CENTRAS organizeaza finala concursului de dezbateri pentru elevi cu tema "Protectia mediului este mai importanta decat dezvoltarea economica".

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR), Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale (CENTRAS) si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) organizeaza duminica, 22 martie 2009, orele 15.00, etapa finala si festivitatea de premiere a concursului de dezbateri adresat elevilor din Bucuresti si desfasurat in cadrul campaniei „Pay it forward! (Da mai departe!)”, campanie de informare asupra Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, desfasurata sub inaltul patronaj al Camerei Deputatilor.

Concursul va avea loc la Centrul International  de Conferinte (Palatul Parlamentului), intrarea facandu-se pe Poarta C1, incepand cu ora 14.00.

La intalnire au confirmat participarea: Dna. Roberta Alma Anastase – Presedinta Camerei Deputatilor, Dna. Sandra Pralong – Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Dna. Denisa Jacobsen – PNUD,  Dna. Mihaela Rutjens –  Ministerul Afacerilor Externe, Dna. Sorina Fasui – ISMB.

In cadrul festivitatii de premiere, personalitati ale vietii publice din Romania vor oferi premiile echipelor de gimnaziu si de liceu. Evenimentul se va incheia cu o dezbatere demonstrativa pe tema: “Educatia este modul de a invinge saracia”, organizata de Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica – ARDOR.

Acest eveniment se inscrie in seria de activitati derulate in cadrul campaniei „Pay it forward! (Da mai departe!)”, care isi propune sa sensibilizeze publicul tanar bucurestean cu privire la Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului. Evenimentul este realizat de CENTRAS, impreuna cu ISMB si ARDOR, sub inaltul patronaj al Camerei Deputatilor. Acesta marcheaza faza finala a concursului ce va fi lansat pe 21 martie (21 martie, Scoala 73, ora 13) in care se vor inscrie 66 de tineri formand 22 de echipe.

Campania "Pay it forward! (Da mai departe!)" este finantata de catre Ministerul Afacerilor Externe prin PNUD si sustinuta de un numar semnificativ de institutiii publice, companii, ONG si voluntari.

Cristina Mastacan
Coordonator de proiect
CENTRAS