close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Fii SIR - Student Implicat de Romania



| Organizator:
    Asociatia Pro Democratia
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Din implementarea proiectelor anterioare, al caror beneficiari au fost tinerii, au aparut tot mai multe intrebari de genul: Eu cum pot sa ma implic? Cum pot rezolva o problema? Am o idee cum o implementez? Datorita programului Fondul ONG in Romania si a componentei Implicare civica, am avut oportunitatea de a dezvolta un proiect strict pentru tineri, in special studenti, unde principalii actori au fost ei, pentru ca toate activitatile sunt implementate de catre ei, sub monitorizarea si evaluarea echipei de proiect. Am oferit oportunitatea tinerilor de a fi ei in centrul lucrurilor, de la realizarea materialelor, pana la implementarea activitatilor.

| Scopul proiectului
    Scop: Incurajarea implicarii tinerilor in viata comunitatii si sustinerea initiativelor acestora care contribuie la promovarea cetateniei active prin respectarea si aplicarea valorilor democratice.
Obiective specifice:Cresterea gradului de informare a 90 de tineri despre cetatenia activa si valorile democratice; Stimularea implicarii tinerilor in comunitate prin 10 initiative care vor duce la dezvoltarea comunitatilor si a politicilor publice prin cetatenia activa; Oferirea de sprijin tinerilor in vederea implementarii initiativelor cu scopul de a imbunatati procesul de dezvoltare a comunitat


Fii SIR - Student Implicat de Romania Fii SIR - Student Implicat de Romania Fii SIR - Student Implicat de Romania

| Aria geografica
    Bucuresti - Ilfov, Iasi, Botosani, Cluj Napoca, Calarasi, Ploiesti, Brasov, Vaslui, Deva

| Rezumat
    Nevoia proiectului a plecat de la proiectele anterioare dezvoltate de APD, unde, tot mai multi tineri doreau sa puna in aplicare ideea lor, insa nu aveau cunostintele necesare. Astfel, prin proiectul FII SIR! ne-am propus sa Incurajam implicarea tinerilor in viata comunitatii si sa sustinem initiativele acestora care contribuie la promovarea cetateniei active prin respectarea si aplicarea valorilor democratice. Activitatile importante ale proiectului sunt: Atelier de lucru pentru un numar de 30 de studenti de la sociologie si stiinte politice pe tema cercetare de teren; Realizarea metodologiei si a cercetarii de teren; Punerea in aplicare a chestionarului online si de teren; Realizarea raportului de crecetare privind gradul de implicare civica a tinerilor in Romania; Organizarea de 3 ateliere pe tema management de proiect; Selectarea a 11 cele mai bune initiative idei de proiecte, care au fost puse in aplicare de catre tineri; Implementarea celor 11 initiative proprii; Realizarea unui film despre nivelul de implicare sau ne-implicare a tinerilor in comunitate; Realizarea Ghidului Implicarea pentru toti; Organizarea Galei Fii SIR si premierea meritelor celor 11 initiative.
Cele mai importante realizari - raportul de cerectare si filmul video care pot fi folosite drept suport pentru toti cei care lucreaza cu tinerii si pot afla care sunt motivele pentru care tinerii aleg sa se implice, sau sa nu se implice in comunitate; Cele 11 initiative puse in aplicare prin care 11 studenti au exersat pentru prima data managementul de proiect; ghidul Implicarea pentru toti - un adevarat suport pentru toti tinerii care isi doresc sa se implice, pentru ca acest ghid contine 10 povesti/experiente ale tinerilor care au dezvoltat ideile proprii si incurajeaza si pe altii sa fie implicati


| Date beneficiari
    90 de studenti din cele localitatile implicate in proiect

| Date beneficiari
    Peste 10.000 de studenti din intreaga tara

| Activitati
    - Selectarea centrelor universitare si a echipei de cercetare
- Selectarea studentilor pentru activitatea de cercetare
- Atelier de lucru – elaborarea metodologiei de cercetare in mediul online si cercetare de teren
- Managementul activitatii de cercetare in mediul online si cercetare de teren
-Realizarea unui raport final ce va cuprinde concluziile rezultate in urma cercetarii
- Organizarea a 3 sesiuni de instruire privind managementul de proiect
- Implementarea si monitorizarea proiectelor initiate de catre tineri
- Organizarea Galei SIR!
- Elaborarea ghidului Implicare pentru toti
- Diseminarea ghidului Implicare pentru toti
Proiectu s-a desfasurat in doua etape. Prima etapa a avut in vedere instruirea studentilor de la sociologie si stiinte politice de a dezvolta o metodologie de cercetare si de a elabora chestionarul, urmand apoi sa interprereze datele si sa le includa in raport. Toate acestea sub supravegherea echipei de proiect. Dupa realizarea raportului prin care am aflat nivelul de implicare sau ne implicare a tinerilor in comunitate, am trecut la dezvoltarea etapei a doua. Aceasta a constat in instruirea unui numar de 60 de studenti despre managementul de proiect, in urma carora, si-au elaborat mini-proiectele si le-au sustinut in fata juriului. 11 dintre ele au fost selectate si sustinute pentru implementare. Rezultatele raportului de cerecetare au stat la baza subiectelor de la training. Totodata, am dezvoltat o serie de materiale suport necesare pentru tineri.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului si beneficiile aduse grupului tinta au constat in implicarea directa a beneficiarilor, au fost promotorii proiectului de la inceput pana la final. Pentru prima etapa, ca rezultate avem raportul de cerectare care este scris in totalitate de beneficiarii participanti la etapa de cercetare sub egida echipei de proiect. Acestia si-au pus in aplicare cunostintele si si-au dezvoltata abilitatile de a chestiona, de analiza date, intrucat marea parte a studentilor erau de la sociologie, fapt care pe multi i-a ajutat sa experimenteze cercetarea de teren, sa puna in aplicare teoria invatata la facultate. In a doua etapa a proiectului sunt cele mai importante rezultate, unde 11 tineri si-au pus in aplicare ideile de proiect. Au gestionat propriile initiative si au exersat managementul de proiect, precum si contributia pe care au adus-o la realizarea Ghidului Implicare pentru toti, unde sunt prezentate povestile acestora, experienta pe care au trait-o si cum i-a ajutat implicarea in proiect.Cel mai important rezultate este ca am reusit sa cream persoane resurse in comunitate, care fie ca dezvolta proiecte proprii, fie ca se implica in continuare in proiectele organizatiei noastre.

| Bugetul
    367337,70

| Parteneri
    Nu este cazul

| Website proiect
    Proiectul nu are o pagina web separata, insa are o pagina separata pe site-ul organizatiei - http://www.apd.ro/ro_RO/clubadmin/fii-sir-student-implicat-de-romania





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes