Initiata de Comisia Europeana in colaborare cu Parlamentul European si alte institutii europene, campania "Primavara europeana" incurajeaza scolile sa se implice in dezbateri privind diseminarea informatiilor despre Uniunea Europeana catre cetatenii europeni. Parlamentul European este reprezentat in cadrul acestei campanii de vicepresedintele Alejo Vidal-Quadras, vicepresedinta Mechtild Rothe si deputata europeana Katerina Batzeli.

„Primavara europeana“ este un eveniment organizat in fiecare an, in scopul diseminarii informatiei despre Uniunea Europeana si functionarea institutiilor acesteia.  Anul acesta, proiectul, aflat la a sasea editie, se va desfasura intre 25 martie si 30 iunie si este deschis atat scolilor europene cat si celor de pe alte continente.
 
Un dialog intre elevii si profesorii europeni
 
Scopul campaniei este de a promova dialogul intre elevii si profesorii europeni si de a permite acestora sa isi consolideze cunostintele despre Uniunea Europeana si sa isi impartaseasca opiniile pe aceasta tema.
„Primavara europeana“ este un eveniment organizat de Comisia Europeana in colaborare cu alte institutii europene. Parlamentul European este reprezentat in cadrul acestei campanii de vicepresedintele Alejo Vidal-Quadras, responsabil cu Politica de Informare si Comunicare, vicepresedinta Mechtild Rothe, responsabila cu Birourile de Informare si deputata europeana Katerina Batzeli, presedinta Comisiei pentru Cultura si Educatie.
 
„Integrarea europeana are nevoie de simboluri“
 
Obiectivul celor trei reprezentanti ai Parlamentului European este de a mobiliza deputatii europeni si de a-i convinge sa se implice in activitatile din cadrul „Primaverii europene“. Birourile de Informare ale Parlamentului European vor juca la randul lor un rol important in sprijinirea evenimentului, in special cu ocazia zilei de 9 mai, Ziua Europei.

„Integrarea europeana are nevoie de simboluri. Primavara europeana reprezinta o perioada importanta pentru toti tinerii europeni. Tema de anul acesta, <<Dialogul, punte intre culturi>>, este o invitatie de a reflecta diversitatea noastra culturala ca element de valoare a proiectului nostru comun. La urma urmei, Uniunea noastra reprezinta armonizarea intre diferite limbi, istorii, credinte si traditii sub valorile universale precum libertatea, pacea, democratia si respectarea drepturilor omului“, a spus domnul Alejo Vidal-Quadras, vorbind de initiativa „Primavara europeana“.
Editia din anul 2008 a „Primaverii europene“ este inclusa in „Anul european al dialogului intercultural”, care se deruleaza sub motto-ul „Impreuna in diversitate“.

Sursa: Parlamentul European