close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



SA DESCOPERIM ABILITATILE DE VIATA IMPREUNA



| Organizator:
    ASOCIATIA VIITORUL TINERILOR
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Motivevele care stau la baza acestui proiect sunt:
Tinerii de azi nu se mai regasesc fata de ei.
Tineri de azi se simt inutili deoarece nu isi cunosc destul de bine capacitatile intelectuale,morale,spirituale.
Problema care noi am identificat-o in acest proiect tine de culturalizare, de cultura generala a fiecarui individ si aici ne referim la tinerii defavorizati proveniti din centrele de plasament din judetul Prahova, tineri care s-au implicat activ in activitati de voluntariat in Anul European al Voluntariatului 2011. Este nevoie de a permanetizare a proiectele de culturalizare a tinerilor, pentru a cunoaste istoria , nationalitate si valorile cat si traditile tarii. Proiectele de culturalizare combat fenomenul si prejudecatile „precum tara noastra este urata, nu are ce oferi tinerilor si nu are valori”, lucru care zicem noi ca nu este adevarat, deoarece consideram noi ca fenomenul plecarii tuturor tinerilor din tara noastra trebuie combatut cu proiecte de acest gen, cu proiecte de insertie sociala si cu proiecte care sa ofere locuri de munca. In anumite studii se arata faptul ca tinerii nu mai citesc, tinerii devin analfabeti, tinerii nu au o rata de absolvire la scoala , la bac, tinerii nu au echilibru in analiza problemelor si definirea lor clara,tinerii abandoneaza scoala,tinerii stau prea mult in fata calculatorului si se izoleaza de restul lumii.Tinerii nu se mai regasesc si ajung victime ale propriei gandiri, izolari si cad prada anturajelor nepotrivite pentru a gasi eliberarea.


| Scopul proiectului
    scop:
Imbunatatirea abilitatilor de viata la tinerilor defavorizati.
obiective:
1. cresterea informarii din punct de vedere cultural a 15 tineri implicati in proiect, proiect desfasurat la Pitesti, judetul Arges, in termen de 4 zile.
2. organizarea unui seminar cu tema abilitati de viata a 15 tineri implicati in proiect in Pitesti, judetul Arges, in termen de 2 zile.
3.constientizarea tinerilor din Prahova privitor la gradul de culturalizare a acestor desfasurate de AVT in anii anteriori, in termen de o luna.



SA DESCOPERIM ABILITATILE DE VIATA IMPREUNA SA DESCOPERIM ABILITATILE DE VIATA IMPREUNA SA DESCOPERIM ABILITATILE DE VIATA IMPREUNA

| Aria geografica
    Pitesti/Arges

| Rezumat
    Asociatia a luat fiinta in anul 2004 si se ocupa de integrarea in societate a tinerilor defavorizati .
Proiectul nostru face parte dintr-o serie de proiecte care tin de culturalizarea tinerilor. Culturalizarea merge pe principiul cunoasteti tara ta prin metode de non formal si aici ne referim la faptul ca pe langa o tematica, tinerii au avut posibilitatea sa viziteze anumite parti ale tarii cu traditii specifice, cum ar fi zona Dobrogea prin vizita in Delta, zona Transilvania prin vizita a zonei de Ardeal, zona Moldova prin partea Moldovei. Proiectul va avea 3 etape:
1. etapa I in care ne-am propus sa vedem o partea din regiunea in care traiesc acesti tineri beneficiari ai proiectului si sa imbinam metode de educatie non formala cu partea de culturalizare.Tinerii vor lucra in echipe, vor juca jocuri de rol, vor constientiza faptul ca si tara lor este frumoasa si merita sa locuiesti in ea.Tematica acestei tabere va fi strict pe identificarea unei probleme si gasirea de solutii la ea. Tinerii nu stiu sa definesca o problema, nu stiu ce inseamna arborele unei probleme unde se analizeaza cauza directa, cauza indirecta, efectul direct, efectul indirecta si transformarea lor in scop principal, obiective directe, obiective indirecte, rezultate directe si rezultate indirecte.
2. etapa a II a consta in optarea unui specialist in abilitati de viata si sustinerea unui seminar de 2 zile pentru autoidentificarea tinerilor implicati in proiect pe plan individual.
3. etapa a III a in care se vor centraliza proiectele de culturalizare.
Etapa a II a proiectului, consideram ca este ceea mai importanta activitate si speram ca tinerii participanti sa plece din acesta tabara mai increzatori in ei, in fortele lor proprii, in gandirea lor . Rezultatele acestui proiect sunt de ordin fizic, dar si teoretic cum ar fi: mapa seminarului, comunicatul de presa, aparitiile in mediul online, materialul de informare asupra zonei din punct de vedere turistic, dar si cultural. Asa cum se regaseste si in indicatori gradul de constientizare si informare va creste cu 20% fata de momentul de inceput al proiectului.
Proiectul este oportun deoarece in viata fiecare om are nevoie de incurajare, de un moment in care sa te autodescoperi si sa-ti faci o autoanaliza . Suma totala a proiectului este de 7631,01 lei.


| Date beneficiari
    Beneficiarii au fost cursanti,si au lucrat in echipe,au fost date teste de supravietuire, chestionati?

| Rezultatele proiectului
    Rezultatele acestui proiect sunt de ordin fizic, dar si teoretic cum ar fi: 16 mape ale seminarului, comunicatul de presa, 6 aparitiile in mediul online, 16 materialul de informare asupra zonei din punct de vedere turistic, dar si cultural. Asa cum se regaseste si in indicatori gradul de constientizare si informare va creste cu 20% fata de momentul de inceput al proiectului, 16 persoane participante, 25 de fotografiile si 3 filmuletele facute in cadrul seminarului.



| Bugetul proiectului (in RON)
    7000

| Parteneri
    Asociatia Centrul de Resurse Apollo, CASA CORPULUI DIDACTIC PRAHOVA

| Website-ul proiectului
    http://viitorultinerilor.org/sa-descoperim-impreuna-abilitatile-de-viata/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes