Samusocial din România și Muzeul Național de Artă al României (MNAR) lansează miercuri, 12 februarie 2020, începând cu orele 11:00, în curtea muzeului, campania „La adăpostul artei”, dedicată conștientizării problemelor pe care persoanele fără adăpost le întâmpină în sezonul rece.
 
Desfășurată în perioada 12-29 februarie 2020 de Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Samusocial din România, campania își propune să le atragă atenția vizitatorilor muzeului asupra faptului că oamenii străzii sunt vulnerabili pe timpul iernii și au nevoie de sprijin și de compasiune din partea noastră.
 
Prin urmare, 10 sculpturi din Curtea de Onoare a MNAR vor deveni, timp de două săptămâni, „ambasadori tăcuți” ai cauzei. Pentru a le atrage atenția vizitatorilor, mici accesorii vestimentare colorate vor fi amplasate pe sculpturi, iar lângă acestea se vor găsi panouri informative despre situația oamenilor fără adăpost și activitatea Samusocial din România, dar și despre modul în care doritorii se pot implica pentru a-i ajuta pe beneficiarii organizației să depășească mai ușor sezonul rece.
 
Pe 12 februarie, cu ocazia lansării campaniei, MNAR va organiza o zonă specială unde se pot dona haine, urmând ca după această dată, toate donațiile să fie făcute direct la Centrul de Zi Samusocial din Șoseaua Grozăvești nr.82 Bis.