Samsung Electronics Romania a continuat campania educationala „Trends of Tomorrow” – proiect de CSR demarat anul trecut, care are ca scop sustinerea dezvoltarii personale si orientarii profesionale a tinerilor din clasele terminale de liceu.

In cadrul unei caravane care s-a desfasurat in 18 licee din cele mai importante orase din Romania (Bucuresti, Brasov, Iasi, Cluj si Timisoara), Samsung le-a oferit elevilor o ora de consiliere pentru cariera.

Astfel, elevii din clasele terminale au discutat impreuna cu un reprezentant Samsung si un psiholog clinician despre importanta alegerii unei cariere care sa se potriveasca personalitatii fiecaruia si au avut ocazia de a-si descoperi atuurile printr-un test de aptitudini.

Peste 1400 de tineri au participal la seminariile despre orientarea in cariera sustinute in fiecare liceu, peste 90% dintre acestia completand testul de aptitudini pus la dispozitie in timpul intalnirii cu reprezentantii Samsung.

Testul de aptitudini a masurat aptitudinile verbale, numerice / matematice, decizionale si de perceptie a formei. Dintre cele 4 aptitudini testate in cadrul caravanei „Trends of Tomorrow”, liceenii din Romania au foarte bine dezvoltate abilitatile de comunicare precum si rationamentul matematic. La polul opus se afla insa capacitatea de decizie si aptitudinea de perceptie a formei, care sunt la nivel mediu sau mai slab dezvoltate la mai mult de jumatate dintre respondenti.

Astfel, din totalul respondentilor, 74.72% au aratat abilitati de comunicare dezvoltate peste medie si 82.12% dintre persoanele chestionate au obtinut un scor peste mediu la testul „Rationament matematic”, ce indica faptul ca mai mult de 3/4 dintre elevii participanti au abilitatile tehnice bine si foarte bine dezvoltate, iar 23.6% dintre acestia au capacitatea de a excela in domeniul tehnic. In ceea ce priveste capacitatea de a lua decizii, 62.8% dintre persoanele care au completat testul au obtinut un scor mediu sau slab. Doar 1.9% dintre tinerii cu varsta cuprinsa intre 16  si 19 ani au obtinut scor maxim la testul ce evalueaza aptitudinile de perceptie a formei, ceea ce inseamna ca foarte putine dintre persoanele chestionate au inclinatii artistice.

„Intr-o era in care posibilitatile profesionale sunt nenumarate, in care trebuie sa te reinventezi tot timpul, este tot mai necesara indrumarea. De aceea, actiunile pe care le desfasuram - de la caravana in licee, pana la bursele pe care le oferim echipelor castigatoare – au ca scop  sa ii aducem pe tineri mai aproape de cariera potrivita, ca parte a angajamentului Samsung de a oferi suport tinerilor si de a investi intr-un viitor mai bun”, a declarat Mihaela Stanoiu, Marketing Manager Samsung Electronics Romania.

Bogdana Bursuc, psiholog clinician specialist, a completat: „Atunci cand ne cunoastem foarte bine pe noi si stim care ne sunt punctele forte, este mult mai usor sa ne alegem o meserie care sa ne placa si la care sa ne pricepem. Iar atunci cand facem cu placere un lucru sansele sunt foarte mari sa  excelam in domeniul respectiv. In cadrul seminariilor sustinute in licee, participantii au avut sansa de a isi evalua cateva dintre abilitatile esentiale in principalele domenii profesionale – un prim pas catre o mai buna cunoastere si implicit catre o alegere potrivita”.

Pe langa caravana educationala desfasurata, programul din acest an- „Da viata ideilor tale!”, include un concurs national de proiecte de dezvoltare profesionala, construite, la alegere, in unul din urmatoarele domenii: Comunicare & Mass-media, Marketing & Retail, Juridic & Stiinte politice, IT & Inginerie, Arta & Cultura, Medicina & Stiinte ale naturii. La final, cele mai bune proiecte vor fi premiate cu burse (5.000 de euro, 3.000 de euro / echipa), pentru atingerea scopurilor academice propuse, sau cu produse Samsung.

Toate detaliile si intregul regulament al campaniei pot fi consultate pe pagina oficiala de Facebook: www.facebook.com/SamsungTrends.

Sursa: csr-romania.ro