Europa se confruntă cu un deficit de un milion de experți digitali,  53% dintre companii având dificultăți în recrutarea specialiștilor ICT și doar 19,1% fiind femei. Programul european "Femme Forward" abordează această problemă prin formarea și promovarea femeilor în domeniul tehnic și digital.

 

Simplon România și gigantul tech AWS, alături de parteneri cu experiență în diverse țări europene, anunță începerea înscrierilor pentru programul de reconversie profesională în Tech, "Femme Forward", dedicat femeilor din România. Programul, creat cu ajutorul fondurilor europene, are menirea de a sprijini și facilita evoluția femeilor în era digitală, prin educație și formare în domeniul Cloud Computing, deschizând porțile către o lume a oportunităților.

 

Proiectul european dezvoltat cu ajutorul mai multor parteneri cu experiență în facilitare de traininguri și incluziune socială, se desfășoară în mai multe țări, inclusiv România, Franța, Germania, Spania, folosind metodologia educațională AWS re/Start.

 

Cursurile gratuite vor putea fi parcurse live, de luni până vineri, după-amiaza, exclusiv online, în perioada ianuarie - aprilie 2023, iar înscrierile sunt deschise pentru un număr maxim de 30 de persoane, cu vârsta minimă de 18 ani din România.

 

Programul își propune să pregătească participantele pentru piața muncii IT, oferind baze solide în programare și cloud computing, pregătire intensivă pentru interviuri, dezvoltarea soft skills esențiale pentru munca de echipă și individuală, facilitând totodată legătura cu companii pentru interviuri de job și internshipuri.

 

Absolventele Femme Forward vor putea accesa în urma programului diverse roluri în domenii precum centru de date, suport tehnic, automatizare și scripting Python, configurare și depanare rețele, servicii AWS. La finalul programului, în urma unui examen, participantele vor putea primi o certificare de "AWS Certified Cloud Practitioner", valabilă 3 ani și recunoscută la nivel internațional.

 

Trainerii programului sunt femei remarcabile cu o experiență vastă în domeniul IT, având roluri ca software developers, data scientists sau specialiste în domeniul automotive. Cu o pasiune profundă pentru tehnologie și cu o cunoaștere extensivă a industriei, aceste profesioniste aduc nu doar expertiza tehnică, ci și o viziune reală asupra evoluției și tendințelor actuale din IT, asigurându-se astfel că participantele beneficiază de cele mai relevante cunoștințe pentru a se integra cu succes în piața muncii.

 

Pentru înscrieri și mai multe detalii, vă invităm să vizitați: https://www.simplonromania.org/femmeforward/

 

***

 

Despre Simplon România:

 

Simplon România este o organizație non-profit care se dedică formării profesionale gratuite în domeniul tehnologiei informației, cu accent pe populații vulnerabile.

 

Despre Femme Forward:

 

Femme Forward este un proiect finanțat de UE, având ca scop împuternicirea femeilor cu abilitățile și încrederea necesare pentru a demara cariere în tehnologie, folosing metodologia AWS re/Start.