close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



NOI FACEM UN SPITAL



| Organizator:
    Daruieste Viata
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    In lipsa tratamentelor corespunzatoare si aplicate la timp, dar si din cauza infectiilor intraspitalicesti, copiii bolnavi de cancer din Romania au de 2 ori mai putine sanse la viata decat cei din tarile occidentale. In Romania, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare in timp ce, in Europa, 90% traiesc.
Pentru a putea creste rata de supravietuire in lupta cu cancerul vom aduce Romania 50 de ani in fata prin constructia Primului Spital de Oncologie si Radioterapie integrat intr-un spital multidisciplinar de copii.
La ora actuala, in tara noastra, copilul bolnav de cancer nu se poate trata intr-un spital integrat cu toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului acestuia: servicii de terapie intensiva, chirurgie, neurochirurgie, ortopedie, radioterapie, chimioterapie, etc.


| Scopul proiectului
    Scopul: Strangerea fondurilor necesare pentru prima faza a proiectului de construire a Spitalului "Daruieste Viata", ce va include: oncologie, hemato-oncologie, camere sterile, radioterapie, sali de activitati educationale si recreere.

Obiective:
- Atragerea a peste 1.000 de companii care sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit
- Atragerea a 100.000 de donatori persoane fizice
- Strangerea primului milion de euro intr-o campanie de SMS de 2 euro/luna
- Atragerea de consultanti straini pentru conceptul spitalului
- Obtinerea autorizatiei de constructie in cel mai scurt timp posibil


NOI FACEM UN SPITAL NOI FACEM UN SPITAL NOI FACEM UN SPITAL

| Aria geografica
    Campanie nationala, cu reactie si la nivel international, prin implicarea romanilor din diaspora

| Rezumat
    NOI FACEM UN SPITAL este un fenomen, o replica la “credinta” ca “nu se poate face nimic in Romania”. “Noi Facem un Spital” este un pariu, o provocare, o asumare si o mare responsabilitate. Asociatia Daruieste Viata i-a provocat pe romani, pe romanii de pretutindeni, sa indrazneasca sa creada in forta proprie si in forta comunitatii, aratandu-le ca daca aleg sa se implice in reformarea sistemului, pot realiza ce nu a reusit statul roman in 50 de ani: sa construiasca Primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.

Este pentru prima data cand, in Romania, un ONG construieste un spital de la zero, exclusiv din donatii si sponsorizari, iar in decembrie 2017 a fost ultimul Craciun in care 80% dintre firme au mai putut decide sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit. Guvernul a modificat Codul Fiscal, eliminand posibilitatea de a redirectiona pana la 20% din impozitul pe profit la final de an, sub forma de sponsorizare, pentru peste 50.000 de companii, afectand un potential de sponsorizare de peste 40 de milioane de euro.

Prin proiectul NOI FACEM UN SPITAL, Daruieste Viata a dus o campanie de informare, de sensibilizare a cetatenilor si de constientizare, privind implicarea comunitatii in cel mai ambitios proiect de responsabilitate sociala.

Peste 100.000 de oameni au raspuns provocarii de a-si asuma ca ei insisi pot provoca o schimbare in sistem, daca le pasa si daca aleg sa se implice.

Peste 1.400 de companii au ales sa beneficieze de facilitate fiscala pe care o aveau si sa redirectioneze 20% din impozitul pe profitul inregistrat de companiile lor, devenind astfel Fondatori ai Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.


| Date beneficiari
    Copiii diagnosticati cu cancer si familiile lor (se estimeaza ca 500 de cazuri noi de cancer la copii se inregistreaza anual in Romania); Pacientii actuali, care se trateaza in actualele sectii de oncologie din tara, au, pentru prima oara, o speranta ca si in Romania va exista un spital la standard occidentale, unde vor fi oferite bolnavilor cele mai bune conditii de tratament; Cadrele medicale, care vor avea conditiile corespunzatoare in care sa-si desfasoare meseria cu satisfactie si rezultate.

