baza unui timeline bine planificat precampanie, activități de coordonare a echipei de voluntari, care ne-au ajutat în aprobarea și moderarea postărilor celor 13.195 de licitații, precum și în centralizarea licitațiilor într-un timp scurt. După perioada de strângere a fondurilor, a urmat achiziția propriu zisă a echipamentelor medicale și a unui necesar de kit-uri de diagnosticare pentru primele 6 luni (acestea au fost comandate în decembrie 2023 și livrate în ianuarie 2024, urmând ca la interval de 6 luni să fie efectuate noi comenzi de kituri de diagnosticare până la finalizarea perioadei de 10 ani pe care ne-am propus să o acoperim).

| Rezultatele proiectului
    În cele 6 zile de campanie, am reușit împreună cu cei 15.358 părinți implicați, care au participat ca vânzători sau cumpărători în cadrul a 13.195 de licitații umanitare, și cu ajutorul echipei noastre de peste 200 de voluntari, să strângem suma de 459.620 Eur, depășind suma propusă inițial. Cu această sumă, am reușit achiziționarea celor 10 stații cu câte 4 infuzomate fiecare, aparatură care îi va ajuta pe medicii Secției de Oncologie Pediatrică să dozeze automat tratamentele micilor pacienți. Înainte dozarea pentru unii dintre pacienți se realiza manual pentru că numărul de aparate existente era sub numărul de copii internați. În cazul pacienților mici, măsurarea manuală a 0,1 mg de substanță nu doar că durează enorm pentru personalul și așa subdimensionat, dar necesită o precizie extraordinară. După cum vă puteți imagina măsurarea cu o asemenea precizie a unor substanțe lichide de către un om, nu poate bate precizia unui robot. Și ar trebui făcută de sute de ori pe zi. Riscul măsurării manuale este că pacientul primește o doză mai mare decât are nevoie, iar cu ajutorul acestei aparaturi, reușim să evităm riscul respectiv.
De asemenea, prin dotarea cu kit-urile de diagnostic (pentru leucemii), proiectul oferă posibilitatea unor testări mai amănunțite în urma cărora medicii pot afla mult mai multe detalii necesare despre boala micilor pacienți și pot interveni tratându-i mai țintit și mai eficient. Toate acestea pe o durată de 10 ani de acum înainte. Numărul kiturilor de analiză la demararea proiectului era mult sub nevoile existente.


| Parteneri
    Asociația La Primul Bebe și Institutul Clinic Fundeni

| Despre organizator
    Asociația La Primul Bebe sprijină gravidele și mamele din România, aflate în primii ani de viată ai copilului, prin comunități online empatice, cursuri cu informații de la experți, campanii de conștientizare și proiecte umanitare. Cu peste 250.000 membri, activăm în toată țara prin grupuri regionale LaPrimulBebe, dar și în Diaspora. De două ori pe an, părinții comunității noastre își unesc forțele și se implică în campaniile umanitare pe care le organizăm.

| Website proiect
    www.laprimulbebe.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->