close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



GROW



| Organizator:
    Scoala de Valori
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    GROW initiat in 2010 ca program-pilot in 3 orase-Bucuresti,Cluj,Iasi,dupa o prima editie a crescut la 11 orase, iar astazi avem 15.398 de absolventi din 39 de orase.
Ideea programului GROW a pornit(intr-o perioada de incertitudinea din cauza crizei economice)de la nevoia:adolescentilor de sfaturi si neintelegerea cu parintii,datorita diferentei de perceptie si gandire dintre generatii;lipsa tinerilor de claritate asupra viitorului;rezultatele slabe la BAC 2010-2011 si scaderea ca importanta examenului in randul elevilor;din dorinta de a contribui la orientarea tinetinerilor intr-un mod prietenos si fara bariere-rusine,lipsa de incredere,subiectivism.
Prin GROW ajutam elevii sa-si gaseasca calea,sa redam si motivatia necesara sa mearga mai departe si sa-si atinga potentialul, sa invete experimentand si exersand intr-un cadru multicultural.


| Scopul programului
    Programului e construit pe un curriculum de 4 ani,cu scopul de a oferi liceenilor un continut educational complementar scolii,pentru a deveni un”liceu de dupa liceu”pentru adolescenti din toata tara,la finalul programului elevii sa devina autonomi,curajosi,constienti de aptitudinile proprii,sa isi imbunatateasca stima de sine, sa interactiunea cu oameni model,astfel facilitand accesul la informatii si oportunitati inovative in educatie.
OBIECTIVELE PROPUSE la inceputul programului in 2010 au fost - 15 editii, 17 orase, 3200 de absolventi, 500 de traineri internationali.


GROW GROW GROW

| Aria geografica
    GROW a fost prezent in Arad, Brasov, Bucuresti, Constanta, Cluj, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Ploiesti, Suceava, Targu-Mures, Curtea de Arges, Ramnicu-Valcea, Lugoj, Urziceni, Bistrita, Braila, Timisoara, Campia Turzii.

| Rezumat
    GROW este un program de educatie non-formala cu predare in limba engleza, dezvoltat de Scoala de Valori in colaborare cu AIESEC Romania, ce se adreseaza liceenilor (15-19 ani). La baza initierii programului in 2010 a stat nevoia de educatie non-formala complementara scolii care sa raspunda nevoilor de predare si invatare din zilele noastre (din peste 900.000 de elevi,1 din 2 elevi au absolvit BACul in 2010-2011; 60% sunt nemultumiti de educatia formala), nevoia ca adolescentii de astazi, viitorul de maine sa aiba ocazia de a dobandi abilitati de viata, de a invata experimentand, de a lucra in echipa astfel incat sa crestem o societate de tineri autonomi, care actioneaza colaborativ, responsabil si etic.

Tinerii GROW participa la ateliere (vorbit in public, educatie financiara, dezbatere, valori si principii, stiluri de invatare,abilitati de viitor), la o serie de activitati extracurriculare prin care isi desavarsesc maiestria in organizarea de evenimente, invata tainele planificarii strategice, cunosc culturi diverse de la trainerii internationali (China, Brazilia, USA etc), scriu articole despre impactul actiunilor pe care le implementeaza, fac fotografii, materiale video prin care impart bucuria celor traite in GROW. Prin toate actiunele implementate in cadrul GROW exploram 5 arii de dezvoltare ale tinerilor: imbunatatirea stimei de sine, autocunoastere, interactiunea cu oameni model, acces la oportunitati inovative de educatie si dezvoltarea de intitiative, care sa sustina schimbarea in randul generatiilor ce vin din urma.
Dincolo de cei 15.458 de elevi care au participat în ultimii 6 ani, au fost implicati 537 de traineri internationali din 64 de tari, peste 1200 de voluntari inimosi in frunte cu 192 de coordonatori locali, care au facut lucrurile posibile


| Date beneficiari
    Grupul tinta al proiectului GROW este reprezentat de adolescentii, eleviin casele 9-12,care isi cauta raspuns la urmatoarele intrebari:
-pe ce cale vreau sa merg? (orientare in viata si in cariera)
-cine sunt? (decoperire de sine,autocunoastere)
-cine este alaturi de mine? (conectare la comunitatea de adolescenti din Romania)
Grup tinta reprezentat de adolescenti,la finalul programului devin mai autonomi, constineti de valorile personale si au o incredere in sine mai ridicata, fapt ce poate fi vazut in implicarea lor activa la scoala, in comunitate si in planurile lor pentru viitor. Prin complexitatea sa, proiectul atinge si alte comunitati conexe adolescentilor. De-a lungul celor 15 editii 15.398 de adolescenti au absolvit programulul GROW,elevi selectati din 34.413 de aplicanti).


