close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Tabere "Inima de Copil"



| Organizator:
    Fundatia Inima de Copil
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Fundatia Inima de Copil acorda de 20 ani servicii sociale pentru copii si familii in dificultate, tineri HIV+ si copii cu dizabilitati din judetul Galati. Inca de la inceput misiunea noastra a fost aceea de a ajuta si de a da speranta copiilor, tinerilor si familiilor in dificultate. Cunoscand situatiile familiilor din care provin copiii, faptul ca peste 90% dintre ei nu parasisera niciodata locul natal, am dorit o cat mai buna integrare a acestora in comunitate, scoaterea din mediile in care traiesc zi de zi pentru a le oferi experiente unice, noi care sa ii ajute psihic si emotional.
Am dorit ca ceea ce invata si experimenteaza in tabere sa contribuie la dezvoltarea lor ulterioara, sa ajute familiile din care fac parte, cat si pe noi pentru a cunoaste mai bine copiii,in alt mediu decat cel obisnuit.


| Scopul proiectului
    Scopul programului este sustinerea incluziunii sociale a copiilor din categorii defavorizate prin calatorii si experiente de invatare de care nu s-ar putea bucura fara suportul Fundatiei Inima de Copil.
Obiective programului: oferirea de educatie nonformala, ateliere de lucru, activitati ce dezvolta increderea, imaginatia, comunicarea pentru dezvoltarea integrarii copiilor in societate.
Aceste tabere care pentru multi alti copii reprezinta lucruri, experiente obisnuite, pentru beneficiarii programului reprezinta oportunitatea de a experimenta un mediu in care sunt acceptati,pretuiti,iubiti.


Tabere "Inima de Copil" Tabere "Inima de Copil" Tabere "Inima de Copil"

| Aria geografica
    Judetul Galati

| Rezumat
    De serviciile Fundatiei Inima de Copil beneficiaza copii in risc de abandon scolar si familial, familiile lor aflate in dificultate si copii/tineri cu dizabilitati. Avand in vederea ca acestia sunt expus risculului marginalizare, ca unul dintre obiectivele noastre este reducerea izolarea lor si ca una dintre nevoile identificate la copiii sustinuti este cea de socializare, de integrare in grupuri de copii si tineri, de autocunoastere, de dezvoltare personala, de crestere a stimei de sine am identificat ca activitate oportuna participarea lor la taberele de vacanta. Proiectul Taberele Inima de Copil implementat in anul 2015 face parte din programul cu acelasi nume pe care Fundatia Inima de Copil il deruleaza incepand din anul 2000. Initial numarul de copii beneficiari a fost de 30 anual, ajungandu-se in anul 2015 ca 140 de copii si tineri provenind din familii cu multe si dificile probleme materiale sau cu dizabilitati sa se bucure timp de o saptamana de experiente nesperate si extraordinare.
Scopul proiectului este cresterea sanselor de integare in societate pentru copiii beneficiari, oferirea oportunitatilor de dezvoltare personala si sansa experimentarii unei vieti fara lipsuri.
Pe parcursul a cate unei saptamani, grupri de aproximativ 20 de copii/tineri, insotiti de personal al organizatiei, voluntari si parinti au avut ocazia sa calatoreasca la mare sau la munte si sa se bucure din plin de lucruri care pentru alti copii sunt o normalitate: un pat curat in care sa doarma, trei mese pe zi si gustari, dusul zilnic si o multitudine de activitati educative ce au avut drept scop imbunatatirea abilitatilor lor de comunicare, lucru in echipa, cresterea increderii si a stimei de sine, lucruri care conduc la o integrare mai buna in grupurile lor si implicit in societate.


| Date beneficiari
    In anul 2015 au fost 140 copii cu varste cuprinse intre 6-18 ani, din proiectele organizatiei destinate copiilor si familiilor in dificultate, proiectele pentru copii si tineri cu dizabilitati, tineri HIV+

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti: Comunitatea ca beneficiar al dezvoltarii copiilor prin prisma experientelor si cunostintelor castigate, familiile copiilor, voluntari.

