Sambata, 18 august 2012, la Cluj-Napoca, va avea loc o noua actiune de colectare a Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE), organizata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca in colaborare cu companiile de salubritate din oras, reunite sub umbrela Rosal Group.

Rosal multumeste clientilor sai care au inteles importanta colectarii selective a DEEE si utilizeaza punctele speciale de colectare puse la dispozitia acestora. La fel ca in etapele anterioare de colectare, la data anuntata aceste puncte vor fi supravegheate de un angajat al societatii in intervalul orar 08.00- 14.00, iar populatia va avea posibilitatea sa depoziteze DEEE in conditii de siguranta pentru mediu si sanatate.

Pentru prevenirea distrugerii aparatelor depozitate langa recipentii special amenajati, clientii Rosal sunt rugati sa anunte intentia de a se debarasa de aceste tipuri de deseuri chiar si in afara acestor actiuni anuntate de primarie, la tel. 0264-987 (gratuit din reteaua Romtelecom); Rosal va deschide punctul cel mai apropiat pentru depozitarea temporara a acestora. Astfel, clientii Rosal sunt rugati sa nu abandoneze DEEE langa recipienti fara a-si anunta intentia.

Colectarea selectiva a acestor deseuri este importanta din punctul de vedere al periculozitatii substantelor continute de acestea, care in contact cu solul si apa pot provoca poluarea elementelor mediului. De exemplu, un televizor iesit din uz, ajuns pe sol, polueaza o suprafata de 50 m2 timp de 30 de ani.

Mai mult decat atat, anumite materiale continute de aceste deseuri cum sunt metalele rare, materiale plastice etc. se pot recicla, economisindu-se astfel resursele naturale.

La ultima campanie, cea din 23 iunie, s-au colectat mai putin de o tona de deseuri de echipamente electrice si electronice