close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Clubul de la A la Z pentru viata



| Organizator:
    SOCIETATEA NATIONALA DE CRUCE ROSIE DIN ROMANIA - FILIALA VRANCEA
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Contextul a decurs din realizarea altor doua proiecte in zona Modruzeni axate pe servicii socio-medicale si care trebuiau completate cu servicii pe linie educationala pentru a intregi caracterul unitar al programului.
Copiii si tinerii de etinie roma reprezinta in mod deosebit un grup dezavantajat, situat la limita marginalizarii si excluziunii sociale, puternic discriminat, ai caror parinti se confrunta cu probleme economice deosebite, cum ar fi lipsa cvasi-generala a locurilor de munca. Pe acest fond de lipsuri si greutati generale, etnia roma se dezavantajeaza clar, aflandu-se in cea mai mare parte intr-o stare avansata de saracie, cu oportunitati reduse.
Proiectul asigura servicii si activitati din domeniul abilitatilor de viata:deprinderi, aptitudini, competente, trasaturi si calitati si comportamente.


| Scopul proiectului
    Scop:integrarea în societate a copiilor si tinerilor aparţinând minorităţii rome, grup dezavantajat din Marasesti, prin activitati tip club, pentru dezvoltarea abilitatilor de viata ,care sa duca la un nivel de viata acceptabil, la a dezvolta si a mentine relatii normale cu ceilalti.
Obiectiv: formarea de aptitudini, competente, trasaturi si calitati care sa mijloceasca atingerea nivelului de calitate a vietii dorit.


Clubul de la A la Z pentru viata Clubul de la A la Z pentru viata Clubul de la A la Z pentru viata

| Aria geografica
    Orasul Marasesti, cartierul Modruzeni, judetul Vrancea

| Rezumat
     Copiii si tinerii de etnie roma reprezinta in mod deosebit un grup dezavantajat, situat la limita marginalizarii si excluziunii sociale, puternic discriminat, ai caror parinti se confrunta cu probleme economice deosebite, cum ar fi lipsa cvasi-generala a locurilor de munca. Pe acest fond de lipsuri si greutati generale, etnia roma se dezavantajeaza clar, aflandu-se in cea mai mare parte intr-o stare avansata de saracie, cu oportunitati reduse si pe linie instructiv educativa.
Proiectul îşi propune să contribuie la integrarea în societate a copiilor si tinerilor aparţinând minorităţii rome, grup dezavantajat din Marasesti, judetul Vrancea, prin activitati tip club, pentru dezvoltarea abilitatilor de viata in cadrul grupului tinta, copii si tineri de etnie roma, care sa duca la un nivel de viata acceptabil, la a dezvolta si a mentine relatii normale cu ceilalti, pentru a-si realiza scopurile propuse intr-o anumita perioada de viata si pentru a face fata diferitelor dificultati.
Atelierele organizate in cadrul Clubului vor fi:
Atelierul I.T.: imbunatateste astfel accesul copiilor si tinerilor la tehnologiile informationale si de comunicatie de ultima ora
- Ateliere creative : atelier pictura / desen si incondeiere oua Paste. Se urmareste respectarea si transmiterea traditiilor existente in comunitate (atelier incondeiere oua paste).
- Atelier de management al vietii personale si gastronomie:
Prin acest atelier se urmareste dezvoltarea acelor abilitati de viata legate de economie si adminstrarea propriului buget, luare de decizii, rezolvare de probleme, inteligenta emotionala, gandire critica
Atelier sanatate si prim ajutor:
vizeaza dezvoltarea unor abilitati care sa protejeze viata si sanatatea, mai ales prin insusirea deprinderilor de baza in domeniul primului ajutor


| Date beneficiari
    Da, au fost implicati in implementare, in activitatile de: selectare si amenajari si design de interioar.

| Rezultatele proiectului
    -20 persoane si-au insusit abilitati de exprimare a sentimentelor, ideilor si cunostinelor in limbaj plastic
- 20 in IT
- 20 in Gastronomie si Fotografie
- 20 i Prim ajutor
Clubul functioneaza la capacitate maxima, instruirea se face de catre formatori calificati. Este vizibil interesul copiilor si tinerilor pentru activitatile desfasurate iar fisa psihologica evidentiaza o crestere a calitatii abilitatilor dobandite pentru fiecare domeniu in parte. o relationare mai buna intre membrii clublui, intre acestia si comunitate.
Au rezultat bunuri din activitatile clubului in domeniul creativitatii si gastronomic care au participat la diverse expozitii, chiar cu vanzari.


| Bugetul proiectului (in RON)
    907859

| Parteneri
    primaria Marasesti, Fundatia Hilfsverein Nymphemburg, Germania

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes