close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Mama supereroina mea ediția XII



| Organizator:
    Asociatia Centrul de Performanta Before&Afterschool CONIL
| Sectiune:
    
| Problema de fond
    Conil fest este un eveniment bianual a cărui scop este de a oferi spațiu talentului copiilor cu nevoi speciale și/sau dizabilități alături de copii tipici. Prin ediția din anul 2023 martie am dorit să oferim ocazia acestor copii talentați să mulțumească mamelor pentru tot sprijinul și toate eforturile depuse dar mai ales pentru a le sărbători existența. Nevoia de la care pornise această ediție a fost dorința copiilor de a performa momente artistice dedicate sau create special pentru femeile din viața lor. Pe parcursul anilor de festival participanți au verbalizat că își doresc o ediție în cadrul căreia să poată susține momente dedicate mamelor, bunicilor sau iubitelor lor.

| Scopul proiectului
    Scopul a fost: sărbătorirea femeii într-un context artistic excepțional și incluziv
Obiective: 1. Promovarea talentului copiilor într-un mediu incluziv (copii tipici pe aceiași scenă alături de copii atipici.
2. Încurjarea performării unor momentelor artistice dedicate și/sau inspirate de mame, bunici sau femei în general.
3. Asigurarea unui spațiu sigur, incluziv și artistic pentru momentele dedicate femeilor din viața copiilor cu nevoi speciale.
4. Promovarea femei prin evidențierea rolului acesteia în viața de zi cu zi a copiilor săi.
5. Prezentarea unor femei de succes.


Mama supereroina mea ediția XII Mama supereroina mea ediția XII Mama supereroina mea ediția XII

| Acoperire
    Bucuresti

| Rezumat
    Festivalul Conil a pornit din nevoia de a oferi un spațiu de manifestare a talentului pentru copiii cu cerințe educaționale speciale. Ediția XXII Mama supereroina mea s-a născut din nevoia de a sărbători mamele copiilor cu dizabilități, deoarece acestea depun adesea eforturi supraomenești pentru a crea condițiide egalitate de șanse pentru aceștia. Obiectivele au fost:
1.crearea unui spectacol în care talentul copiilor este reflectat în momentele susținute de acestea
2.crearea momentelor artistice dedicate mamelor, bunicilor și femeilor
3.promovarea unor femei care au reușit dincolo de obstacolele vieții
Activitatea a presupus un număr de 63 de momente susținute de mai mult de 1500 copii tipici, cu dizabilități și/sau cerințe educaționale speciale.
Evenimentul a fost unul în cadrul căruia femei, mame de succes au premiat momentele susținute de copii. Fiecare din cele 63 de momente au constat în momente artistice care au mulțumit, omagiat și gratulat mamele eforturile, dragostea și grija acestora.
Copii care au performat pe scenă au fost recompensați cu un cadou pregătit din donațiile principalilor sponsori ai evenimentului.


| Date beneficiari direcţi
    Copii cu vârste cuprinse între 3-18 ani care au un moment artistic dedicat mamei, bunicii, femeii din viața lor.
S-au înscris un număr de 1500 de copii cu și fără dizabilități.
Au participat copii de la scoli speciale pentru nevăzători și cele cu probleme de auz, copii din centrele direcțiilor generale de asistență socială și protecția copiilor, copii beneficiarii diverselor asociații și copii tipici


| Activitati
    1. Trimiterea informării cu tematica festivalului - după ce s-a stabilit tematica acestei ediții toți participanții anteriori au fost informați despre tematica și posibilitatea înscrierii la festival
2. Lansarea formularului de înscriere - s-a creat formularu de înscriere și s-a pus la dispoziția publicului
3. Identificarea partenerilor pentru această ediție - parteneri care rezonează cu mesajul, intenția și mindsetul festivalului în general dar și cu această temă specifică
4.Strângerea formularelor de candidatură
5. Contactarea participanților în scopul identificării nevoilor logistice, tehnice și muzicale necesare momentului artistic
6. Pregătirea desfășurătorului
7. Stabilirea momentelor de premiere și a personalităților ce vor înmâna premiile copiilor
8.Identificarea expozanților pentru Târgul primăverii un târg cu produse ce a avut loc în foiaierul circului
9.Pregătirea prezentatorilor și a materialelor informative pentru aceștia
10.Pregătirea logisticii momentelor din desfășurător
11. Colectarea sponsorizărilor și pregătirea pacheteleor de premiere
12. Stabilirea echipei de coordonare a logisticii festivalului
13. Ultimele confirmări și aranjamente muzicale, tehnice sau logistice
14. Desfășurarea și imortalizarea festivalului
15. Promovarea în mass și social media
16. Diseminarea efectelor și impactului evenimentului


| Rezultatele proiectului
    A fost un festival care a strâns 1500 de copii care au susținut mai mult de 60 de momente artistice dedicate mamelor, bunicilor și femeilor din viața lor.
Au participat un număr de 1000 persoane cu bilet la spectacolul de circ. Festivalul a avut un număr de 2700 de spectatori, 80 de reprezentați ai instituțiilor care au însoțit copii, 120 de profesori coordonatori ai copiilor și mai mult de 500 de persoane au participat la atelierele organizate de expozanți. Postările video din zilele evenimentului au totalizat un număr de 10985 de vizualizări și au obținut 501 like-uri.Evenimentul a avut mai mult de 20 de apariții în mass-media. A fost un eveniment în cadrul căruia am sărbătorit femeia, mama și bunicile. Unul efectele neintenționate ale festivalului a fost că am ajuns la concluzia că fiecare msmă, bunică este o eroină și atunci când vorbim despre un copil cu nevoie speciale, dizabilitate sau cerințe educaționale speciale acestea sunt supereroine.
Beneficiile aduse grupului de copii este crearea unui cadru incluziv, sigur și nondiscriminativ pentru demonstrarea talentului. Dincolo de crearea acestui spațiu un astfel de eveniment încurajează copii cu dizabilități și nevoi speciale să apară pe scenă, să iubească scena. Cel mai important rezultat al acestui proiect este că dincolo de promovarea incluziunii festivalul rămâne materializarea incluziunii.Ediția unui astfel de festival care este dedicat femeii devine un omagiu adus mamelor copiilor cu cerințe educaționale speciale despre care rar se vorbește și a căror voce este rar auzită mai ales omagiată.


| Parteneri
    Asociația Conil, Circul Metropolitan București, Aqua Carpatica, Biofarm, Hp, Transavia

| Despre organizator
    Asociația CONIL, a fost fondată în 2010 de Adela Hanafi, mama unui copil cu dizabilități, cu scopul de a asigura educația într-un mediu incluziv și sigur pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale. Misiunea CONIL este asigurarea accesului la educație și incluziunea în comunitate a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale. În viziunea noastră ”fiecare copil este o lume” care merită explorată, promovată, înțeleasă și mai ales respectată.

| Website proiect
    https://conil.ro/4-5-martie-2023-mama-supereroina-mea-editie-speciala-conil-fest/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes