Școli din Buzău și Galați primesc sprijin și training pentru a atinge nivelul de digitalizare setat de standardele moderne ale Comisiei Europene. 28 de directori de școală au primit instruire pentru a fi manageri și lideri mai buni. În școlile participante din Galați și Buzău învață 12.700 de elevi de toate vârstele școlare și urmează să facă parte din program până în 2023. 
 
Alianța Edu Networks, formată din 9 organizații non-profit, coordonează Programul Național pentru Transformarea Educației prin intermediul căruia 28 de școli din Galați și Buzău sunt susținute pentru modernizare și digitalizare. 
 
Astfel, 28 de licee, școli și grădinițe din cele două orașe, cu un total de 12.700 de elevi, au acces la formare pentru un viitor mai bun. Aceștia beneficiază de sprijin pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare, resurse educaționale de calitate și profesori mai bine pregătiți. De asemenea, prin intermediul Programului Național pentru Transformarea Educației Edu Networks vizează scăderea absenteismului și a abandonului școlar. 
 
Conform unui raport al World Vision, aproape un milion de elevi români nu au avut în ultimul an acces la internet și au pierdut 24 de săptămâni de şcoală. În contextul în care Comisia Europeană a definit un standard pentru ceea ce înseamnă unitate de învățământ veritabil digitalizată, Edu Networks oferă împreună sprijin școlilor, pentru a atinge acest standard.
 
Digitalizarea educației - un obiectiv pentru școlile din Buzău și Galați
Școlile și profesorii care au aplicat pentru program au trecut prin ample evaluări pentru a fi determinat nivelul de modernizare și digitalizare al școlii folosind Cadrul SELFIE, respectiv nivelul de competențe și abilități digitale ale profesorilor folosind Cadrul DigComp Edu. SELFIE oferă fiecărei școli un raport ce poate ghida ulterior parcursul instituției de învățământ în procesul de adopție a măsurilor complementare care i se potrivesc pentru o educație digitală de excepție.
 
DigCompEdu Chek-In distinge șase domenii diferite în care competența digitală a profesorilor este exprimată folosind un total de 22 de competențe. Totodată, acesta explică modul în care profesorii pot folosi tehnologiile digitale pentru a-și îmbunătăți și inova practicile de predare la clasă.
 
„Prin parteneriatul cu Nepi RockCastle contribuim la dezvoltarea unui mediu educațional deschis, activ și cât mai aplicabil la realitatea educațională actuală. În cadrul pilonului digital, investim elevii și profesorii cu responsabilitate asupra propriei învățări, pe termen lung. Acest program integrat de educație digitală accelerată îmbunătățește și variază constructiv experiența educațională la nivelul școlilor din România. 

Pilonul de Educație Digitală, presupune proiectarea și parcurgerea unor rute educaționale clar structurate, proiectate și predate, precum și alinierea rezultatelor învățării anticipate, a experiențelor de învățare și evaluare, în mediul online. Astfel, profesorii sunt provocați să își depășească potențialul învățând cum să își selecteze mediul de învățare adecvat și cum să utilizeze cât mai eficient instrumentele digitale existente. 

Totodată, profesorii învață să folosească tehnologia pentru a servi scopurilor specifice legate de obiectivele de învățare ale elevilor, în corelație cu modul acestora de a asimila și folosi învățarea în realitatea cotidiană. Altfel spus, în modulul de pedagogie digitală, profesorii își dezvoltă instinctul de a discerne când și cum este cazul să utilizeze instrumentele și resursele digitale disponibile pentru a asigura impactul scontat asupra învățării elevilor lor, pe termen lung”, a explicat Silvia Bogdan, președinte Școala de Valori. 
 
„Suntem bucuroși să ne alăturăm celor de la Edu Networks și să avem ocazia să sprijinim proiectele destinate sistemului educațional din România. Este important să le fim alături profesorilor și să le oferim cât mai mult suport, pentru că ei sunt printre primele modele din viețile copiilor. Un profesor pasionat are puterea de a schimba viața unui elev, de a-i oferi o fundație solidă pentru etapele următoare. Acest parteneriat reprezintă o mare onoare pentru noi, și face parte din platforma noastră #ResponsiblyTogether, care vizează educația, comunitatea și mediul”, a declarat Ramona Simulescu, HR Director NEPI Rockcastle.

Directori instruiți pentru un management școlar performant  
Directorii școlilor implicate în Programul Național pentru Transformarea Educației primesc acces și în Academia de Leadership și Management Școlar, cel mai modern program de dezvoltare al abilităților de leadership pentru sistemul educațional din România. Prin intermediul acestuia, directorii sunt ajutați să își dezvolte competențele de care au nevoie pentru a conduce școala într-un mod cât mai eficient și aliniat cu noile cerințe ale societății. 
 
Academia de Leadership și Management Școlar oferă fiecărui director de școală un coach sau mentor profesionist din business și acces la o serie de programe de training și experiențe de dezvoltare profesională. 
 
Prin Academia de Leadership, directorii au șansa de a face parte dintr-o comunitate extinsă, iar școlile pe care le conduc vor avea oportunitatea de a colabora între ele, în vederea schimbului de bune practici și a expunerii la idei inovative. Datorită sprijinului oferit de NEPI Rockastle, 12 școli și grădinițe din Buzău și alte 16 unități școlare din Galați beneficiază de sprijin pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare, resurse educaționale de calitate și profesori mai bine pregătiți.
 
De asemenea, prin intermediul Programului Național pentru Transformarea Educației Edu Networks vizează scăderea absenteismului și a abandonului școlar. 
 
Lista completă a unităților participante din cele două orașe este disponibilă pe site-ul Edu Networks. Valoare investiției NEPI Rockcastle este 75.000 de euro.  
 
***
Despre alianța Edu Networks
Edu Networks este o alianță formată din 9 ONG-uri care lucrează împreună și totodată în aceleași 114  școli, pentru ca 50.000 de elevi să vină cu drag la școală. 
 
Despre NEPI Rockcastle 
NEPI Rockcastle este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu excepțional de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și se dezvoltă în continuare printr-un program de expansiune pe alte piețe din Europa Centrală și de Est. Cultura și strategia NEPI Rockcastle se concentrează pe planificare, calitatea execuției, sustenabilitate, etică și evaluarea timpurie a riscurilor. 
 
În România, NEPI Rockcastle deține 20 de centre comerciale în cele mai importante orașe din țară: Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Buzau, Shopping City Târgu Mureș, Pitești Retail Park. 
 
Despre Shopping City Buzău
Shopping City Buzău reinventează experiența cumpărăturilor și a divertismentului, oferind o gamă largă de servicii și produse sub același acoperiș, încă din 2008. Situat în Bulevardul Unirii, nr. 232, Shopping City Buzău acoperă în prezent, în urma unui proces de modernizare și extindere, o suprafață totală de aproximativ 40,000 mp. Centrul comercial pune la dispoziția clienților un mix variat de magazine pentru toate nevoile și gusturile.
 
Despre Shopping City Galați
Shopping City Galați este cel mai mare centru comercial din municipiul Galați și oferă o experienţă completă de cumpărături şi divertisment, adresându-se unui public dinamic, aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie, creativitate și de distracție. Situat pe Bulevardul George Cosbuc, nr. 251, centrul comercial are o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 48.000 de metri pătraţi care găzduiește branduri de prestigiu international, cât și local.