Fundatia Soros Romania (FSR) lanseaza o competitie de proiecte pentru stimularea implicarii organizatiilor societatii civile in probleme de politica externa ale Romaniei.

Initiativa vizeaza cresterea interesului societatii civile pentru probleme de politica europeana si sporirea dezbaterilor publice privind pozitionarea Romaniei fata de problemele actuale ale UE.

Sunt eligibile organizatiile de tip think-tank care desfasoara activitati de cercetare si advocacy in domeniul politicii externe a Romaniei si al politicilor europene. Tipurile de activitati incluse in proiect pot fi urmatoarele:
•    propunerea unor modele de implicare a organizatiilor societatii civile in formularea si monitorizarea politicilor specifice;
•    realizarea de studii si cercetari in cadrul problematicii;
•    crearea de retele de expertiza si parteneriate.

O cerinta esentiala este ca ponderea activitatilor de cercetare, reflectata in bugetul propus, sa fie de cel putin 50% din totalul finantarii solicitate FSR.

Valoarea maxima de finantare a proiectelor propuse nu va depasi 40.000 USD.
Durata proiectului va fi 12 luni.

Dosarele cu propunerile de proiecte vor contine urmatoarele:
•   prezentarea organizatiei (max.2 pagini);
•   descrierea proiectului, inclusiv detalierea activitatilor propuse, a calendarului de actiune si a obiectivelor urmarite, metodologia de realizare a proiectului, rezultatele asteptate (max. 6 pagini);
•  bugetul total al proiectului si bugetul solicitat FSR – cu evidentierea clara a costurilor componentei de cercetare a proiectului si diseminare a rezultatelor cercetarii; in cazul cofinantarii proiectului din terte surse, aceasta va fi detaliata in cadrul bugetului prezentat;
•   echipa propusa (vor fi anexate CV-urile expertilor, cu descrierea  responsabilitatilor fiecaruia in cadrul implementarii proiectului) .

Propunerile de proiecte vor fi trimise exclusiv in format electronic, la adresa de e-mail: spanainte@soros.ro.

Dosarele incomplete vor fi excluse din competitie.

Termenul limita pentru primirea propunerilor este 9 martie 2009.

Competitia de proiecte face parte din programul Initiativa de Politica Externa. Detalii despre program puteti afla vizitand site-ul FSR la adresa http://www.soros.ro/ro/program.php?program=36.

Contact
Laura Husti-Radulet
Manager de Comunicare
Fundatia Soros Romania
Caderea Bastiliei, 33
Bucuresti, 010613
Tel.+ 40 21-212.11.01
Fax + 40 21-212.10.32
Mob. +40 745-64.36.98
www.soros.ro
lhusti-radulet[at]soros[dot]ro