În același spirit care a transformat în realitate idei generatoare de #bine pe parcursul anului 2021, Grupul CEZ în România finalizează un nou proiect pentru comunitate, în parteneriat cu Centrul Medical STAL Cogealac. Inițiativa de a dona un defibrilator performant, dedicat comunității din Cogealac, va contribui astfel la monitorizarea unui număr de aproximativ 1000 de pacienți cunoscuți cu afecțiuni cardiace.

Proiectul Generatorii de bine este derulat anual în cadrul companiei, cu ajutorul angajaților care înscriu și propun proiecte în beneficiul unor grupuri vulnerabile din zona de activitate. Fiecare din cele 8 proiecte câștigătoare reprezintă o investiție în educație, sănătate, mediu sau dezvoltare regională, având alocată suma de 5 000 euro pentru implementare.

Energia verde întâlnește energia oferită în sprijinul inimii

În județul Constanța, proiectul continuă misiunea de a oferi acces la servicii de sănătate de calitate, prin modernizarea Centrului Medical STAL Cogealac cu un defibrilator performant. Centrul STAL reprezintă singura unitate din zona de nord a Constanței care oferă servicii medicale de urgență, înregistrând un istoric de aproximativ 300 de pacienți cardiaci instabili, care ulterior monitorizării și evaluării au fost transferați cu echipaje specializate către Spitalul Județean Constanța. Astfel, echipamentul va contribui la identificarea patologiilor cardiace care pun în pericol iminent viața, având un rol esențial pentru comunitate:
 Menținerea funcțiilor vitale și resuscitarea cardio-pulmonară cu un dispozitiv care are toate aceste funcții integrate;
 Realizarea protocoalelor de resuscitare și a suportului vital avansat.

„Prezența noastră în județul Constanța, unde ne desfășurăm activitatea din cadrul parcului eolian CEZ, a dus la dezvoltarea unui parteneriat solid cu membrii comunității. Pe parcursul timpului, am derulat proiecte pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din zonă, iar de data aceasta am ales să sprijinim o nouă cauză socială în care credem: accesul la servicii medicale de urgență, asigurând un echipament care să ajute la monitorizarea funcțiilor vitale și la realizarea protocolului de resuscitare cardio-pulmonară a pacienților.”, a transmis Ondrej Safar – Country Manager CEZ România.

"În dotarea Centrului de Diagnostic și Tratament STAL Cogealac a intrat un nou dispozitiv medical performant, un defibrilator cardiac, cu funcție de monitorizare a parametrilor vitali, ritm cardiac, tensiune arterială, saturație de oxigen. Defimonitorul este util pentru efectuarea protocolului de resuscitare, prin respectarea manevrelor de suport vital avansat și monitorizarea funcțiilor vitale. Vă mulțumim pentru șansa oferită, de a lucra cu echipamente performante, mai ales în contextul pandemic actual!" – a declarat dr. Cornelia Pîndichi, Director Centru Medical.

Grupul CEZ în România continuă să demonstreze că #energiavinedelaoameni și rămâne un partener de încredere al comunității din Cogealac în misiunea de a construi un viitor mai sigur. Grija pentru o viață mai bună s-a concretizat și în luna decembrie 2020, prin achiziția unui container pentru triaj, oxigenator și nebulizator, astfel încât echipa locală de specialiști să facă față provocărilor și să lupte cu vulnerabilitățile sistemului medical.

***
Despre Generatorii de Bine
Proiectul intern „Generatorii de Bine” încurajează angajații Grupului CEZ în România să propună și să se implice în proiecte de responsabilitate socială, în beneficiul comunităților locale din aria de activitate a Grupului (județele Argeș, Constanța, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea).