Fundația Comunitară București lansează apelul de proiecte pentru a noua ediție a Swimathon București. ONG-uri sau grupuri de inițiativă din București sau Ilfov se pot înscrie până pe 12 martie 2021, pentru a participa la eveniment, în secțiunea de proiecte de pe platformă.
 
Selecția proiectelor va fi făcută de un juriu independent din care fac parte persoane implicate în edițiile anterioare Swimathon. 
 
Pentru siguranța sanitară a participanților, ediția din acest an va fi hibrid online-offline, iar evenimentul se va desfășura pe parcursul unui weekend, pe 26 și 27 iunie 2021. Înotătorii vor avea un calendar de provocări care vor face apel la imaginația fiecăruia. Vor fi provocați să strângă bani pentru proiectul susținut și vor înota virtual sau în ape reale: în bazine, în piscine, în mare sau în lacuri. 
 
Fundația Comunitară București organizează Swimathon din 2013 și a strâns, în această perioadă, peste 600.000 de euro pentru aproape 170 de proiecte. 
 
Cum funcționează Swimathon
 
Swimathon București este un ecosistem al schimbării pozitive din comunitate. Cu un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri înscriși aleg un proiect pe care îl susțin și adună cât mai mulți susținători care donează. 

Regulamentul complet Calendarul complet   
 
 
Swimathon 2020
 
În 2020, 460 de înotători au strâns 565.641 lei de la 4.266 donatori individuali și companii, pentru 25 de proiecte cu impact social. Pe parcursul a cinci săptămâni, cei 59 de înotători individuali și 64 echipe au organizat campanii online de strângere de fonduri sau chiar au înotat în diferite locații. Înotători de performanță sau începători, persoane cu dizabilități, persoane publice, seniori și copii au făcut valuri atât în social media, cât și în bazine, piscine, la mare sau în lac.
 
Top cinci organizații care au strâns bani, prin echipele de înotători:
 
  • Asociația Dăruiește Aripi – 84.095 lei, pentru proiectul Tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer;
  • Asociația Ajungem Mari – 56.355 lei, pentru proiectul Sprijin pentru copiii din familii vulnerabile;
  • Asociația ,,Ana și Copiii” – 50.478 lei, pentru proiectul  ,,Niciun copil lasat in urma”;
  • Asociația M.A.M.E. – 46.059 lei, pentru proiectul ,,1000 de ore de psihoterapie pentru copiii grav bolnavi”;
  • Asociația Little People, 39.120 lei, pentru proiectul ,,Nu mi-e frică să înot!”. 

  • Ce înseamnă Swimathon pentru înotători? Răspunsul la această întrebare poate fi găsit aici și aici.  

    ***
    Despre Fundația Comunitară București 


    Fundația pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. În nouă ani de activitate, am finanțat peste 500 de proiecte și burse din București și Ilfov. Suma pe care am investit-o împreună în orașul nostru este de peste 2,1 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare globală, alături de alte 19 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume. 
     
    Pentru mai multe detalii, vizitaţi website-ul.
    Pentru mai multe detalii despre Swimathon 2021, click pe link: 
     
    „După ce anul trecut ne-am adaptat la SwimAtHome, anul acesta vom avea o ediție hibrid, prin care rămânem consecvenți scopului nostru de a aduce împreună oamenii care fac bine. Oricine poate înota de oriunde, chiar și de pe uscat, iar proiectele vor fi ajutate financiar într-o perioadă în care le este mai greu decât oricând”, declară Alina Kasprovschi, director executiv Fundația Comunitară București