Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România și Asociația Nature Talks continuă proiectul de educație de mediu „Meserii de viitor – natura caută al tău ajutor” și în 2023, atât în București, cât și în alte orașe din țară.

Eroii Reciclării au ajuns anul trecut la aproape 3.000 de elevi din 7 orașe: București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași și Bacău, iar în perioada ianuarie - mai vor poposi în București, Craiova, Pitești și Constanța.

Trainerii Nature Talks susțin ateliere de mediu interactive, în timpul cărora elevi de clasele a II-a, a III-a, a IV-a și a V-a învață de ce este important să colecteze separat mai multe tipuri de ambalaje, care sunt regulile pe care trebuie să le urmeze atunci când pregătesc deșeurile pentru reciclare, dar și ce impact au obiectele aruncate la întâmplare asupra mediului și asupra sănătății.

În cadrul proiectului, elevii fac cunoștință cu trei personaje de la care învață cum să protejeze natura:
● Polițistul Pădurilor - protejează pădurea de poluare și de PET-urile aruncate la întâmplare;
● Doctorul Apelor - salvează viețuitoarele marine care au înghițit sau care s-au blocat în resturi de plastic;
● Avocatul Animalelor - vorbește în numele necuvântătoarelor și îi convinge pe oameni să colecteze separat deșeurile.

„Solicitările numeroase din partea școlilor de a duce proiectul mai departe ne-a dat energie să continuăm, iar entuziasmul și deschiderea copiilor spre informare și aplicarea informațiilor dobândite, ne arată cât de importantă este misiunea noastra. Pășim cu încredere spre un viitor mai bun”, a declarat Mădălina Toma, Director Marketing Olympus Foods România.

„Mă bucur că misiunea noastră de a face educație de mediu în România este susținută și în acest an de partenerul nostru, Olympus România. Sunt foarte multe școli care se înscriu în acest program, ceea ce ne arată cât de dorite sunt astfel de inițiative, atât de către profesori, cât și de elevi”, a declarat Teodora Iacob, Președinte Nature Talks.

Cum s-a desfășurat prima ediție a proiectului
Proiectul „Meserii de viitor - natura caută al tău ajutor” a ajuns anul trecut în 24 de școli din țară, la aproape 3.000 de elevi. Copiii au participat la ateliere de mediu și au aflat care este impactul deșeurilor asupra naturii, cum pot colecta separat ambalajele și ce gesturi prietenoase cu mediul pot face în fiecare zi.

Puteți vedea AICI cum s-a desfășurat prima ediție a proiectului.

***

Despre Hellenic Dairies

Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, are peste zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit constant pe plan local. Fabrica de lactate de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.
Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Hellenic Dairies deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale și sucuri naturale, o fabrică de apă minerală naturală, în Halkidiki, și o fabrică de băuturi răcoritoare, în Trikala.
Pentru mai multe informații, accesați www.olympusdairy.ro și https://www.facebook.com/OlympusFoodsRomania/.

Despre Nature Talks
Asociația Nature Talks este un ONG care dezvoltă și implementează proiecte de educație de mediu în România. Nature Talks organizează ateliere de mediu pentru copii pe teme precum: colectarea separată a deșeurilor, poluarea atmosferică, risipa alimentară sau schimbările climatice. În cadrul întâlnirilor, elevii află ce pot face ca să protejeze mediul înconjurător. Proiecte desfășurate până acum: „Școala de mediu Cantus Mundi”, „Școala mobilă de mediu” „Școala de vară ECO”, „Doza de reciclare”, „Școala de mediu”, „Săptămâna Verde”, ”Școala din Pădure”, ”Meserii de viitor-natura caută al tău ajutor”.