De-a lungul celor 27 de ani de existență, Fundația Principesa Margareta a României a derulat programe menite să asigure copiilor drepturile fundamentale - la o viață alături de familia biologică, la îngrijire medicală, la educație și dezvoltare, ajutând anual peste 1000 de copii. 
 
Fundația a înființat dispensare pediatrice în comunități defavorizate, programe de asistență și terapie psiho-socială pentru copii afectați de boli grave, programe de educație pentru sănătate și nutriție, centre pentru copii și adolescenți în dificultate, programe de educație parentală și integrare socială pentru familii, precum și Fondul Special pentru Copii pentru a preveni abandonul școlar.
 
“Dintotdeauna Fundația Principesa Margareta a României a fost preocupată să îmbunătățească condițiile de viață ale copiilor aflați în situații dificile de viață și să le faciliteze accesul la educație. Peste 1000 de copii din toată țara sunt ajutați în fiecare an prin programele noastre sociale“, declară Mugurel Mărgărit Enescu – Director Executiv al Fundației Principesa Margareta a României.
 
Pentru a încununa activitatea dedicată copiilor, Fundația Principesa Margareta a Romaniei a organizat pentru al doilea an consecutiv Ziua Internațională a Copilului în grădina Palatului Elisabeta, un eveniment în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta, dedicat copiilor.  Fundația Principesa Margareta a României a pregătit pentru micii invitați momente artistice speciale, demonstrațiile de percuție, scrimă sau karate, atelierele de meșteșuguri sau coronițe din flori, precum și o expoziție de fotografie cu imagini din copilăria Principesei Margareta alături de familie. Evenimentul a reunit peste 2.000 de invitati, copii, părinți, bunici și profesori, prieteni, susținători, precum și copii din proiectele sociale ale Fundației Principesa Margareta a României, fiind organizat pe 28 mai 2017.  Principesa Moştenitoare Margareta a luat parte, alături de copii, la atelierele de creație și a urmărit demonstrațiile oferite de ansamblurile de copii.
 
Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită în România și în alte aproximativ 50 de țări, la data de 1 iunie. De asemenea, o zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în peste 100 de state. Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferința mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția nr. 836 pentru a proclama o Zi mondială a copilului, bazându-se pe convingerea că trebuie acordată o atenție deosebită copiilor, care reprezintă generația de mâine. În România, Ziua Internațională a Copilului este marcată printr-o serie de evenimente speciale, care încep cu câteva zile înainte și continuă și după 1 iunie și la care sunt invitați deopotrivă cei mici și cei mari pentru a se bucura împreună.
 
***
Despre Fundaţia Principesa Margareta a României
Fundaţia Principesa Margareta a României este o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I. Pentru detalii accesaţi: www.fpmr.ro