Pe 22 noiembrie se împlinesc 18 ani de când s-a deschis prima librărie Cărturești. La vârsta libertății și a responsabilității, salutăm eforturile celor care muncesc să facă lumea un loc mai bun și lansăm o inițiativă de promovare și încurajare a voluntariatului.
 
Împreună cu partenerii noștri vrem să contribuim la o comunitate bazată pe deschidere, prietenie și voluntariat. Câteva dintre organizațiile care au acceptat invitația de se alătura inițiativei noastre aniversare sunt: MagiCAMP, Asociația Little People România, SOS Satele Copiilor, Ajungem Mari, Greenpeace, ARCEN, Pro Patrimonio, Festivalul Internațional de Literatură de la Iași, ONG Mare Nostrum, Asociația Ghizilor din Bucovina, Asociatia Mai Bine din Iași, Noi Orizonturi din Cluj.
 
Știm că munca dedicată de voluntari cauzelor pentru care luptă este de neprețuit. Credem, însă, că e important să facem cunoscută munca lor și să îi răsplătim simbolic cu cel mai valoros dintre obiectele din librăriile noastre: cartea.
 
Pentru că împlinim 18 ani, vom răsplăti fiecare persoană care adună 18 ore de voluntariat cu o carte în dar. Mecanismul e simplu: din 22 noiembrie, organizațiile partenere vor distribui cupoane voluntarilor care vor acumula 18 ore de voluntariat. Cu acestea voluntarii pot veni la Cărturești, unde vor primi în dar o carte aleasă de ei. Detalii despre partenerii și regulamentul programului sunt disponibile pe blog.carturesti.ro/volundar.
 
Ca de obicei, de ziua Cărturești sărbătorim în librărie: joi, 22 noiembrie, între 15:00 și 21:00 mai multe ONG-uri partenere vin în Ceainăria Cărturești Verona, la Târgul Voluntarilor, să povestească ce fac și cum se pot implica în proiectele lor cei care doresc să îi susțină.
Toți vizitatorii sunt așteptați cu ceai aromat, biscuiți delicioși și reduceri de 20% la majoritatea produselor din librărie.  
 
Proiectul “Dar din dar te face voluntar” este derulat cu sprijinul Alpha Bank.
 
Vă așteptăm la Cărturești cu cel mai bun combustibil pentru faptele bune: cărțile.
Carte diem!