close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte







| Organizator:
    
| Sectiune:
    
| Problema de fond
    O parte dintre donațiile colectate (bani, haine, alimente) în urma activităților au fost redirecționate către Așezământul ,,Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil’’ din comuna Slobozia, Județul Giurgiu, așezământ ce adăpostește 20de copii, cu intervale de vârstă între 2 și 18 ani și mamele lor, ce au fost victime ale violenței domestice.

Restul donațiilor au fost redirecționate către 7 studenți din facultate, cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, dintre care 3 având afecțiuni medicale și 4 fiind orfani de unul sau de ambii părinți. Situațiilene-au fost prezentate de către ACDFFB, în colaborare cu Conducerea Facultății, al căror scop este acela de a susține dezvoltarea profesională și personală a tinerilor studenți farmaciști ce vor reprezenta un pilon important al sistemului de sănătate românesc.


| Scopul proiectului
    



| Acoperire
    Echipa a fost formată din 47 de membri cu vârste între 19 și 25 de ani.


| Rezumat
    Scopul proiectului este acela de a încuraja caritatea și empatia și de a fi alături de persoanele aflate la nevoie în preajma sărbătorilor de iarnă.
Obiectivele au fost:
Susținerea financiară a 7 colegi din facultate, dintre care 3 având probleme medicale și 4 fiind orfani de unul sau de ambii părinți;
Sprijinirea atât pe plan material, cât și pe plan financiar a celor 20 de copii împreună cu mamele lor din cadrul Așezământului ,,Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil’’ din comuna Slobozia, Județul Giurgiu, așezământ ce adăpostește victime ale violenței domestice;
Creșterea nivelului de conș


| Date beneficiari direcţi
    Luând în calcul obiectivele setate la început de proiect, feedbackul primit din partea partenerilor, a beneficiarilor, a participanților la activități, a persoanelor implicate în organizare și al statisticilor ce țin de promovarea on-line, putem afirma că proiectul și-a atins în totalitate scopul.

Raportul donație-beneficiar direct a fost unul semnificativ ce a evidențiat dorința de a face bine pe care persoanele din jur au avut-o. Suma totală strânsă de echipa SSFB a fost de 17.200 lei și a fost distribuită către Așezământului ,,Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil’’ din comuna Slobozia, Județ Giurgiu, așezământ ce adăpostește victime ale violenței domestice și în mod egal către 7 studenți din facultate, dintre care 3 având afecțiunimedicale și 4 fiind orfani de unul sau de ambii părinți. Donația către colegii cu probleme medicale a fost susținută de către Asociația Cadrelor Didactice din Facultatea de Farmacie București (ACDFFB).

Numărul beneficiarilor indirecți ce au contribuit la realizarea și susținerea proiectului au reprezentat un pilon important în ceea ce privește rezultatele proiectului. Raportându-ne la impactul postărilor de pe paginile de social media ale proiectului (Facebook, Instagram) și pe platformele folosite de către Societate (Facebook, Instagram, YouTube, Linktree, TikTok), putem afirma că proiectul a ajuns la aproximativ 30.000 persoane din mediul online. Număr participanților la concertul caritabil a fost de aproximativ 150 de persoane, iar numărul persoanelor ce au participat la Târgurile de Crăciun a fost de aproximativ 150 de persoane.

Scopul proiectului a fost atins datorită promovării calitative de care acesta a beneficiat, dar și datorită persoanelor care au fost dornice să acorde o mână de ajutor.


| Activitati
    
Activitățile ce au adus spiritul de iarnă în inimile participanților și a publicului, dar care au ajutat și la strângerea de donații sunt:

-împodobirea bradului de Crăciun în cadrul Facultății de Farmacie, la care au participat studenți, voluntari și cadre didactice. Tematica bradului a fost una încurajatoare, fiind împodobit cu citatele motivaționale preferate ale participanților și cu decorațiunile create de voluntari;
-desfășurarea a două Târguri de Crăciun în cadrul cărora s-au vândut ornamente festive, prăjituri și produse de patiserie realizate de studenții, absolvenții facultății și de membrii SSFB, și care au fost amplasate în incinta facultății și în cadrul Veranda Mall;
-organizarea concertului corului ”Colindă, farmacie! Dăruiește bucurie!”, ce a avut loc în cadrul Casei de Cultură a Studenților din București (CCS). Studenții, voluntarii și membrii SSFB, dornici de a face un bine, s-au unit pentru a încânta publicul cu cântările sale. Invitația a fost adresată publicului larg, intrarea nu a fost condiționată de o taxă, însă atât pe parcursul concertului, cât și la final, spectatorii au avut la dispoziție urne pentru donații;
-desfășurarea unui moment artistic al corului în timpul serbării organizate de ACDFFB, în incinta facultății;
-tombola SSFacemBine: pe toată perioada de desfășurare a proiectului, studenții facultății se puteau înscrie în cadrul tombolei prin achitarea unei taxe fixe. În final, au existat 3 câștigători ce au intrat în posesia a 3 Advent Calendare;
-campania de donare de haine și alimente neperisabile ce s-a desfășurat pe toată perioada de desfășurare a proiectului.


| Rezultatele proiectului
    Bugetul proiectului a fost de 1041,98 lei obținut prin sponsorizare și a fost investit astfel:
-asigurarea necesarului logistic pentru promovarea off-line a proiectului;
- asigurarea materialelor logistice pentru seara de cocktail ce a urmat după concert;
- asigurarea cadourilor pentru coriștii ce au făcut parte din cor;
- promovarea plătită a postărilor;
- acoperirea cheltuielilor neprevzăute.
În urma parteneriatelor, am obținut:
- sticle de vin folosite la seara de cocktail;
- agende, tricouri și perne personalizate destinate vânzării în cadrul târgurilor;
- 300 de broșuri și 200 de flyere.


| Parteneri
    
„Prescrie un zâmbet! :)” este un proiect de tradiție al Societății ce a ajuns în acest an la cea de-a 16-a ediție. Acesta a luat naștere în anul 2008 din dorința de a ne susține financiar și emoțional, colegii din facultate ce întâmpinau perioade nefaste.

Asociația Cadrelor Didactice din Facultatea de Farmacie București (ACDFFB) a reprezentat punctul de plecare al proiectului fiind ligandul între asociație și identificarea nevoilor colegilor noștri. În urma participării în cadrul aniversării ACDFFB și timpului petrecut cu familiile acestora, s-au strâns donații ce au ajuns la studenții facultății aflați în nevoie.

Treptat, proiectul a devenit nelipsit din grila anuală de proiecte ale Societății ce se desfășoară în preajma sărbătorilor de iarnă și a reușit să-și lărgească orizonturile către cauze externe, datorită conștientizării nevoii de susținere financiară și emoțională a persoanelor defavorizate.



| Despre organizator
    

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes