La Bisoca iubitorii de natură sunt invitați să descopere comorile culturale de pe traseele amenajate și să răspundă chestionarului cu provocări. Primele 100 de răspunsuri corecte primesc premii locale!
Pasionații de natură, aventură și cultură sunt invitați să descopere traseele tematice din Bisoca într-un mod inedit! Asociația Zestrea Bisoceană a pregătit o experiență interactivă care îmbină explorarea peisajelor spectaculoase cu o provocare tip „căutare de comori culturale”.
La începutul fiecărui traseu, turiștii vor putea accesa un chestionar interactiv prin scanarea unui cod QR, ce îi va ghida prin poveștile și tradițiile locului. Cei care vor răspunde corect la întrebările din traseu vor avea șansa de a fi printre primii 100 de câștigători, care vor primi un cadou special: un pachet cu produse realizate de meșteșugari și artizani locali.
„Mi-am amintit de vremurile de demult, de când eram mici și tata avea moară și chiuă pe gârlă. Oamenii veneau cu câte o dublă de porumb în spinare să o macine. Veneau cu cioarecii în spate, de pe la Dumitrești și Chiojdeni. Se trăia greu, dar se trăia… amintiri plăcute.” ne mărturisește tanti Stana, una dintre localnicele pe care le poți descoperi scanând codurile QR de pe trasee.
Traseele tematice din Bisoca oferă nu doar ocazia unei plimbări prin natură, ci și o incursiune în istoria, tradițiile și poveștile acestui loc deosebit. De la peisaje spectaculoase la legende locale, fiecare pas este o descoperire.
„Am creat acest traseu ca o experiență de învățare și o provocare de a cunoaște mai multe, nu doar despre peisajul pe care îl traversezi, ci și despre poveștile care au fost scrise în aceste locuri. Ne bucurăm că avem ocazia să transmitem mai departe istoria locului și ne dorim ca, la finalul călătoriei, fiecare turist să plece mai curios despre lumea care îl înconjoară.” ne povestește Aura Cășaru-Petre, membru fondator al Asociației Zestrea Bisoceană.
Nu rata ocazia de a explora, de a învăța și de a câștiga un suvenir autentic!
Pentru mai multe detalii, accesați www.zestreabisoceana.ro și urmăriți rețelele de socializare ale asociației.
Amenajarea acestor trasee a fost realizată în cadrul proiectului „Pe urmele lui Bucur”, parte din programul „Cu Apele Curate”, implementat cu sprijinul Lidl România, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde și Asociația pentru Relații Comunitare.
***
Despre programul „Cu Apele Curate”
Programul este un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.
Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.
Lidl este un smart discounter care le oferă clienților produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preț. În spatele operațiunilor din magazine, centrele logistice și sediile centrale stau simplitatea și orientarea către eficiență.
În toate domeniile sale de activitate, Lidl este o companie care acționează cu responsabilitate față de oameni, societate și mediu. Sustenabilitatea este metoda prin care Lidl își îndeplinește, zi de zi, promisiunea cu privire la calitate.