- Gala Societății Civile 2022 x Ashoka România -

Seria Monitorizare de Impact este un demers dezvoltat alături de Ashoka România, prin care ne-am propus să urmărim evoluția proiectelor înscrise în categoria A a competiției din 2022 – proiecte care au avut șansa să obțină, pe lângă Premiile I, II, III și Premiul pentru Impact Social

Etapa 2 continuă alături de Andreea Constantin  – Director Proiecte @ Asociația M.A.M.E., care ne-a povestit pe larg despre evoluția proiectului Împreună pentru Sănătate, în 2023.

  1. Cum vedeți demersul proiectului vostru în anul 2023? 

În anul 2023, proiectul ”Împreună pentru Sănătate” va trece printr-o serie de etape de dezvoltare bine stabilite și devine parte a strategiei organizației în sfera serviciilor de sănătate profesionale pentru pacienți cu probleme grave de sănătate. În acest sens, vor fi alocate resurse financiare, materiale și umane suplimentare ce vor avea un impact major asupra funcționalității proiectului. 2023 este anul în care platforma va beneficia de importante dezvoltări tehnologice care decurg din rezultatele pozitive atinse în anul anterior și numărul mare de accesări de către publicul interesat. Demersurile pe care le vom întreprinde vor avea un impact asupra eficacității și sustenabilității. Ca urmarea a unor noi componente ce sunt incluse încă de la începutul anului, proiectul va beneficia de o analiză aprofundată și instrumente adaptate. Astfel, se va urmări o abordare integrată a obiectivelor extinse, a indicatorilor de performanță, dar și a riscurilor. Acestea vor avea o contribuție importantă în planificarea logică a activităților și buna derulare a proiectului.

  1. Ce îmbunătățiri aveți în proiect față de 2021-2022?

Comparativ cu perioada 2021-2022, proiectul ”Împreună pentru Sănătate” vine în anul 2023 cu noi componente:

  • Se va dezvolta un modul de psihoterapie online ce va oferi suport de specialitate pacienților cu diagnosticați cu boli grave și a aparținătorilor acestora pentru a-i ajuta să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala și să își dezvolte abilități importante de coping. Acest modul vine la pachet și cu o serie de instrumente care vor putea fi accesate de publicul larg: articole de specialitate, fișe interactive, teste psihologice, bază de date cu serviciile psiho-emoționale existente la nivel național etc.
  • Se vor organiza în mediul online grupuri de discuții unde pacienții vor putea adresa specialiștilor (medici, psihologici etc.) întrebări și subiecte punctuale care îi vor ajuta să găsească resursele necesare pentru a lupta cu boli grave pe care le au.
  • Se va urmări atragerea cât mai multor resurse umane cheie care vor face parte din rețeaua de specialiști pusă la dispoziție pacienților, în cadrul acestui proiect.
  1. Care sunt 3 obiective principale pe care le-ați setat pentru proiectul vostru pentru anul 2023?

Pentru anul 2023, printre obiectivele principale avute în vedere în cadrul proiectului ”Împreună pentru Sănătate” se numără:

  1. Dezvoltarea infrastructurii platformei prin integrarea unui modul de psihoterapie online în vederea creșterii accesului pacienților cu boli grave și a aparținătorilor acestora, din întreaga țară, la servicii de suport emoțional, pe parcursul unui an;
  2. Dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților de gestionare a problemelor emoționale în cazul a cel puțin 500 de beneficiari (270 de copiii cu afecțiuni grave și 230 de părinții) prin oferirea gratuită de suport emoțional, pe parcursul unui an;
  3. Creșterea cu cel puțin 15% a capacității rețelei solidarității prin includerea de resurse umane noi (specialiști din diverse domenii de activitate) care vor veni în sprijinul beneficiarilor proiectului pe parcursul a 12 luni.

Monitorizarea de Impact va avea patru etape și va ajunge la final în luna octombrie 2023. Pentru a urmări evoluția proiectelor participante, rămâneți cu ochii pe website-ul GSC, dar și pe canalele de Facebook și Instagram.

***

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și sustinere a antreprenoriatului social și a inovației sociale, prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societății în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale și a genera schimbări sistemice.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE, care promovează și premiază an de an activitatea sectorului asociativ din România.