- Gala Societății Civile 2022 x Ashoka România -

Seria Monitorizare de Impact este un demers dezvoltat alături de Ashoka România, prin care ne-am propus să urmărim evoluția proiectelor înscrise în categoria A a competiției din 2022 – proiecte care au avut șansa să obțină, pe lângă Premiile I, II, III și Premiul pentru Impact Social

Etapa 2 continuă alături de Ioana Petrea  – Director Fundraising și Comunicare al Fundației Regale Margareta a României, care ne-a povestit pe larg despre evoluția proiectului Fondul pentru Vârstinici în 2023.

  • Cum vedeți demersul proiectului vostru în anul 2023? 
  • Pentru anul 2023, în programul Fondul pentru Vârstnici, ne-am propus susținerea materială și emoțională a vârstnicilor vulnerabili prin intermediul rețelei de voluntari din Bucuresti și prin rețeaua unor ONG-uri care oferă servicii sociale pentru vârstnici în diverse comunități, cărora le acordăm micro-granturi.

  • Ce îmbunătățiri aveți în proiect față de 2021-2022?
  • În 2023, ne-am propus includerea unor activități de tip intergenerațional în toate comunitățile susținute, prin implicarea de voluntari copii și tineri în acțiuni diverse dedicate vârstnicilor.

  • Care sunt 3 obiective principale pe care le-ați setat pentru proiectul vostru pentru anul 2023?
  • Îmbunătățirea calității vieții pentru 500 de vârstnici vulnerabili din regiuni diferite ale tării, prin sprijin material, practic sau emotional;

    Susținerea a 6 ONG-uri care derulează proiecte dedicate persoanelor vârstnice, prin micro-granturi în valoare de 3000-8000 eur, cu scopul de a acoperi nevoile a 400 de seniori și a dezvolta activități intergeneraționale;

    Sprijinirea cu pachete de alimente și produse igienico-sanitare oferite lunar pentru 100 varstnici beneficiari direcți din București;

    Monitorizarea de Impact va avea patru etape și va ajunge la final în luna octombrie 2023. Pentru a urmări evoluția proiectelor participante, rămâneți cu ochii pe website-ul GSC, dar și pe canalele de Facebook și Instagram.

    ***

    Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și sustinere a antreprenoriatului social și a inovației sociale, prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societății în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale și a genera schimbări sistemice.

    Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE, care promovează și premiază an de an activitatea sectorului asociativ din România.