In a treia duminica de mai a fiecarui an, mii de comunitati din intreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumanari si candele in memoria celor care au murit in urma SIDA.

 

La noi, ritualul aprinderii lumanarilor isi propune sa aduca un omagiu colectiv romanilor disparuti din cauza SIDA, sa transmita un mesaj de incurajare copiilor si adultilor care traiesc cu HIV/SIDA si sa lanseze un indemn la prevenire si solidaritate celorlalti semeni ai lor.

 

Manifestarea este, in acelaºi timp, o incercare de a mobiliza toate fortele capabile sa schimbe cursul epidemiei, de la autoritati politice sau religioase, personal medical, asistenti sociali, profesori, comunitati artistice, organizatii neguvernamentale, jurnalisti, medii de afaceri etc., pana la cei ce se vor afla in trecere prin zonele de desfasurare a evenimentului.

 

Duminica,18 mai a.c., ARAS – Asociatia Romana Anti-SIDA – organizeaza un Memorial SIDA, cu ocazia Zilei Internationale a Lumanarilor Aprinse.

 

In Bucuresti, ceremonia va avea loc simultan, de la 17,30 la 20,30, in:

 

- Parcul Herastrau (aleea spre Pavilionul H) – unde reprezentantii mass-media pot gasi mape de presa;

 

- Parcul Cismigiu (intrarea din Str. Schitu Magureanu);

 

- Parcul Tineretului (intrarea de vizavi de Liceul „Gh. Sincai”, dupa terenurile de baschet).

 

In Capitala, ceremonia va fi sustinuta de membri ai ARAS, majoritatea voluntari, care vor aprinde primele lumanari, vor distribui pliante si vor raspunde intrebarilor vizitatorilor. Printre invitati se vor numara reprezentanti ai altor organizaþii de profil, parteneri, simpatizanþi, cu totii asteptati sa aprinda lumanari.

 

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse este cea mai ampla miscare anti-SIDA din lume, iar ARAS o marcheaza de la fondarea sa, in 1992. Editia din acest an are loc in parteneriat cu Societatea Studentilor Medicinisti din Bucuresti.

 

 Maria Georgescu, Director executiv ARAS,

 maria.georgescu@arasnet.ro, telefon: 0745 101 469