| Date beneficiari
    1.Studenti voluntari din strainatate/trainerii internationali care faciliteaza autodescoperirea adolescentilor si se autodescopera, la randul lor. In ultimii 6 ani,au fost implicati 537 de voluntari internationali din 64 de tari.
2.Studenti voluntari AIESEC, coordonatori si organizatori care participa la mai multe conferinte nationale de pregatire initiate de Scoala de valori, unde invata project management, event management, public speaking etc. Peste 1200 de voluntari si 194 de coordonatori locali voluntari.
3.Voluntarii din companii care inteleg mai bine diferenta dintre generatii;
4.Parintii care ajung sa vada un altfel de educatie, apreciata de elevi;
5.Profesorii care devin mai deschisi la educatia non-formala si la ideile noi venite de la adolescenti;


| Activitati
    Modelul nostru de interventie este:
-6 saptamani de educatie non-formala intr-un mediu multicultural;
-4 module complementare programului scolar;
-fiecare modul contine 30 de ore de ateliere (critical thinking, financial education, eco living, debating, public speaking, etc) sustinute in limba engleza de catre formatori internationali;
-2-4 evenimente (treasure hunt, city hunt, teambuilding, multiculture nights,etc) organizate pentru adolescenti si de catre adolescenti pentru noii aplicantii GROW;
-1 eveniment de deschidere in care elevii cunosc trainerii internationali si ce vor invata GROW;
-Globatic - eveniment multicultural organizat de participantii GROW la finalul celor 30 de ore de educatie non-formala, in care au oportunitatea de pune in aplicare cele invatate;
-1 eveniment de inchidere, in care elevii impartasesc ce au invata si isi iau ramas bun la trainerii internationali;
Elevii beneficiaza de acest model de 2 ori pe an, timp de 4 ani (din clasa a 9-a pana in clasa a 12-a).
La acest model se mai aduaga:
-o conferinta de pregatire a coordonatorilor voluntari in care dobandesc project management skills;
-o conferinta de pregatire a trainerilor internationali, in care dobandesc training skills si public speaking;

La programul GROW se adauga evenimentele anuale:
-Vizite la companii partenere
-Participarea in tabara GROW Summer Camp
-Participare ca voluntar in mai multe evenimente sportive locale (exemplu The Color Run).


| Rezultatele programului
    Astazi, dupa 6 ani de GROW am atins urmatoarele rezultatele:
Numar editii-15
Traineri voluntari internationali veniti in Romania-537
Studenti coordonatori locali voluntari ai editiilor-194
Studenti organizatori voluntari-peste 1200
Elevi aplicanti in cadrul programului-34.413
Elevi care au fost selectati si au absolvit programul educational GROW 15.398
Scoli partenere implicate la nivel national-415
Orase in care s-a organizat GROW-22
Elevii participanti in cadrul programului GROW provin din 39 de orase

BENEFICII ADUSE GRUPUL TINTA:
In urma unei cercetari efectuate in 2015 in randul adolescentilor,66% din respondenti au spus ca si-au imbunatatit intr-o foarte mare masura abilitati legate de socializare, cooperare, lucru in echipa si nivelul limbii engleze; 77,7% au spus ca constientizeaza intr-o mare masura care sunt abilitatile pe care le detin pentru a gasi un loc de munca in viitor;76.7% au spus ca astazi constientizeaza punctele forte si punctele slabe;75% au spus ca au dobandit abilitati de event management, people management, orientare in cariera si leadership.

EFECTE NEINTENTIONATE:
1.Elevii participanti in cadrul programului,au devenit mai tarziu organizatori, apoi coordonatori local ajungant astazi sa ocupepozitii de leadership in cadrul organizatiilor AIESEC sau Scoala de Valori
2.Elevi GROW acceptati la universitate in strainatate datorita diplomelor GROW;
3.Coordonator local care devenit program manger assistant si apoi program manager GROW;


| Buget
    1723500

| Parteneri
    Organizatii: AIESEC Romania. Institutii: Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania, Universitatea UBB, Universitatea A.I.Cuza, Universitatea din Craiova, ISJ Brasov, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Petru Maior Targu-Mures, Universitatea Galatiensis etc. Parteneri: BRD, Accenture, Coca-Cola HBC, Cetelem, Wrigly, Kruk, Kaufland, Decathlon, Fundatia emag, HP, Ipsos, Tymbark, P&G, Vodafone, WNS, Xerox, Zentiva, Kiss FM, Rock FM etc.

| Website program
    www.growedu.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes