Organizatorii Festivalului de Teatru Tanar Ideo Ideis au obtinut la Gala Societatii Civile un premiu extraconcurs din partea juriului.

"In calitate de membru al juriului Galei Societatii Civile, am propus acordarea unui premiu special pentru acesti tineri care au demonstrat, de la an la an, ca anvergura talentului, cultul pentru lucrul bine facut si puterea de a mobiliza resursele unei comunitati pot depasi foarte usor limitarile unui oras mic, din sudul Romaniei" – Catalin Stefanescu.

Organizatorii Festivalului de Teatru Tanar au venit special de la Alexandria pentru a fi prezenti la eveniment. Premiul le-a fost decernat de catre Cosmin Alexandru, Presedinetele Asociatiei Erudio si Membru fondator al Fundatiei Leaders Romania.

"Nu cred ca vreunul dintre noi s-a gandit acum doi ani, la initierea acestui proiect, ca intr-un timp atat de scurt ne vom afla pe scena Galei Societatii Civile, primind un premiu. Este un sentiment absolut minunat sa stii ca munca iti este recunoscuta si apreciata la un nivel atat de inalt" a declarat Alexandru Ion, director IDEO IDEIS, Presedinte Asociatia T.E.T.Alexandria

"Acest premiu reprezinta pentru noi o oportunitate de a incepe noi colaborari si de a duce mai departe spiritul IDEO IDEIS, acolo unde oamenii nu au auzit inca de el. Noi suntem in cautare de sponsori si speram ca acest premiu va fi un argument in plus pentru companii sa ne sutina proiectul" - Andreea Bortun, director IDEO IDEIS, vicepresedinte Asociatia T.E.T.Alexandria.

Echipa T.E.T.A. si Marcel Iures, Presedintele de Onoare al Ideo Ideis au fost invitati la emisiunea Garantat 100% de pe TVR, moderata de Catalin Stefanescu. Cu aceasta ocazie, tinerii organizatori ai Festivalului au invitat trupele de teatru din liceele din tara sa se inscrie in Festival, iar companiile sa sustina proiectul.

A treia editie a Festivalului de Teatru de la Alexandria va avea loc in perioada 7-14 august. In prezent au loc inscrierile trupelor din tara pentru preselectie. Termenul limita de trimitere a formularelor de inscriere este 15 iunie 2008. Trupele vor fi apreciate de un juriu format din personalitati cu renume: actorul Marcel Iures, criticul de teatru Ana Maria Nistor, actorul Marius Manole, omul de televiziune Catalin Stefanescu, scenografa Alina Herescu si actorul Andi Vasluianu.

Pentru mai multe informatii accesati www.ideoideis.ro

Despre IDEO IDEIS
Ideo Ideis este un eveniment care a ajuns la a treia editie si include trei mari sectiuni: competitia, atelierele de teatru si spectacolele de teatru profesionist, invitate in fiecare an.

Festivalul de teatru tanar este organizat de Asociatia culturala T.E.T.Alexandria, formata din tineri cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani. Acest eveniment contribuie din plin la dezvoltarea sectorului cultural din Alexandria si Teleorman, reprezentand practic singura initiativa din aceasta arie, care a avut vreo finalitate vizibila si ale carei efecte incep deja sa se faca simtite. De asemenea a deschis, prin lansarea sa, drumul altor asociatii non-profit care incearca o schimbare in acest sens.
Editia anterioara a atins un numar de 45 de trupe inscrise din toate regiunile tarii (dintre care 11 selectionate) si circa 120 de participanti.

Despre Gala Societatii Civile
Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communications, ajuns la a VI-a editie, care promoveaza si premiaza spiritul civic, prin intermediul site-ului www.galasocietatiicivile.ro si al festivitatii anuale de premiere a proiectelor din sectorul non-profit din Romania.