Fundatia Baylor Marea Neagra va invita joi, 4 februarie 2010, in sala de conferinte a Centrului de Excelenta  din Constanta, str. Prelungirea Liliacului nr.10,  la ora 11.00 la prezentarea noului sau program: serviciul de consiliere si testare rapida pentru hepatitele B si C.

Statisticile arata ca unul din 10 romani sufera de hepatita B sau C, Romania fiind pe primul loc in Europa referitor la prevalenta acestei boli. Este poate  varful unui aisberg, nefiind asigurat screeningul pentru hepatite, iar boala nu are manifestari specifice, putandu-se confunda cu alte infectii.

Serviciul va fi gratuit, respectandu-se principiile: consimtamant, consiliere, confidentialitate. Specificitatea ambelor tipuri de teste folosite este de 99,8%. Mai multe informatii pe site ul dedicat: www.test-hepatita.ro.
 
Conferinta de presa va fi sustinuta de catre Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundatiei, de Prof. Univ. Dr. Sorin Rugina–medic infecționist si de Marinela Debu, presedintele APAH Romania, in calitate de pacient.

Va asteptam sa aflati toate componentele programului si sa ne sustineti in actiunea de promovare a acestui serviciu unic in tara.


***
Despre  Fundatia Baylor Marea Neagra

Misiunea organizatiei este de a trai intr-o comunitate fara discriminare, capabila sa opreasca transmiterea bolilor infectioase. Ariile de actiune ale Fundatiei sunt: prevenirea, testarea, tratamentul /ingrijirea si activismul. Echipa de specialisti ofera servicii medicale si psihosociale persoanelor seropozitive din regiunea Dobrogei, dar si comunitatii.

www.baylor-romania.ro; www.test-hiv.ro; www.test-hepatita.ro
facebook: BaylorRomania
twitter: BaylorRomania 



Persoana de contact: Nicoleta Iacob, mobil 0735 55 30 49, email: niacob@baylor-romania.ro