“Binele din Romania se construieste in fiecare zi. Si se premiaza intr-o singura seara de gala”. Acesta este mesajul campaniei celei de-a XIV-a editii a Galei Societatii Civile, cel mai amplu proiect dedicat sectorului asociativ din Romania. 
 
Incepand cu anul 2002, Gala Societatii Civile si-a propus sa promoveze, sa sustina si sa premieze cele mai importante initiative ale sectorului neguvernamental din Romania. In fiecare an, proiectele implementate de fundatii, asociatii, grupuri de initiativa sau persoane fizice, inscrise in competitie, sunt analizate de un juriu format din specialisti in evaluare si implementare si personalitati marcante ale societatii romanesti, cele mai importante dintre proiectele inscrise fiind premiate, in mod traditional, in cadrul festivitatii de premiere a Galei Societatii Civile.

In acest an au fost inscrise in competitie peste 200 de proiecte implementate de 127 de organizatii din intreaga tara. Castigatorii vor fi anuntati pe scena Teatrului National, gazda evenimentului fiind Mircea Toma, psiholog, jurnalist, activist pentru drepturile omului - ActiveWatch.

“Pentru mine personal - si sunt convinsa ca vorbesc in numele intregii echipe – festivitatea de premiere a Galei Societatii Civile este un moment cu adevarat emotionant. Parcurg in fiecare an sute de proiecte, din toate domeniile de activitate, implementate in toate colturile tarii si chiar si acum, dupa atatia ani, sunt in continuare extrem de impresionata. Proiectele inscrise la Gala si oamenii din spatele lor ne arata noua, tuturor, ca si in Romania binele isi face loc. Va invit luni seara la Teatrul National Bucuresti sa-i cunoastem si sa-i aplaudam pe acesti oameni care, prin implicarea si eforturile lor, reusesc sa ne faca noua, tuturor, viata mai buna” declara Florentina Loloiu, Director de Programe - Fundatia Gala Societatii Civile.
Mai multe detalii despre proiecte gasiti pe www.galasocietatiicivile.ro.

***
Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile” si The INSTITUTE, Miscarea Industriilor Creative. 

Sustinatorii Galei Societatii Civile sunt KMG International, de zece ani partener principal, Fundatia Vodafone Romania - sponsor fondator, BCR, Bursa Binelui, Avon Romania si Patru Maini.

Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Radio Romania Buresti FM, Radio Romania Cultural, News.ro, Evenimentul Zilei, Capital, The Epoch Times, Phoenix Media, Invent Media, IQads, Wall-Street, Sapte Seri, INSTITUTE, The Magazine, Blogunteer.ro

Parteneri traditionali: Rusu+Bortun Brand Growers, Gavrila & Asociatii, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution si Kaustik.