| Activitati
    Inca din anul 2000 in care s-a initiat programul de tabere activitatile constante au fost:
Selectia copiilor beneficiari(beneficiari curenti sau ocazionali ai organizatiei)
Gasirea unei locatii adecvate desfasurarii taberelor la munte si la mare
Gasirea resurselor financiare pentru acoperirea cheltuielilor programului
Stabilirea programului educational si a activitatilor desfasurate care sa asigure dobandirea cunostintelor, deprinderilor si abilitatilor vizate(igiena, norme de buna purtare in diverse contexte, comunicare, cunoastere si autocunoastere, dezvoltare personala, lucru in echipa, valori morale)
Recrutarea si selectia voluntarilor implicati in program
Organizarea echipei de insotitori si facilitatori ai activitatilor de tabara formata din personalul fundatiei, parinti ai copiilor beneficiari, voluntari
In fiecare an, in functie de numarul copiilor din program si in functie de resursele financiare pe care am reusit sa le obtinem am incercat sa crestem numarul copiilor beneficiari ai programului cat si diversificarea experientelor oferite.
„Anul trecut am vazut pentru pentru prima oara marea, m-am jucat in nisip si am cules scoici. Nici nu va imaginati cat ma bucur ca am reusit sa merg si anul acesta. Am invatat cat am putut de bine ... Nu am mai iesit din sat pana atunci pentru ca parintii mei nu au posibilitati. ” Alina, 10 ani
„Nu imi venea sa cred ca eu singur mi-am facut un caleidoscop. ”Andrei, 14 ani


| Rezultatele proiectului
    Ca urmare a participarii in programul de tabara, in 2015, la cei 140 de copii s-a observat dobandirea de noi abilitati si cunostinte, cresterea stimei si increderii in sine, cresterea capacitatii de integrare in societate. Toate acestea s-au tradus printr-o mai mare implicare in activitatile organizate, o mai buna integrare in grupul de colegi si usurinta in a relationa, cresterea numarului de activitati in care au dorit sa se implice.
Dintre cei 140 de copii si tineri care s-au bucurat de tabere, in 2015, 37 au fost pentru prima data la mare (deoarece restul mai fusesera in anii anteriori tot cu noi), 51 au calatorit pentru prima data cu trenul. Cu totii au beneficiat de educatie nonformala prin jocuri si activitati organizate pentru cunoastere si autocunoastere, dezvoltare personala, vizite la Delfinariu, experiente in parcuri de joaca si aqua parcuri, iesiri, plimbari, focuri de tabara, toate aceste activitati avand rolul de a creste gradul lor de incluziune sociala.
Activitatile programului s-au desfasurat conform planificarii si ne-am atins obiectivele propuse.
„Mi-a placut culoarea cerului la mare. Am auzit alti copii mai mari care povesteau cum e vara la mare si imi doream si eu sa merg. Acum 2 ani am invatat sa inot si sa construiesc castele de nisip. Nu am sa uit niciodata valurile si sunetul lor ... ” Matei, 12 ani
„La finalul zilelor de tabara care au fost pline de bucurie si joaca, cel mai mult mi-a placut ca dormeam intr-un pat ... moale, alaturi de sora mea. ” Eliza, 11 ani


| Bugetul
    45000

| Parteneri
    Din 2000, anul in care am inceput organizarea taberelor, pana in 2015 am reusit sa atragem parteneri alaturi de care an de an am bucurat inimile copiilor cu experiente de neuitat. Pentru sustinerea desfasurarii taberelor am primit ajutor in ultimii ani trecuti de la firme galatene: Damen Shipyard Galati, Alewijnse Marine Galati, Marcant SRL, Atlas Management Trade ATL SRL BRD Societe Generale, DB Schenker, Heart of a Child UK, METRO Cash&Carry Galati si Primaria Municipiului Galati, Complexul de Stiinte ale Naturii Constanta (Delfinariu), AquaMagic Mamaia si AquaPark Eforie Nord. Astfel, locatia pentru taberele organizate la mare este pusa la dispozitie de Alewijnse Marine SA, companie care s-a implicat activ in programele desfasurate.

| Website proiect
    www.inimadecopil.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes