Grupul Rompetrol, prin programul sau de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru fiecare” a sustinut printr-o investitie de 90,000 RON implementarea a doua proiecte comunitare, de mediu si sanatate, in orasele Zalau si Simleu Silvaniei.

“Rezultatele acestor doua proiecte arata ca structura programului Impreuna pentru fiecare raspunde nevoilor comunitatii, aducând valoare adaugata si contribuind la dezvoltarea durabila a societatii in ansamblu” - declara Alexey Golovin, Director Comunicare al Grupului Rompetrol.

Cele doua initiative, derulate in perioada august – noiembrie cu ajutorul a peste 120 de voluntari au avut ca scop renovarea si dotarea policlinii medicale din Simleu Silvaniei si reabilitarea spatiului verde aferent Gradinitei Ion Creanga din Zalau.

Proiectul de mediu a vizat ecologizarea si terasarea unui teren de 7,000 mp, refacerea caminelor pentru canalizare apa menajera si pluviala, amenajare cai de acces prin aplicarea unui covor asfaltic si constructia gardurilor de lemn, modernizarea suprafetei terenului de sport si a locului de joaca, dotarea acestora cu echipamente adecvate, care raspund normativelor in vigoare si nevoilor celor 300 de copii prescolari, inscrisi la gradinita din Zalau. De asemenea, au fost sustinute 8 concursuri pe teme de mediu si seminarii de lucru in comunitate, dezvoltate in parteneriat cu Primaria Zalau.

“Actiunea noastra are impact pozitiv asupra gradinitei si a intregii comunitati – este un exemplu de buna practica, o lectie de viata pentru copiii salajeni care acum se joaca in aer liber intr-un spatiu adecvat amenajat, un spatiu care te invata sa ingrijesti si sa respecti natura” – prof. Emilia Negru – coordonator proiect.

In Simleu Silvaniei proiectul de sanatate a prevazut amenajarea policlinicii medicale conform standardelor sanitare – reorganizare spatiu pentru amenajare grupuri sanitare, vestiare, camera de sterilizare, depozite deseuri si lucrari specifice de tencuire, izolare termica, dotare cu mobilier. Suplimentar, in parteneriat cu elevii Colegiului National Simion Barnutiu au fost derulate actiuni de curatire a parcului si plantare de copaci si flori. 
 
“Impreuna pentru fiecare este o idee care poate fi pusa in practica la nivelul tuturor comunitatilor locale. Nu trebuie sa asteptam sa ni se faca, trebuie sa ne implicam cu totii pentru a rezolva o problema. Acest proiect ne-a dat ocazia sa demonstram ca noi insine putem face lucruri pozitive daca exista dorinta si implicare, iar acum avem un spatiu curat de lucru si tratament”
– Dr. Teodora Mirica, coordonator proiect Simleu Silvaniei.

In judetul Salaj Grupul Rompetrol este prezent prin compania membra IAIFO Zalau (productie de armaturi industriale din fonta si otel), depozite si o statie de carburant.

***
Despre “Impreuna pentru fiecare”:
Programul de responsabilitate sociala inceput in 2009 este destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin  initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului. De la debutul “Impreuna pentru fiecare”, in perioada 2009 – 2012, compania a alocat pentru dezvoltarea a 71 de proiecte peste 1.000.000 USD, in toate regiunile tarii, pentru beneficiul direct al 250.000 de persoane.

Departamenul de Comunicare
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan
Telefon:021/307 74 17