- Gala Societății Civile 2022 x Ashoka România -

 

Seria Monitorizare de Impact este un demers dezvoltat alături de Ashoka România, prin care ne-am propus să urmărim evoluția proiectelor înscrise în categoria A a competiției din 2022 – proiecte care au avut șansa să obțină, pe lângă Premiile I, II, III și Premiul pentru Impact Social.

Etapa 3 continuă alături de Corina Gavriliță  – Program Manager, Transformator la Social Innovation Solutions, care ne-a povestit pe larg despre evoluția proiectului Future Makers CEE Edition, în 2023.

 

 

  1. În ce stadiu se află proiectul vostru acum? În ce etapă a lui vă aflați?

Proiectul este în prezent în desfășurare. Etapa în care ne aflăm este cea a selecției finaliștilor care vor participa la evenimentul de încheiere a programului, în cadrul căruia își vor susține ideea de business în fața juriului pentru premiile oferite în valoare totală de 15.000 euro. Astfel, echipele finaliste participă la sesiuni de pregătire a pitch-ului, au întâlniri cu mentorii, iar noi, echipa de organizare, pregătim toate detaliile evenimentului ce va avea loc în 4 septembrie.

 

  1. Câte dintre obiectivele setate la începutul anului ați reușit să îndepliniți până acum?

Am reușit să implementăm două dintre cele trei incubatoare planificate - Open Innovation și Health & Wellbeing. De asemenea, încă lucrăm la construirea cursului public de antreprenoriat pentru tinerii din România.

 

  1. Care au fost obstacolele de care v-ați lovit anul acesta și cum ați reușit să le soluționați?

Obstacolele au fost de ordin financiar și ne-au pus în situația de a restructura proiectul astfel încât să reușim să atingem măcar o parte din obiectivele cu care am plecat la drum în 2023.

 

  1. Proiectul vostru implică și un grup de voluntari? Care este rolul acestora și cum s-au alăturat cauzei?

Proiectul nu implică voluntari.

 

  1. Păstrând ideea de colaborare, în misiunea voastră de a crea transformări profunde în societate de ce aliați credeți că ați avea nevoie / cu cine ați vrea să colaborați (din sector și nu numai)?

Sectorul public - universități.

 

Monitorizarea de Impact are patru etape și va ajunge la final în luna octombrie 2023. Pentru a urmări evoluția proiectelor participante, rămâneți cu ochii pe website-ul GSC, dar și pe canalele de Facebook și Instagram.

 

Rezumatul proiectului: Future Makers este un incubator de start-up pentru idei de afaceri orientate spre viitor, gata să testeze piața.

 

Dacă vrei să revezi evoluția proiectului, aici link către răspunsurile din Etapa 1  & Etapa 2.

 

 ***



Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și sustinere a antreprenoriatului social și a inovației sociale, prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societății în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale și a genera schimbări sistemice.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE, care promovează și premiază an de an activitatea sectorului asociativ din România.