Angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului Mures au plantat arbori, luni, la Scoala Generala Nr. 16 din Targu Mures, in cadrul Programului national "Milioane de oameni, milioane de copaci".

Conducerea APM Mures a spus ca angajatii agentiei au iesit sa dea un exemplu locuitorilor municipiului Targu Mures pentru a se alatura miscarii nationale de voluntariat, care urmareste sa atraga companii si organizatii, asociatii studentesti, elevi de licee sau din clasele primare sau institutii ale statului.

Gabriela Boca, sef Serviciu Monitoring Sintezasi Coordonare in cadrul APM Mures, a spus ca, potrivit datelor furnizate de Primaria Targu Mures in luna martie, suprafata de spatiu verde a municipiului este de 9-10 metri patrati/locuitor si ca, pana pe 31 decembrie 2010, suprafata de spatiu verde in zona urbana trebuie sa ajunga la 20 de metri patrati/locuitor.

"Pentru atingerea acestui ambitios obiectiv legal, administratiile publice locale, primariile, trebuie sa intocmeasca un program in care sa fie cuprinse etapele pe care le vor parcurge. Acest plan de actiune trebuia finalizat pana la inceputul lunii februarie 2008. Nici o administratie publica din judet, deci nici Primaria municipiului Targu Mures nu a finalizat acest plan de actiune", a precizat Gabriela Boca.

Aceasta a mai spus ca zonele verzi reprezinta o conditie indispensabila unei vieti urbane normale.