| Date beneficiari
    Cei peste 100.000 de donatori, persoane fizice si juridice, care au devenit Fondatori ai PRIMULUI SPITAL; persoanele fizice si juridice care investesc prin platforma noastra de strangere de fonduri www.bursadefericire.ro si primesc un certificat onorific de actionar la Bursa de Fericire, care sa le aminteasca mereu ca “ei pot”, ei pot imbunatati sistemul; Echipa proiectului, care va dobandi experienta si cunostinte pe care, momentan, nu le are nimeni in Romania, si astfel vor putea fi instruiti oameni noi pentru proiecte noi; Partenerii si ambasadorii proiectului, care devin o voce a cauzei in randul publicului lor; Fanii paginilor de facebook Daruieste Viata si Bursa de Fericire si vizitatorii site-urilor Daruieste Viata si Bursa de Fericire; Voluntarii Daruieste Viata, implicati in promovarea campaniei, evenimente, activitati cu copiii de la oncologie; Sistemul medical romanesc, care isi va creste standardul prin acest spital al viitorului

| Activitati
    Campania de fundraising pentru construirea Spitalului Daruieste Viata a avut urmatoarele componente:

a. Campania de SMS recurent la “8844 cu mesajul SPITAL” (donatii de 2 euro/luna), a fost implementata astfel:
- postari pe facebook, sectiune pe site-ul www.bursadefericire.ro, informatii pe www.daruiesteviata.ro
- poze cu sustinatori - persoane publice, jurnalisti, artisti, purtand tricoul campaniei noastre de SMS
- video-uri testimoniale cu sustinatori, spot-uri video pentru TV si online
- folosirea unui badge la poza de profil, cu mesajul campaniei de SMS, ce a fost folosit de foarte multi sustinatori, fiind apoi preluata ca model de alte asociatii
- promovare la TV: mesajul campaniei a fost transmis la Vocea Romaniei (Semifinala si Finala) si la Stirile ProTV
In 2 ani de campanie de SMS recurent am strans peste 500.000 mesaje trimise pentru SPITAL, insemnand primul milion de euro strans intr-o campanie de SMS.

b. Campania de promovare a facilitatii fiscale “20%”, implementata astfel:
- postari pe facebook, sectiune pe site-ul www.bursadefericire.ro, informatii pe www.daruiesteviata.ro
- newsletter trimestrial catre baza existenta de sponsori, parteneri, sustinatori
- participari la emisiuni TV, radio, interviuri si articole in presa online
- reportaje realizate de Stirile PROTV

c. Platforma de strangere de fonduri - www.bursadefericire.ro: pentru persoane fizice: donatii online, redirectionare 2%, pentru companii: contracte de sponsorizare completate online


| Rezultatele proiectului
    Cu o investitie estimata la 8.000.000 de euro si o campanie de strangere de fonduri pornita in decembrie 2015, am reusit sa strangem pana in decembrie 2017 aproape jumatate din suma, am obtinut avizele si am dat startul lucrarilor efective, in curtea Spitalului „Marie Curie”.
Peste 100.000 de donatori, persoane fizice si juridice, au raspuns invitatiei noastre din decembrie 2017: “Fii Fondatorul PRIMULUI SPITAL de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania”, donand peste 4 milioane de euro in numai 3 saptamani. Suma este un record, fiind cea mai mare obtinuta pana acum in urma unei campanii de strangere de fonduri lansate de un ONG in Romania.

Succesul campaniei ne-a incurajat sa ne gandim la o extindere a proiectului initial, cu adaugarea unui bloc operator ultra-modern si a altor compartimente necesare, ceea ce ar reduce semnificativ sansele aparitiei si purtarii infectiilor intraspitalicesti dintr-o cladire in alta, extindere pentru care continuam strangerea de fonduri.

Efectul neasteptat generat de aceasta campanie: atragerea atentiei autoritatilor asupra importantei de a investi in spitale. In decembrie 2017, dupa ce am anuntat startul lucrarilor, Primaria Capitalei a declarat ca Spitalul de Copii “Victor Gomoiu” va fi finalizat in martie 2018 si va exista in spital Centru de excelenta in tratarea cancerului la copii. Mihai Tudose a declarat ca renoveaza 11 sectii de oncologie. In 2018 exista dezbateri pe marginea constructiei Spitalului Metropolitan din Capitala.


| Bugetul
    100152

| Parteneri
    Campania de fundraising pentru construirea Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania a atras implicarea a peste 1.400 de companii si peste 100.000 de donatori persoane fizice. In promovarea campaniei ni s-au alaturat Stirile PROTV, Vocea Romaniei, Festivalul National de Teatru, Festivalul International de Film Documentar si Drepturile Omului - One World Romania, Les Films de Cannes a Bucarest, Casa de muzica Global, alaturi de sute de ambasadori – persoane cu vizibilitate si notorietate in spatiul public.

| Website proiect
    www.bursadefericire.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes