Doamna Dragu s-a născut în 1928 în Botoșani. Fascinată de natură din copilărie, a studiat la facultatea de Biologie-Botanică din capitală, dar având “origine socială nesănătoasă”, a fost nevoită să plece din București pentru a-și găsi un loc de muncă.

După 1990, locuind în Cartierul Tei, lângă Parcul Circului, s-a atașat de această oază de verdeață și liniște. După ce parcul a început să se degradeze fără ca autoritățile să ia vreo măsură, în 2009, alături de alți locuitori din cartier, a participat la primul protest organizat pentru salvarea lacului din parc. De atunci, a fost activă în campanii pentru reabilitarea parcului și de recuperare a celor 11.050 mp dați în folosință Circului de Stat.

***
Campania de comunicare pentru cea de-a XVI-a ediție a Galei Societății Civile, „Reginele Neștiute ale Societății Civile”, se desfășoară în perioada 16 mai – 30 iunie 2018 și stă sub semnul Centenarului Marii Uniri. 

Sub sloganul „Reginele Neștiute ale Societății Civile”, în campania de comunicare sunt celebrate o serie de personalități feminine de astăzi, care continuă să creadă în principiile Reginei Maria prin munca lor în cadrul ONG-urilor și fundațiilor caritabile. 

Nouă personalități feminine, reprezentante ale sectorului asociativ, sunt anul acesta imaginea campaniei Galei Societății Civile: Simona Voicescu – Asociația Necuvinte, Daniela Buzducea – Fundația World Vision România, Marina Dragu - Grupul de Inițiativă „Lacul Tei”, Cristina Grigore - Fundația Părinți din România, Ștefania Popp – Junior Achievement Romania, Silvia Asandi – Fundația Romanian Angel Appeal, Mirela Nemțanu – Fundația Hospice Casa Speranței, Cristina Buja – Fundația Principesa Margareta a României și Raluca Tănase – Asociația de Medicină pentru Sănătate Publică.

Campanie realizată de: Gavrilă & Asociații
Foto credit: Alex Gâlmeanu