Raiffeisen Bank România și Facultatea de Matematică și Informatică a UBB au lansat Think Tank Lab, un proiect adresat studenților UBB pasionați de tehnologie și de perspectiva de a dezvolta produse bancare de ultimă generație. Facultatea de Matematică și Informatică continuă, astfel, inițiativele și proiectele care să ducă la o pregătire de specialitate de calitate a studenților, la introducerea și dezvoltarea de soluții creative în colaborare cu alte instituții de învățământ sau cu mediul de afaceri.

 

Studenții UBB înscriși în proiect vor beneficia de un program de training și mentorat care este susținut de experți în tehnologie din Raiffeisen Bank România. La finalul proiectului, cele mai inovatoare idei dezvoltate de echipele de studenți vor fi premiate de un juriu alcătuit din specialiști ai Raiffeisen Bank și ai universității. De asemenea, toți studenții participanți la program beneficiază de echivalarea stagiului de practică.

 

Înscrierile în proiect au fost deschise tuturor studenților pasionați de tehnologie și de perspectiva de a dezvolta produse bancare de ultimă generație, fie că aveau sau nu experiență în domeniu. Echipele, formate din câte 5-6 studenți, sunt coordonate de câte un mentor din partea Raiffeisen Bank România, care le ghidează pe tot parcursul programului până la finalul lunii martie, când urmează să aibă loc ceremonia de desemnare a câștigătorilor.

 

La eveniment au fost prezenți prof.univ.dr. Daniel David, rectorul UBB, conf. univ. dr. Christian Săcărea, prorector UBB,  și Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT la Raiffeisen Bank România, alături de studenți și alți invitați.

 

Cu acest prilej, rectorul UBB, a declarat următoarele: ,,Mă bucur să văd că rețeaua de centre de excelență și inovare centrate în jurul UBB se extinde, acum, în parteneriat cu unul dintre actorii majori în mediul economic-bancar românesc, lucru care întărește pozițiile de top pe care le are UBB în rankingurile internaționale privind "parteneriatul cu industria", "inovarea", "atractibilitatea UBB pentru mediul socio-economic" sau "angajabilitatea studenților" ", afirmă prof.univ.dr. Daniel David, rectorul UBB.

 

,,Investim în educație prin proiecte care pun inovația și tehnologia în prim plan, iar parteneriatul pe termen lung pe care ne dorim să-l avem cu Universitatea Babeș—Bolyai începe prin lansarea unui program bazat pe practică și mentorat care le oferă studenților posibilitatea să interacționeze cu specialiști din domeniul bancar și să experimenteze importanța muncii în echipă pentru dezvoltarea unor proiecte cu impact pentru viitor”, a explicat Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT, Raiffeisen Bank România.

 

Cu ocazia lansării Think Tank Lab, Raiffeisen Bank România a inaugurat în cadrul Centrului Regional de Business din Cluj-Napoca un hub dedicat educației în domeniul tehnologiei și inovației cu aplicabilitate în domeniul bancar, creat pentru studenții UBB. Spațiul, special reamenajat, oferă experiențe de studiu și networking pentru studenții înscriși în program, astfel încât ei să poată colabora în echipe și dezvolta proiecte pe teme precum: banking sustenabil, aplicații și tehnologii cu impact în industria bancară folosind blockchain, inteligența artificială, banca viitorului, produse financiar-bancare pentru noua generație.

 

***

 

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare și lichiditate solide, activează pe piața bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.900 de angajați în 285 de unități, 1.126 ATM&MFM și peste 28.900 POS-uri. 

De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susține mediul economic din România, oferind produse și servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienților. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societății prin finanțarea economiei reale și sustenabile. Totodată suntem implicați în comunitate, prin susținerea a 5 piloni de dezvoltare: educație, ecologie urbană, sport ca stil de viață sănătos, inovație, și, nu în ultimul rând, artă și cultură.

Din 2023, Raiffeisen Bank propune o nouă abordare și perspectivă asupra serviciilor bancare, prin lansarea Banking 1:1", o modalitate interactivă de a crea un plan financiar personalizat pentru clienții noștri, folosind aplicația Smart Finance, dezvoltată local, de echipa din România. www.raiffeisen.ro

 

Despre Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIAa