Asociatia Sfantul Stelian a demarat pe 22 ianuarie 2010 proiectul "Pe cont propriu- Pregatire pentru viata a copiilor si tinerilor in abandon familial" finantat prin  programul Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.03.03- Integrarea in societate a tinerilor apartinand minoritatilor si grupurilor defavorizate.

Acesta vizeaza dezvoltarea abilitatilor de viata la copiii si tinerii aflati in centrele noastre familiale din comuna Greaca, judetul Giurgiu. Proiectul se va desfasura pe o perioada de 10 luni.

Principalul obiectiv pe care noi, echipa acestui proiect, il avem in vedere este de a imbunatati programele si serviciile centrate pe dezvoltarea abilitatilor de viata independenta a 60 de copii abandonati, 16 care se afla in grija parintilor sociali ai Asociatiei si 44 recomandati de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu.

Astfel, ne dorim sa ii pregatim pentru viata pe acesti tineri prin stimularea capacitatii de autonomie personala si sociala, sa constituim in judetul Giurgiu o retea de parteneri care sa ne ajute in acest demers si sa crestem gradul de calificare si performanta a resurselor umane din centre.

Pentru a realiza in mod performant tot ceea ce ne-am propus, vom organiza o serie de activitati care ii va antrena  atat pe copii, cat si pe cei implicati in cresterea lor. Printre acestea se numara o tabara, curs de informatica si limba engleza, grupuri de dezvoltare personala, consiliere, asistenta si mediere sociala, modelarea abilitatilor de viata, activitati de recuperare si reabilitare educationala, activitati de educatie non-formala.

Managerul de proiect, Cristina Iuresi, afirma:“Declaratia Universala  Drepturilor Omului stipuleaza ca „toate fiintele umane se nasc libere si egale în demnitate si în drepturi.” Daca am realiza insa un simplu exercitiu de imaginatie, am concluziona ca realitatea ne ofera numeroase situatii in care acest drept este incalcat, iar inegalitatea devine, de cele mai multe ori,  punctul de plecare pentru conditii de viata scazute. Tocmai pentru ca ne dorim sa incepem sa schimbam acest process, prin intermediul acestui program, prin colaborarea dintre organizatiile nonguvernamentale si institutiile publice se vor imbunatati serviciile de protectie sociala si se va crea o metodologie de bune practici.”

Persoana de contact: Cristina Iuresi, Manager de proiect
Tel: 0724334852
E-mail: iuremus@yahoo.com

Pentru eventuale informatii şi sesizari legate de proiectele Phare contactati cfcu.phare@mfinante.ro