Parteneriatul dintre Asociația Casa Bună și Fundația PepsiCo, filiala filantropică a companiei PepsiCo, continuă să sprijine facilitarea accesului la alimente nutritive și oportunități economice pentru comunitățile marginalizate din România. Prin sprijinul oferit de Fundația PepsiCo, Casa Bună, o organizație neguvernamentală dedicată susținerii copiilor din Ferentari, București, și din comunitățile rurale Nucșoara și Lerești din județul Argeș, a înregistrat progrese semnificative în 2023 în abordarea disparităților educaționale și insecurității alimentare în rândul tinerilor vulnerabili.
 

Cu o donație acordată de Fundația PepsiCo în valoare de 150.000 de dolari, Casa Bună a facilitat furnizarea de sprijin educațional, asistență socială, formare profesională și acces la alimente nutritive pentru peste 300 de copii din aceste comunități. Eforturile colective nu numai că au întărit impactul pozitiv în comunitate, dar au avut și o influență deosebită în zonele rurale.
 

Continuând colaborarea din anul precedent, programul a realizat următoarele în 2023::

  • Evaluări și planuri de intervenție personalizate:

Peste 300 de copii au trecut prin evaluări cuprinzătoare (citire, scriere, înțelegere text și matematică), rezultând în aproximativ 280 de planuri personalizate de intervenție livrate voluntarilor dedicați copiilor. Progresul a fost evident, deoarece peste 100 de copii au fost reevaluați, iar planurile lor au fost revizuite în funcție de progresele realizate.

  • Ore de lecții online unu-la-unu:

Peste 200 de copii din comunitățile rurale s-au conectat cu 150 de voluntari din întreaga lume pentru sesiuni săptămânale de lecții online. Un număr impresionant de 8.794 de ore de lecții online unu-la-unu au avut loc în 2023, contribuind la dezvoltarea educațională.

  • Activitățile offline, în comunități, au făcut diferența:

Un spațiu local din Nucșoara a fost transformat într-un centru educațional, găzduind activități care au implicat 62 de zile petrecute cu copiii în comunitățile rurale. Implicarea a 50 de voluntari și angajarea unui adolescent local au întărit angajamentul nostru față de grija noastră pentru educația copiilor.

  • Grădinița de Sâmbătă a ajuns la sat

Primul an al activităților de grădiniță în comunitățile rurale a adus 46 de copii, care au participat la activități timp de 11 week-enduri, acumulând un total de 146 de participări.

  • Abordarea Insecurității Alimentare:

Distribuțiile de alimente în toate cele trei comunități, alături de mesele calde servite la Casa Bună din Ferentari, au jucat un rol crucial în motivarea copiilor să participe activ la programele educaționale și în continuitatea procesului educațional. Cu sprijinul Fundației PepsiCo, 27 de distribuții de alimente au fost organizate în toate cele trei comunități, distribuind 54 de tone de alimente, inclusiv produse lactate, legume, fructe, carne și bunuri neperisabile. Proiectul a susținut peste 120 de familii și s-au organizat 18 week-end-uri de mese calde servite la Casa Bună din Ferentari. 80 de copii au beneficiat, cu 2.250 de porții servite.
 

"Accesul la alimentele de bază a avut un impact considerabil asupra programului nostru. Participarea copiilor la lecții este acum stabilă, iar copiii sunt mai motivați. Acest lucru este evident nu numai în zonele urbane precum Ferentari, ci și în zonele rurale precum Nucșoara și Lerești, unde accesul la alimente, în special în timpul iernii, este dificil. Coșurile cu alimente au fost cheia succesului programului, asigurând că fiecare copil are hrana de care au nevoie pentru a crește sănătos. Suntem încântați să menținem aceste inițiative pe tot parcursul anului 2023 cu sprijinul partenerilor noștri de la Fundația PepsiCo și suntem mai mult decât bucuroși să le putem extinde în zona rurală, unde nevoia rămâne la fel de mare ", a declarat Anca Sandu, Președintele Asociației Casa Bună.
 

"Suntem încântați să vedem un impact semnificativ al colaborării noastre cu Asociația Casa Bună, oferind educație și acces la alimente comunităților dezavantajate din România. Această inițiativă, pornită în Ferentari, s-a extins către zonele rurale, abordând nevoile imediate și promovând obiective pe termen lung precum continuarea educației și crearea de oportunități economice. Ca lider global în industria alimentară și a băuturilor, suntem dedicați creării unui lumi mai echitabile și sprijinirii unui viitor durabil pentru toți ", a spus Andrea Pont, Coordonator al Fundației PepsiCo pentru Europa.
 

Casa Bună este un ONG care sprijină copiii care locuiesc în Ferentari, București, de mai bine de 10 ani. Scopul organizației este de a reduce ratele de abandon școlar, de a sprijini copiii cu resurse de învățare, hrană cu valoare nutritivă și asistență medicală - toate cu scopul holistic de a-i ajuta să reușească în viața lor profesională. Începând din decembrie 2021, Fundația PepsiCo a acordat Asociației Casa Bună o finanțare de 250.000 de dolari pentru a ajuta copiii să dezvolte abilități viitoare și pentru a promova oportunitățile economice acolo unde erau cel mai mult necesare.

 

***

 

Despre Asociația Casa Bună

De mai bine de zece ani, un grup de voluntari condus de Valeriu Nicolae și Hannah Slavik a sprijinit copiii vulnerabili

care locuiesc în zona ghetoului din Ferentari, București. Deși scopul inițial era reducerea abandonului școlar, Casa

Bună și-a dat seama curând că copiii au nevoie de mai mult decât ajutor la teme pentru a reuși la școală. De

asemenea, au nevoie de rechizite școlare, haine și încălțăminte curate, exerciții fizice, hrană sănătoasă, asistență

medicală și încurajare. În timp, numărul copiilor implicați în activitățile noastre a crescut, iar grupul de voluntari

care oferă sprijin a devenit din ce în ce mai mare. În iulie 2020, această comunitate a decis să ia formă legală și a

devenit „Casa Bună”. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://asociatiacasabuna.ro/.

 

Despre Fundația PepsiCo

Fundația PepsiCo, filiala filantropică a PepsiCo, investește în elementele esențiale ale unui sistem alimentar durabil cu misiunea de a sprijini comunitățile înfloritoare. Lucrând cu organizații non-profit și experți din întreaga lume, ne concentrăm să ajutăm comunitățile să obțină acces la securitatea alimentară, apă sigură și oportunități economice. Ne străduim să obținem un impact tangibil în locurile în care trăim și lucrăm, colaborând cu alți colegi din industrie, organizații locale și internaționale și angajații noștri pentru a determina schimbări la scară largă în problemele care contează pentru noi și au importanță globală. Aflați mai multe la www.pepsicofoundation.com.