close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



TANGIBLE UTOPIAS



| Organizator:
    Asociatia STORYSCAPES
| Categorie:
    Comportament civic și Participare publică
| Problema de fond
    Imaginația civică este un demers vital al evoluției unei societăți, însă rareori este practicată, arhivată sau tradusă în proiecte culturale inovatoare. România este țara în care o majoritate îngrijorătoare a populației se auto consideră neputincioasă, bazându-se exclusiv pe autoritățile pentru a îmbunătăți infrastructura urbană. Astfel, cei mai mulți dintre români se afundă zilnic într-un permanent laissez-faire, când de fapt, fiecare dintre noi ar putea contribui cu viziuni constructive pentru reconfigurarea urbană sau rurală a țării noastre pe termen lung. Aceste viziuni ar putea modela fundamental mediul din jur. În acest context, considerăm că avem foarte mult de învățat de la copii - ei sunt primii care îmbrățișează imaginarea unor orașe ale viitorului creative cu un incomensurabil optimism.

| Scopul proiectului
    Tangible Utopias are ca scop prioritar crearea unui univers virtual motivațional, care poate adapta în VR imaginarul uman al copiilor cu privire la orașele viitorului și poate crea awareness în rândul utilizatorilor cu privire la îmbunătățirea condițiilor de trai contemporane. Proiectul crește gradul de conștientizare a adulților și autorităților locale și naționale asupra faptului că viziunea copiilor poate inspira un produs cultural digital și poate inspira modele societale benefice pe termen lung. Altfel spus, întregul proiect cultural își propune să inspire atât copiii, cât și adulții.

TANGIBLE UTOPIAS TANGIBLE UTOPIAS TANGIBLE UTOPIAS

| Aria geografica
    Romania

| Rezumat
    Tangible Utopias este o experiență a de explorare artistică unei lumi virtuale scrisă și regizată de Ioana Mischie, care îl imersează pe explorator într-o perspectivă de tip PoV (la persoana întâi) într-o Odisee de viitoruri potențiale, așa cum sunt imaginate de copiii din întreaga lume. Proiectul este conceput prin perspectiva copiilor din Government of Children (Guvernul Copiilor), un univers transmedia perpetuu, al cărui scop este arhivarea modului în care copiii ar recrea orașele viitorului dacă ar fi lideri. Mediul de realitate virtuală aduce la viață viziuni multiple, creând o călătorie exploratorie și meditativă pentru utilizator. Proiectul reprezintă o premieră conceptuală, artistică și tehnologică, care își propune să aducă gândirea vizionară în forma tangibilă a unor lumi explorabile și să creeze lumi interactive complexe. La finalul acestei experiențe, fiecare utilizator își poate personaliza viitorul ales.
Tangible Utopias este prima lume artistică VR expandabilă, iar acest lucru poate deschide noi orizonturi pentru industria de film est-europeană, cu precădere în contextul epidemiei mondiale. Proiectul se bazează pe folosirea mecanismelor jocurilor digitale la potențialul lor maxim, pentru a crea lumi interactive complexe și stilizate. Această practică poate fi folosită pentru VR, film și alte forme AV și ar putea revoluționa practicile curente din industrie. Proiectul a participat cu succes la Cannes XR, Venice Gap Financing Production Bridge și VR Days - Immersive Funding Market în faza de dezvololtare si a castigat recent cu The Spheres City x Tangible Utopias prestigiosul Open Frame Award, la goEast Film Festival 2021.


| Date beneficiari direcţi
    Echipa artistică și tehnologică (reunește aproximativ 10 membri-cheie și 10 colaboratori) Cei 10 copii din focus grup-ul proiectului. Specialiștii în arhitectură, sociologie, antropologie, psihologie recrutați în cadrul proiectului; Cei cinci parteneri-cheie ai proiectului - companiile și asociațiile afiliate acestui demers (IQADS, Augmented Space Agency, Tegmark, Studioset, Rubik School, Recul)

| Date beneficiari
    Utilizatorii care vor interacționa cu proiectul VR și/sau cu platforma webVR si paginile social media ale acestora. Educatorii, învățătorii și profesorii din România în general la care va ajunge proiectul, Ambasadorii și decidenții care se pot inspira din viziunile copiilor redate în experiența VR pentru a crea politici publice pentru integrarea unor idei de arhitectură a viitorului în strategii de dezvoltare pe termen lung, Cercetătorii axați pe realitate virtuală și pe proiecte de Noi Media; Studenții și profesorii specializați în Noi Media, Societatea civilă, pe termen lung, prin a se inspira din acest proiect virtual pentru a modela viitorul orașelor în direcția acestor utopii tangibile; ONG-uri, asociații care activează în domeniile cultural, social și educațional cărora le-ar putea fi folositoare anumite aspecte desprinse din viziunile copiilor redate în acest proiect; Specialiști sau persoane interesate de arhitectură, imagini 3D, programare, design procedural, inovare tehnologică, inovare terapeutică

| Activitati
    A.1: Management de proiect( Definitivarea și coordonarea echipei de proiect, Planificarea resurselor tehnologice, umane, artistice , Calendarizarea , Realizarea planului final de implementare, monitorizare și deevaluare, Urmărirea respectării bugetului și arhivării, Organizarea evenimentului de lansare) A.2.: Dezvoltarea și realizarea proiectului VR-Pre-producție: Finalizarea conceptului, Crearea scenariului VR, a treatment-ului regizoral, unui visual art pe baza viziunilor copiilor și a treatment-ului, unui storyboard, Organizarea primului focus grup cu cei 10 copii care să ajusteze final scenariul VR împreună cu artiștii digitali, Consultarea specialiștilor în sociologie, antropologie, psihologie pentru revizuirea scenariului VR-Producția experienței VR : producția modelelor 3D de clădire din experiența VR, crearea software-ului VR (programare), integrarea modelelor 3D în Unity engine, sesiune de mentorat transdisciplinară cu specialiști și artiști.- Post-producția: crearea sound design-ului, compunerea muzicii original, înregistrarea voice over-ului, etapa de user testing a experienței VR.A.3. Comunicare și promovarea proiectului: Realizarea identității grafice, Crearea paginilor de social media, promovarea proiectului national si international cu ajutorul partenerilor. Promovarea proiectului în școli. Comunicate de presă în media națională și internațională cu privire la evenimentul lansării. Înscrierea proiectului în cadrul unor showcase-uri internaționale.

| Rezultatele proiectului
    R1. 10 scenarii de viitor imaginate de copiii din Government of Children care vor reprezenta proiecțiile culturale despre viața ideală ale unei societăți văzute din perspectiva lor și care vor constitui pilonii de dezvoltare a proiectului VR (alese din cele 200 de viziuni arhivate de Government of Children). Dintre ele, vor fi curatoriate 5 viziuni finale, compatibile cu mediul VR, de către artiștii digitali, de către colaboratorii transdisciplinari și de către un focus grup format din 10 copii.R.2. Minimum 3 sesiuni online de mentorat și colaborare transdisciplinară activă cu artiști/ arhitecți/ sociologi/ psihologi/ educatori care să contribuie la găsirea unei forme holistice a proiectului VR. R.3. cca 100 000 de utilizatori ai platformei online WebVR și ai paginilor de Social Media (100000 calculând în funcție de utilizatorii cumulativi ai tuturor partenerilor din proiect), la care se vor adăuga, în urma campaniilor de promovare bine structurate, zeci de mii de alți utilizatori naționali și internaționali. R3. cca 200 de participanți la evenimentul de lansare, ambasadori și decidenți, profesioniști din domeniul artelor și artelor audio-vizuale (ilustratori, graphic designeri) artiști VR, profesioniști din domenii transdisciplinare (arhitectura, antropologie, sociologie, educație), studenți și profesori care studiază Noi Media, dar și jurnaliști și persoane publice din blogosfera românească. Peste 100 000 de useri de Facebook vor vizualiza proiectul în urma postărilor sponsorizate și a comunicatelor media.

| Bugetul
    112750,00

| Parteneri
     STUDIOSET, SEETHREE, NOE-FI STUDIOS, VIGA STUDIOS, Culture 360, Organizația FDP - Protagoniști în educație , The Institute, IQADS

| Website proiect
    https://tangibleutopias.com/#





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->