Asociatia Salvati Dunarea si Delta deruleaza, cu spriinul GSK, o campanie de evaluare a sanatatii si de educare a copiilor din Delta.

GSK Romania sustine proiectul "Sanatatea copiilor din Delta Dunarii", derulat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012. Acesta isi propune sa evalueze starea de sanatate a copiilor din Delta, in paralel cu derularea unei campanii de educatie pentru sanatate.

Proiectul ofera consultatii si ingrijire medicala gratuita pentru peste 650 de copii din zece localitati din Delta (C.A.Rosetti, Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, Maliuc Sfantu Gheorghe, Letea, Periprava, Gorgova, Partizani). De asemenea, Asociatia doreste sa atraga atentia asupra lipsei infrastructurii medicale din aceste comunitati, unde exista doar trei cabinete medicale de familie, cu program de cateva ore pe saptamana.

Echipa proiectului, formata din doi medici pediatri si opt studenti la Medicina, a vizitat pana acum cinci din cele zece sate, oferind copiilor consultatii pediatrice si analize gratuite: analize de sange, examen coproparazitologic si exudat faringian – un examen obligatoriu pentru toti copiii care intra la gradinita, dar pe care cei din Letea nu-l facusera.

Implicarea GSK consta atat in sustinerea financiara a proiectului pe tot parcursul sau, cat si in oferirea de produse de igiena copiilor (pasta si periute dinti, vitamine). Suma totala investita in proiect va fi comunicata la finalul acestuia, in luna ianuarie.

Andreia Cucu, PR&Communication Manager GSK Romania, explica motivul implicarii companiei in proiect: “GlaxoSmithKline sustine in Romania proiecte de sanatate si de educatie in sanatate, componente pe care le imbina proiectul din Delta Dunarii. Mai mult decat atat, stiind ca indicatorii din sanatate nu sunt deloc optimisti, ne-am dorit sa mergem mai in profunzime si sa sprijinim cauzele cele mai grave, din comunitatile izolate si sarace."

Lipsa infrastructurii medicale
Proiectul a fost lansat pe 24 noiembrie, in Letea, comuna C.A. Rosetti, una din cele mai izolate localitati din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Aproximativ 50 de copii au fost consultati la scoala din Letea.

Studentii la medicina, voluntari in cadrul proiectului Medicii au constatat ca starea de sanatate a acestora este, in general, buna, datorita mediului nepoluat in care traiesc. Cele cateva probleme de sanatate identificate (greutate sub medie, anemii, paratrofii) se datoreaza, conform acestora, alimentatiei nepotrivite si lipsei unei culturi a preventiei in randul localnicilor.

Cititi stirea integrala pe ResponsabilitateSociala.ro.