close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs - editia a II-a



| Organizator:
    Asociatia Atelierul de Creatie
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    In cadrul Noptilor albe ale creatorilor si designerilor de produs este un melanj bine definite intre designerii de produse consacrati si cei debutanti. Creatorii de produse din Romania cred in aceasta industrie creativa si multi dintre ei au realizat din aceasta pasiune o afacere. Conform site-ul www.revista-atelierul.ro (site realizat in 2011 de noi pentru a defini comunitatea designerilor si creatorilor de produs din Romania), peste 50% dintre creatorii si designerii de produs nu sunt constienti ca schimbarea brandului sub care activeaza nu este benefica pentru afacerea lor. Sau ca gasirea unui nume similar cu unul deja existent nu este potrivit pentru definirea proprie identititati creative.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este valorizarea produselor de autor, si create de designeri de produs din Romania prin realizarea evenimentelor de nisa. Obiectivul general este constructia transparenta si obiectiva unei comunitati viabile la nivel national a designerilor si creatorilor de produs. Obiectivele proiectului sunt: - Promovarea produselor de autor - Promovarea creatorilor debutanti - Identificarea liderilor de opinie; - Ridicarea standardelor pentru evenimentele de nisa; - Redefinirea statutului de opere de arta ale produselor de autor; - Diseminarea profesionista a informatiei

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs - editia a II-a Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs - editia a II-a Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs - editia a II-a

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul ajuns la editia a II-a este o oportunitate viabila pentru creatorii si designerii de produse doritori sa se prezinte cu aceasta calitate intr-un mediu adecvat. Creatorii si designerii de produs au nevoie de un spatiu de dialog, de sesiuni de experimente artistice, de cresterea gradului de competenta culturala a publicului tinta si de o interactiune constanta cu publicul. De cele mai multe ori spatiul creatorilor de produse este considerat inferior celui artistic, creatorilor si designerilor de produs nefiindu-le recunoscut statutul de artist. Aceasta preconceptie incercam sa o eliminam prin fiecare eveniment organizat de noi. Obiectivul general este construcția transparenta si obiectiva unei comunitati viabile la nivel initial local a designerilor si creatorilor de produs, punand accentul pe debut, calitate & incurajarea interventiei culturale. Proiectul se diferentiaza clar de evenimentele de profil similare, atat prin maniera de organizarea (valentele culturale, activitatile culturale multidisciplinare, selectarea atenta a fiecarui participant), maniera de promovare si prezentare, cat si maniera de diseminarea (realizarea de cataloage online in care prezentam rezultatele editiilor). Activitatile implementate : - 3 workshopuri - concertul de jazz - realizarea proiectului simultan in trei locatii din Bucuresti Rezultatele obtinute : - peste 20 de participanti - peste 500 de vizitatori - schimbarea perceptiei publicului referitoare la creatiile de produs - continuitatea si sustenabilitate proiectului - educarea publicului, a organizatorilor evenimentelor de profil si a designerilor de produs din Romania - identificarea unor noi lideri de opinie, a unor noi specialisti (manageri culturali)

| Date beneficiari
    Creatorii si designerii de produs renumiti vor ridica în mod constant nivelul de asteptari asupra acestei Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs. Spatiile selectate pentru aceste Nopti albe a creatorilor si designerilor de produs sunt consum de cultura, cat mai centrale pentru a accesibilitatea publicului la ele. Toti creatorii de produse, designerii de produse unicat activi si cunoscatori de limba romana sunt beneficiarii indirecti ai proiectului. Beneficiarii directi ai proiectului (designerii si creatorii de produse) au putut sa realizeze workshopuri: Ramona Croitoru a realizat workshop de prelucrare in lut polimeric, Creative Arts de reciclare creativa, Woodish de prelucrare in lemn si Cosmin Marinescu de pictura pe radacini.

| Rezultatele proiectului
    Consideram ca: - peste 50 de creatori si designeri de produse au beneficiat de o vizibilitate mai buna si o reputatie imbunatatita în randul consumatorilor de arta; - peste 50% dintre participantii si-au creat un public nou, iar participantii debutanti în proportie de 35% si-au redefinit clar si coerent maniera de branding si promovare constanta. - peste 20% dintre participanti vor deveni la randul lor formatori de opinie în acest domeniu. - peste 20.000 de cititori au fost informati despre designerii de produs contemporani si elementele definotorii pentru comunitatea din Romania. Participantii prin cadrul acestui proiect interactioneaza cu personalitati deja consacrate in domeniul creatorilor si designerilor de produs. Participantii la acest proiect primesc sprijin atat din partea Asociatiei Atelierul de Creatie pentru dezvoltarea unei viitoare afaceri prin oferirea de spatiu de prezentare a afacerii în paginile brosurii, cat si din partea altor profesionisti din domeniu sau organizatii de profil. De asemenea, peste 50% dintre vizitatorii acestui eveniment apreciaza produsele de autor, si înteleg de ce un produs de autor este o investitie buna. Prin participarea în numar mare a vizitatorilor la acest eveniment capacitatea organizationala a unor astfel de evenimente de profil se va intari si dezvolta. Am creat un standard de realizare a unui asfel de eveniment în care participantii sunt promovati corespunzator, vizitatorii au acces la informatii referitoare la acestia si spatiile potrivite pentru consum de astfel de cultura.

| Bugetul proiectului (in RON)
    5000

| Parteneri
    Bernschutz& Co, Attitude Ballet Studio, Acuarela, Creative Arts

| Website-ul proiectului
    www.revista-atelierul.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes