- Gala Societății Civile 2022 x Ashoka România -

Seria Monitorizare de Impact este un demers dezvoltat alături de Ashoka România, prin care ne-am propus să urmărim evoluția proiectelor înscrise în categoria A a competiției din 2022 – proiecte care au avut șansa să obțină, pe lângă Premiile I, II, III și Premiul pentru Impact Social

Etapa 2 continuă alături de Roxana Molocea  – Coordonator de proiecte în cadrul Fundației Regale Margareta a României, care ne-a povestit pe larg despre evoluția proiectului Telefonul Vârstnicului în 2023.

  • Cum vedeți demersul proiectului vostru în anul 2023? 
  • Realitatea statistică continuă să fie descurajantă pentru un segment important al societății: populația României numără peste 3,8 milioane de vârstnici, dintre care circa 1 milion trăiesc singuri. In 2023 ne dorim să ajungem în casele a și mai mulți vârstnici și să combatem singurătatea, să îi ascultăm și totodată dorim să îi încurajăm și pe cei tineri să participe la activități intergeneraționale.

  • Ce îmbunătățiri aveți în proiect față de 2021-2022?
  • Propunem activități intergeneraționale, între copii, tineri și seniori. Scopul acestora este socializarea și legarea de prietenii între persoane de vârste diferite. De asemenea, dorim încurajarea unei îmbătrâniri active.

  • Care sunt 3 obiective principale pe care le-ați setat pentru proiectul vostru pentru anul 2023? 
  • - Să ajungem și la seniori din comunități izolate – promovarea liniei pe cât mai multe canale radio și TV;
    - Activități intergeneraționale prin implicarea beneficiarilor proiectelor FRMR – copii, tineri și vârstnici;
    - Activități de digitalizare a seniorilor.

    Monitorizarea de Impact va avea patru etape și va ajunge la final în luna octombrie 2023. Pentru a urmări evoluția proiectelor participante, rămâneți cu ochii pe website-ul GSC, dar și pe canalele de Facebook și Instagram.

    ***

    Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și sustinere a antreprenoriatului social și a inovației sociale, prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societății în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale și a genera schimbări sistemice.

    Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE, care promovează și premiază an de an activitatea sectorului asociativ din România.