Cu ocazia Big Build 12, care tocmai a inceput la Oradea si Craiova, Lafarge Romania a trimis a 17-a echipa de voluntari pe santierul din Oradea. Cei 8 angajati Lafarge isi unesc fortele pentru a ajuta 6 persoane cu posibilitati materiale reduse sa obtina in doar 5 zile o locuinta decenta.

Lafarge Romania sustine evenimentul Big Build material si uman pentru al patrulea an consecutiv. Contributia la Big Build 12 consta in fundatiile solide pentru locuintele ce se ridica in aceasta saptamana si peste 350 ore de munca pentru implinirea unei nevoi de a avea un acoperis simplu, decent si accesibil ca pret al unor semeni de-ai nostri mai putin favorizati de soarta, dar care trudesc, ei insisi, la constructiile respective.
 
Parteneriatul strategic dintre Habitat for Humanity Romania si Lafarge Romania a inceput in anul 2003 si in aceasta perioada Lafarge Romania a contribuit la proiectele Habitat cu aproximativ 500.000 USD in bani si materiale de constructie. Cel mai important aspect este, insa, formarea de echipe de angajati si partneri - peste 250 de persoane, pana in prezent – care au lucrat voluntar pe santierele de la Beius, Cluj, Radauti, Dorohoi, Cumpana, Oarja si Baltesti, totalizand 8.000 ore de munca in beneficiul cauzei Habitat for Humanity in Romania.
 
„A face bine intr-un mod atat de direct este motivant pentru noi si oamenii notri; a ne implica in cauza Habitat este natural legat de domeniul nostru de activitate; in plus, este o datorie pe care ne-o asumam cu mandrie si responsabilitate pentru ca vedem cum schimbam in bine viata unor familii si observam cum acest lucru ne imbogateste si pe noi, ca oameni”, declara Sonia Artinian, Director General, Lafarge Romania.
 
Lafarge subscrie ambitiilor de dezvoltare durabila 2020 lansate de Grupul din care face parte, cu fiecare dintre actiunile comune din parteneriatul cu Habitat for Humanity Romania. Construirea de comunitati o face sistematic prin dedicarea timpului angajatilor sai si a materialelor pe care le produce, in proiectele de edificare de locuinte pentru cei aflati in nevoie de un acoperis deasupra capului. Vietile unor tineri se vor schimba si - peste o saptamana – acestia vor avea casa lor; este un drum nou, un inceput plin de incredere in ei si fortele lor; vor munci si se vor ingriji de caminele pe care le cladesc acum.
 
Sursa: habitat.ro