Asadar, stii ce drepturi ai atunci cand calatoresti cu avionul sau cand achizitionezi un pachet de vacanta printr-o agentie de turism? Dar faptul ca atunci cand cumperi online, ai dreptul sa returnezi produsul fara nicio explicatie in termen de 10 zile? Stii care sunt informatiile obligatorii pe care trebuie sa le gasesti pe eticheta unui aliment si ce reprezinta acestea sau cum sa deosebesti un produs original de unul contrafacut si de este important sa ceri bonul fiscal? Ai fost sau nu tinta clauzelor comerciale incorecte sau ai denuntat clauze abuzive din contractele de credit sau din alte tipuri de contracte? In astfel de situatii, stii cui trebuie sa te adresezi? Ce inseamna furtul de identitate si la ce riscuri te supui daca nu cunosti regulile minime p entru protejarea datelor cu caracter personal? La toate aceste intrebari afli raspunsurile din emisiunea „o9atitudine!”, producator Cristina Leorent.
 
Programul este difuzat in zilele de luni, miercuri si vineri de la ora 17.30 la TVR 1, iar la 16:55 la TVR 2. Postul TVR 3 transmite emisiunea marti, miercuri si joi de la ora 19:55. De asemenea, telespectatorii romani stabiliti in afara granitelor sau plecati temporar in strainatate pot afla informatii utile privind protectia consumatorilor, pentru ca TVR International redifuzeaza programul de mai multe ori pe zi, in sistem de campanie tv. Cei care aleg sa urmareasca programele TVR pe Internet pot vedea si ei seria „o9atitudine!”, accesand portalul video al Televiziunii Romane – www.tvrplus.ro.
 
Programul „o9atitudine!” este realizat de Televiziunea Romana in parteneriat cu Federatia Asociatiilor de Consumatori.
 
Televiziunea Romana are statut de institutie publica, emite pe sase canale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR International, TVR News si TVR HD si acopera in mod echilibrat toate genurile tv. TVR are productii diverse: dezbateri pe teme de actualitate, transmisiuni de evenimente sportive majore si festivaluri internationale, programe pentru minoritati, emisiuni de smart education si hobby-uri, emisiuni culturale etc. TVR acopera cele mai importante stiri la nivel national, prin cele cinci studiouri teritoriale: Cluj, Craiova, Iasi, Timisoara, Tirgu-Mures. TVR este preocupata de viata romanilor si restabilirea unei ierarhii a valorilor. De aceea se implica in mod constant - prin campanii media, de imagine si umanitare – in viata sociala.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Sursa: Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania