Producția, realizată alături de trupa de teatru de umbre Attraction Performances, câștigătoare a concursului Britan's Got Talent, prezintă consecințele imprudenței la volan și transmite un mesaj de mare impact

 

Condusul în stare de ebrietate rămâne o problemă majoră la nivel mondial. Conform raportului Consiliului european pentru siguranța transporturilor[1], aproximativ 25% din totalul deceselor cauzate de accidente rutiere din Europa au drept motiv alcoolul, iar în 2021, 4.000 de vieți ar fi putut salvate dacă șoferii nu ar fi consumat alcool înainte de a urca la volan.

 

Diageo a lansat o campanie internațională împreună cu trupa de teatru de umbre Attraction, pentru a promova consumul responsabil de alcool și pentru a îndemna oamenii să nu conducă niciodată sub influența alcoolului. Colaborarea a avut ca rezultat un film tulburător despre consecințele, adesea tragice, ale conducerii în stare de ebrietate, care poate schimba vieți. Diageo, lider mondial în domeniul băuturilor alcoolice, se angajează să promoveze consumul pozitiv de alcool și are o serie de inițiative în întreaga lume menite să schimbe în bine modul în care oamenii consumă băuturi alcoolice. Campania „The Dance of Responsiblity - Never Drink and Drive" a ajuns deja la 1 milion de vizualizări pe Youtube.

 

Sărbătoriți viața, dar fiți responsabili și luați decizia corectă atunci când trebuie să conduceți după o petrecere, pentru că fiecare are o singură viață: acesta este mesajul noii campanii realizate împreună de Diageo și Attraction Performances, în care artiștii de la Attraction nu s-au dezmințit și au oferit un spectacol emoționant și captivant. Diageo a făcut echipă cu trupa de teatru de umbre care a câștigat concursul de talente Britain's Got Talent în urmă cu doar 10 ani, în 2013, pentru a crea cea mai recentă campanie digitală de promovare a consumului pozitiv de alcool și de combatere a conducerii sub influența alcoolului.

 

Gergely Ábrahám, Director Corporate Relations pentru Europa de Est la Diageo, a precizat despre colaborare: „Parteneriatul nostru cu Attraction a avut ca rezultat o producție artistică de o frumusețe tulburătoare, care captivează simțurile și transmite un mesaj important într-un limbaj universal pe care oamenii din întreaga lume îl pot înțelege și cu care se pot identifica: arta. Credem că această producție este un instrument foarte puternic pentru sensibilizarea publicului cu privire la riscurile asociate conducerii în stare de ebrietate. Sper ca filmul să fie văzut de cât mai mulți oameni și să contribuie la reducerea numărului de persoane care conduc sub influența alcoolului”.

 

Zoltán Szűcs, fondator și lider al Attraction, a declarat: „Am acceptat cu drag invitația Diageo, deoarece este un subiect important care ne afectează viața de zi cu zi și care merită toată atenția noastră. Când am creat această producție, prioritatea noastră a fost transmiterea unui mesaj puternic prin mișcările artiștilor, pe măsură ce se derulau poveștile: consecințele conducerii în stare de ebrietate și oportunitatea de a lua deciziile corecte.”

 

Filmul, intitulat „Dance of Responsibility - Never Drink and Drive”, este disponibil acum pe canalul YouTube al companiei Attraction, unde îl puteți urmări, la adresa https://www.youtube.com/watch?v=cHv524z85y4&t=5s

 

***

 

Despre Diageo

Diageo este lider global în domeniul băuturilor alcoolice, cu un portofoliu impresionant de mărci. Printre acestea se numără whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s şi Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, precum şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness.

Diageo este o companie globală, iar produsele noastre sunt comercializate în peste 180 de ţări din întreaga lume. Compania este cotată atât la Bursa de Valori Londra (DGE), cât şi la Bursa de Valori New York (DEO). Pentru informaţii suplimentare despre Diageo, angajaţi, mărci şi performanţe, vizitaţi pagina www.diageo.com.

Accesaţi resursa Diageo globală privind consumul responsabil de alcool, www.DRINKiQ.com , pentru informaţii, iniţiative şi modalităţi de diseminare a bunelor practici.

Celebrăm viaţa în fiecare zi, pretutindeni.

 

Despre Attraction

Attraction este cea mai importantă și mai căutată companie de teatru de umbre din lume. Cu spectacolele lor revoluționare și uluitoare, Attraction își atrage publicul într-o nouă dimensiune. Format în 2004 de prolificul artist și coregraf maghiar Zoltan Szucs; Attraction a făcut ]nconjurul lumii, creând o cerere constantă pentru arta lor unică, ce are capacitatea de a trece granițele, de a sparge barierele lingvistice și de a atinge emoțional inimile tuturor națiunilor.

În 2013, Attraction a câștigat cel mai mare concurs de talente televizat din lume „Britain’s Got Talent” și a devenit primul act străin care a făcut acest lucru – arta lor a avut capacitatea de a atinge inimile unui public a peste 100 de milioane de spectatori din întreaga lume. Această performanță încă trăiește în inimile telespectatorilor care au votat Attraction câștigătorii „Cupei Mondiale Online” BGT pentru cea mai memorabilă performanță din istoria spectacolului.

Attraction combină arta performanței și tehnologia pentru a inspira publicul, întărind mesajele și/sau ilustrând o poveste prin efecte vizuale convingătoare ale siluetei.

 

 

 


[1]PROGRESE ÎN REDUCEREA DECESELOR CAUZATE DE CONDUCEREA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI DE ALCOOL ÎN GENERAL ÎN EUROPA de Consiliul european privind siguranța transporturilor (decembrie 2022)
https://etsc.eu/progress-in-reducing-drink-driving-and-other-alcohol-related-road-deaths-in-europe/