Buzău. Buzoienii sunt invitați joi seară pe 7 decembrie 2023 la ora 18:00 la a cincea ediție a Cercului de Donatori Buzău, la Casa Berarilor din Buzău. În cadrul acestui eveniment de crowdfunding, se vor prezenta 3 proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna octombrie 2023. Buzoienii participanți vor putea să analizeze și să doneze aceste trei proiecte cu tot felul de resurse: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații.

 

Fundația Comunitară Buzău invită buzoienii joi seară pe 7 decembrie 2023 la ora 18:00 la a cincea ediție a Cercului de Donatori Buzău, la Casa Berarilor din Buzău (sala de evenimente din spate). Cercul de Donatori este un eveniment live de crowdfunding ce aduce împreună donatori generoși și 3 proiecte cu impact în comunitatea buzoiană. Cele trei proiecte prezentate au fost alese cu atenție în funcție de concept și impactul în comunitate. Mai exact, la eveniment vom avea ocazia să vedem 3 prezentări scurte și emoționante ale proiectelor selectate, care au impact în județul Buzău. Pentru mai multe detalii despre fiecare proiect în parte click aici.

 

În competiție s-au înscris 12 proiecte iar în urma jurizării au fost selectate 3 proiecte care să participe la Cercul de Donatori Buzău. Acestea sunt, în ordine alfabetică:
 

Eu Salvez - Grupul de inițiativă Everything 4 Life

Acest proiect oferă cursuri de prim ajutor și sesiuni informative pentru situații de risc pentru copiii, tinerii și cadrele didactice din comuna Poșta Câlnău și împrejurimi Mai multe detalii despre proiect:  https://fundatiacomunitarabuzau.ro/cercul-de-donatori/ed5/eu-salvez-everything-4-life/

 

Mlădițe Vintilene - Grupul de inițiativă Păstrătorii Tradiției

Proiectul are ca misiune formarea unui ansamblu folcloric format din 20 de elevi locali, oferindu-le astfel oportunitatea de a învăța, prezenta și celebra dansurile tradiționale, muzica și obiceiurile specifice zonei. Mai multe detalii despre proiect: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/cercul-de-donatori/ed5/mladite-vintilene-pastratorii-traditiei/

 

Senzo Friends - Asociația Puzzle România

Proiectul are ca amenajarea unei camere senzoriale pentru copii cu Tulburări din Spectrul Autist -TSA, alături de copiii tipici din comunitatea Buzoiană. De asemenea, proiectul implică și activități educative cu scopul de conștientizare, integrare și  incluziune școlară și socială în grădinițele, școlile și parcurile din Buzău. Mai multe detalii despre proiect: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/cercul-de-donatori/ed5/senzo-friends-asociatia-puzzle/

 

În cadrul Cercului de Donatori Buzău participanții din sală au șansa de a dona inteligent din resursele disponibile (bani, timp, expertiza, echipamente):

  • află povestea direct de la echipele de proiect
  • înțeleg impactul donațiilor
  • urmăresc evoluția proiectului fiind ținuți ulterior la curent prin newsletter.

Acest eveniment este o ocazie specială, într-o perioadă magică a anului, în care Fundația Comunitară Buzău invită oameni care aleg să se implice și doresc să aibă un aport la dezvoltarea comunității.

 

Donațiile se pot face înainte de eveniment aici, accesând butonul Donează pe paginile proiectelor sau prin contract de sponsorizare, pe loc în cadrul evenimentului (cash sau card) dar și după eveniment (contract de sponsorizare), până pe 31 decembrie 2023. Există și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri necesare fiecărui proiect în parte în funcție de nevoi.

 

Pentru o bună organizare, participanții sunt rugați să confirme participarea la eveniment prin rezervarea unui loc în sală aici.

 

***

 

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește contexte favorabile (fonduri, programe, evenimente) pentru ca resursele locale să se întâlnească cu inițiativele și să genereze astfel proiecte ce dezvoltă potențialul comunității buzoiene.