close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



CARTE CINSTE CUI TE-A SCRIS SI CELUI CE TE DARUIESTE



| Organizator:
    Asociatia Prietenii Omului - Umanism, Cultura
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    In judetul Olt si judetul Dolj au fost infiintate in anul 2005 noi comune care nu au o biblioteca publica comunala.
Cetatenii acestor comune, tineri si adulti, au dreptul la informare, educatie, divertisment. Absenta unei institutii de cultura cum este biblioteca publica ingreuneaza procesul de evolutie a populatiei din localitatile respective. Speram sa gasim impreuna masurile cele mai potrivite pentru a determina Consiliile Locale Comunale sa creeze posibilitatea de a realiza obiectivul propus.


| Scopul proiectului
    Prin infiintarea de biblioteci comunale proiectul ofera o forma alternativa de educatie, prin care tinerii si adulti din familiile sarace, care nu au posibilitatea sa-si cumpere o carte, sa consulte o colectie de periodice si alte posibilitati de informare si instruire. Proiectul urmareste formarea cetatenilor voluntari (tineri si adulti) din municipiul Craiova, judetul Dolj si municipiul Slatina, judetul Olt pentru a dezvolta voluntariatul ca o sursa viabila si de neinlocuit pentru solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca.

CARTE CINSTE CUI TE-A SCRIS SI CELUI CE TE DARUIESTE CARTE CINSTE CUI TE-A SCRIS SI CELUI CE TE DARUIESTE CARTE CINSTE CUI TE-A SCRIS SI CELUI CE TE DARUIESTE

| Aria geografica
    judetul Olt: Balteni; Gura Padinii si Ipotesti; judetul Dolj: Carcea; Carna; Catane; Ghidici; Ghindeni; Intorsura; Plesoi; Rojiste; Talpas

| Rezumat
    In judetul Olt si judetul Dolj au fost infiintate in anul 2005 noi comune care nu au o biblioteca publica comunala. In contextul crizei economice si morale actuale, care determina o extindere a saraciei, cu expunerea inca si mai mare a grupurilor vulnerabile si aparitia altor noi, biblioteca publica comunala apare ca fiind poate cea mai eficienta metoda de sprijin cultural-educativ a acestor cetateni si a societatii ramanesti de la sate in general. Orice comunitate ar trebui sa respecte diversitatea si sa asigure cetatenilor posibilitatea de informare, instruire, educatie de fapt toate drepturile civile, politice, sociale, economice si culturale. Cetatenii acestor comune, tineri si adulti, au dreptul la informare, educatie, divertisment. Absenta unei institutii de cultura cum este biblioteca publica ingreuneaza procesul de evolutie a populatiei din localitatile respective. Speram sa gasim impreuna masurile cele mai potrivite pentru a determina Consiliile Locale Comunale sa creeze posibilitatea de a realiza obiectivul propus.


| Date beneficiari
    judetul Olt: Balteni; Gura Padinii si Ipotesti;
judetul Dolj: Carcea; Carna; Catane; Ghidici; Ghindeni; Intorsura; Plesoi; Rojiste; Talpas



| Rezultatele proiectului
    Prin donatii de carti am reusit sa infiintam biblioteci comunale la Calui, Ghimpeteni, Gradinile, Rosieni, Baldovinesti, Soparlita, Barasti si Carcea.


| Bugetul proiectului (in RON)
    120000

| Parteneri
    Consiliile comunale, Institutii, Agenti economici, persoane fizice si juridice

| Website-ul proiectului
    www.sprijincomunitate.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes