close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Istoric

Gala Societății Civile 2023, ediția a XXI-a

Gala Societății Civile 2023 s-a desfășurat sub sloganul „Bine pentru Mâine", evidențiind noile generații și responsabilitatea lor de a continua și amplifica schimbările pozitive în societate. Competiția a adunat  238 de inițiative, respectiv 182 proiecte, 23 programe și 33 de campanii sociale implementate în perioada 2021-2022, jurizate de peste 80 de specialiști. Festivitatea de premiere GSC 2023 a avut loc la Ateneul Român din București și pentru că întreaga ediție a fost dedicată tinerilor din societatea civilă, prezentatorul evenimentului a fost și el un tânăr actor de teatru și film: Bogdan Iancu, absolvent UNATC. Marele câștigător a fost proiectul „Dopomoha - War TaskForce”, implementat de Asociația Code for Romania, înscris în secțiunea „Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor”.

Gala Societății Civile 2022, ediția a XX-a

În 2022, Gala Societății Civile a sărbătorit 20 de ani dedicați societății civile, 20 de ani în care a dat curaj spiritului civic și celor care îl întruchipează. La această ediție aniversară au fost înscrise 146 de inițiative civice: 110 proiecte, 15 programe și 21 de campanii de comunicare pe teme sociale, implementate în perioada 2020-2021. Ediția a adus noutăți la nivelul competiției, fiind introduse: o nouă secțiune – „Tineri de Bine”, cu o echipă dedicată de Tineri Jurați, dar și un set nou de premii – Premiile pentru Impact Social, dezvoltate în parteneriat cu Ashoka România și acordate de un juriu special, format din Ashoka Fellows. Festivitatea de premiere a GSC 2022 a avut loc la Ateneul Român din București și a fost prezentată de Răzvan Exarhu, realizatorul emisiunii „Morning Glory” de la Rock FM. Marele câștigător a fost proiectul „Loc de Bine”, implementat de Asociația Zi de Bine și înscris în secțiunea „Apărarea drepturilor individuale/ colective”.

Gala Societății Civile 2021, ediția a XIX-a

Gala Societății Civile este dedicată oamenilor care cred în cauze diferite, dar care sunt motivați de același BINE. De aceea ediția a XIX-a a Galei Societății Civile s-a desfășurat sub campania „Binele ne aduce împreună”. Competiția a adunat 205 inițiative: 162 de proiecte, 12 programe și 31 campanii de comunicare, evaluate de 52 de membri ai juriului. Ediția specială ”Evening Glory” - co-producție Rock FM și Gala Societății Civile - a anunțat și în acest an câștigătorii competiției, pe data de 30 septembrie, live pe canalele: Facebook Rock FM l Facebook Morning Glory cu Răzvan Exarhu l Facebook Gala Societății Civile. Marele câștigător a fost proiectul „Code for Romania TaskForce”, implementat de organizația Code4Romania, înscris în secțiunea „Proiecte și campanii de Voluntariat”.

Gala Societății Civile 2020, ediția a XVIII-a

În contextul anului 2020, Gala Societății Civile și-a schimbat calendarul competiției anuale și s-a reorientat către un mediu atipic pentru organizarea Galei de anunțare a câștigătorilor. În competiție au fost înscrise 199 de inițiative: 160 de proiecte, 20 de programe și 19 campanii de comunicare, evaluate de 48 de membri ai juriului. Câștigătorii Galei Societății Civile 2020 au fost anunțați la radio, pe Rock FM, și live pe Facebook, în cadrul unui talk show-eveniment, în data de 1 octombrie 2020: ”Evening Glory. Talk show de bine cu Exarhu”. One time talk show-ul Evening Glory a fost co-produs de Rock FM și Gala Societății Civile. Marele câștigător a fost proiectul ”Fiecare Copil Contează” al organizației Salvați Copiii România, înscris în secțiunea ”Sănătate”. 

Gala Societății Civile 2019, ediția a XVII-a

Gala Societății Civile 2019 s-a desfășurat sub conceptul ”Oameni de Valoare Europeană”, campanie care a promovat cele șase valori europene - demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului. În cadrul competiției au fost înscrise 181 de iniţiative: 144 de proiecte, 23 de programe și 14 campanii de comunicare, acestea fiind evaluate de 48 de membri ai juriului. Festivitatea de acordare a premiilor a avut loc în data de 3 iunie 2019, la Ateneul Român și a fost prezentată de Răzvan Exarhu. Marele Premiu al Galei Societății Civile 2019 a fost acordat pentru prima dată în istoria proiectului unei inițiative înscrisă în secţiunea „Proiecte şi campanii de Voluntariat”: ”Comunitatea de voluntari MagiCAMP” al Asociaţiei MagiCAMP.

Gala Societății Civile 2018, ediția a XVI-a

Reginele Neștiute ale Societății Civile, campania de comunicare sub care s-a desfășurat cea de XVI-a ediție a Galei Socității Civile, în anul dedicat aniversării Centenarului, a celebrat o serie de personalități feminine din zilele noastre care continuă să creadă în principiile Reginei Maria prin munca lor în organizații. În cadrul competiției au fost înscrise 189 de proiecte.  Ediția a adus noutați la nivelul competiției, fiind introduse secțiuni noi precum: Inițiative Cetățenești, Campanii de comunicare pe teme sociale, Premiul Special Organizația NEW ENTRY și Premiul Special pentru INOVAȚIE. Festivitatea de acordare a premiilor, care a avut loc în data de 11 iunie 2018 la Ateneul Român, a fost prezentată de Răzvan Exarhu. Marele Premiu a fost acordat Asociației Dăruiește Viață pentru proiectul “Noi facem un spital” de la secțiunea Sănătate. 

Gala Societatii Civile 2017, ediția a XV-a

”A sosit momentul să recunoaștem eforturile și să mulțumim tuturor oamenilor care fac posibil binele și evoluția lui în România. De 15 ani mulțumim cui trebuie.” Conceptul sub care s-a desfășurat ediția aniversară de 15 ani a Galei Societății Civile. O ediție de excepție, care din nou a reușit să scoată în față și să pună în lumina reflectoarelor oameni și proiecte care merită zi de zi mulțumirile noastre. Le-am dedicat ziua de 12 iunie, în care i-am premiat pe scena Teatrului Național București. 

Gala Societatii Civile 2016, ediția a XIV-a

Am dedicat, din nou, o seara pentru a premia Binele din Romania, o seara de luni, pe 6 iunie 2016, la Teatrul National Bucuresti, alaturi de gazda evenimentului, Mircea Toma. Conform celor 203 proiecte participante la editia a XIV-a a Galei Societatii Civile, educatia a fost principala preocupare a sectorului asociativ in anul anterior. Marele Premiu a fost acordat proiectului Legea "Fiecare Copil in Gradinita", proiectul reprezentand un veritabil studiu de caz, fiind printre putinele exemple de initiative civice asumate de institutiile de resort ale statului. Proiectul a fost si castigatorul Premiului I de la sectiunea "Comportament civic si Participare publica" si, de asemenea, castigatorul "Premiului pentru Impact". 

Gala Societatii Civile 2015, editia a XIII-a

Editia a XIII-a a Galei Societatii Civile s-a desfasurat sub sloganul "De nu faci nimic, cu nimic o sa ramai. Implica-te in problemele sociale!". Competitia a gazduit 150 de proiecte si programe, castigatorii fiind anuntati in cadrul festivitatii de acordare a premiilor, care a avut loc in seara zilei de 15 iunie la Ateneul Roman, fiind prezentata de Mircea Toma si Vlad Mixich. Marele Premiu a revenit Fundatiei Regina Maria pentru proiectul "Policlinica Sociala Baba Novac", proiect castigator al premiului I la sectiunea "Sanatate". 

Gala Societatii Civile 2014, editia a XII-a

In cadrul editiei a XII-a a Galei Societatii Civile au fost inscrise 147 de proiecte si programe de catre 113 reprezentanti ai sectorului asociativ. Festivitatea de acordare a Premiilor s-a desfasurat la Ateneul Roman, in data de 10 iunie, fiind o seara dedicata oamenilor “care au castigat, desi n-au candidat”. Gazdele festivitatii de acordare a premiilor au fost Mircea Toma si Luca Niculescu.Marele Premiu al editiei a revenit proiectului caruia i-a fost desemnat Premiul I la sectiunea Sanatate, Bun venit pe lume! al organizatiei Salvati Copiii Romania. 

Gala Societatii Civile 2013, editia a XI-a

La cea de-a XI-a editia a Galei Societatii Civile au fost inscrise in cadrul competitiei 220 de proiecte si programe, de catre 151 de reprezentanti ai sectorului non-profit si neguvernamental din toata tara. Festivitatea de premiere a gazduit aproape 1.000 de invitati si s-a desfasurat sub sloganul campaniei “Si binele poate fi senzational.”, find prezentata de Mircea Toma si de Catalin Stefanescu.Cele mai multe trofee au fost revendicate de catre Asociatia Little People Romania care a castigat cinci premii pentru proiectele: “Scoala mea in spital” – Marele Premiu al Galei Societatii Civile 2013 si Premiul I in cadrul sectiunii “Educatie, Invatamant, Cercetare”, „Campionii Paralimpici” – Premiul I in cadrul sectiunii „Apararea drepturilor individuale/ colective”, „Revista Temerarii” – Premiul I in cadrul sectiunii “Servicii de asistenta sociala” si Premiul II in cadrul sectiunii „Sanatate” pentru proiectul „Nu Mi-e Frica!”. Asociatia Salvati Dunarea si Delta a castigat doua trofee pentru proiectul “La vanatoare de vanatori in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii” in cadrul sectiunilor “Protectia mediului” si „Buget - / Eficienta +”.

Gala Societatii Civile 2012, editia a X-a

Zece ani dedicati promovarii activitatii sectorului non-profit, neguvernamental din Romania si 176 de proiecte si programe inscrise in competitia anuala, peste 100 de organizatii participante. Castigatorii au fost anuntati pe scena Operei Natinale Bucuresti in seara zilei de 28 mai 2012 in fata reprezentantilor din cele trei sectoare: asociativ, public si privat. Marele Premiu al Galei Societatii Civile 2012 a revenit Fundatiei pentru SMURD pentru proiectul VODAFONE ROMANIA SI SMURD - PARTENERIAT PENTRU VIATA - Solutia de Telemedicina.

Gala Societatii Civile 2011, editia a IX-a

Opera Nationala Bucuresti a gazduit, in seara zilei de 9 iunie 2011 la Festivitatea de acordare a premiilor Galei Societatii Civile, aproape 1.000 de reprezentanti ai sectorului neguvernamental si non-profit, ai sectoarelor public si privat si, bineinteles, ai mass-mediei, lideri de opinie si personalitati publice. In seara dedicata promovarii si premierii celor mai bune initiative civice au fost aplaudate la scena deschisa cele 193 de proiecte inscrise in competitie, care au atras finantari in valoare de 17 milioane de euro. Marele Premiu al editiei 2011 a fost acordat Asociatiei Salveaza Vieti pentru proiectul „Nu ma ignora!”, ce a avut ca scop infiintarea unui Centru de Excelenta in Tratarea Cancerului.

Gala Societatii Civile 2010, editia a VIII-a

Cea de-a VIII-a editie a Galei Societatii Civile a avut loc la Ateneul Roman in data de 26 mai 2010. La evenimentul destinat promovarii si premierii celor mai bune proiecte si initiative ale sectorului non-profit au participat aproape 800 de persoane, reprezentanti ai sectorului non-profit, ai sectorului public si privat si, desigur, ai mass mediei. In cadrul competitiei au fost inscrise 192 de proiecte de catre ONG-uri, grupuri de initiativa si persoane fizice, proiecte care au atras fonduri de aproximativ 13 milioane de euro. Acestea au fost evaluate si notate de catre un juriu de exceptie format din: cercetatori, specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, jurnalisti, lideri si formatori de opinie. Marele Premiu al Galei Societatii Civile 2010 a revenit proiectului "Satul de-sine-statator (Whole Village Project)"implementat de catre organizatia Mihai Eminescu Trust.

Gala Societatii Civile 2009, editia a VII-a

La cea de-a VII editie a Galei Societatii Civile peste 110 participanti - organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice - au inscris in competitie 174 de proiecte, implementate in anul 2008. Aceasta editie a inregistrat cel mai mare numar de inscrieri din istoria sa, cu 51% mai mult decat la editia precedenta. Proiectele participante au atras fonduri in valoare de aproximativ 21 de milioane de euro. Marele premiu al celei de-a VII-a editii a Galei Societatii Civile a revenit Asociatiei Kogayon pentru proiectul “Stop vanatorii in parcurile nationaleâ€

Gala Societatii Civile 2008, editia a VI-a

La cea de-a VI-a editie a Galei Societatii Civile au fost inscrise 115 proiecte de catre 80 de organizatii neguvernamentale din toata tara. Aceste proiecte au fost premiate si aplaudate pe scena Ateneului Roman de catre reprezentanti ai sectorului public si privat, jurnalisti si lideri de opinie ai societatii civile

Gala Societatii Civile 2007, editia a V-a

La competitia Galei, editia a V-a, au participat 118 proiecte, valoarea fondurilor atrase de acestea fiind de peste 17 milioane de euro. Initiatorii proiectelor au fost 92 de organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice din toate regiunile tarii, proiectele implementate avand o acoperire geografica atat locala si regionala, cat si nationala.

Gala Societatii Civile 2006, editia a IV-a

La editia din 2006 a Galei Societatii Civile, au fost inscrise 127 de proiecte realizate de organizatii non-guvernamentale, grupuri de initiativa, sindicate si persoane fizice.

Gala Societatii Civile 2005, editia a III-a

Peste 90 de organizatii au inscris in competitia Galei proiecte exceptionale. Aceste proiecte si oamenii care le-au desfasurat sunt dovada ca societatea poate gasi in interiorul ei resurse pentru a ajunge la normalitate, pentru a construi o viata mai buna si mai corecta pentru toti membrii.

Gala Societatii Civile 2003, editia a II-a

In decembrie, pe scena Teatrului National Bucuresti, au fost premiate cele mai bune proiecte neguvernamentale ale anului 2003. Peste 1.000 de lideri din sectorul de afaceri, din mediul politic, din institutiile publice, din sectorul neguvernamental si din mass-media, s-au intalnit la festivitatea de premiere a Galei Societatii Civile pentru a arata ca romanii trebuie sa se implice mai mult in rezolvarea problemelor comunitatii.

Gala Societatii Civile 2002, editia I

Prima editie a Galei a fost un pas important in consacrarea pe scena publica romaneasca a unui model de comportament civic. Pentru prima oara sectorul neguvernamental a avut o Gala numai a lui. Pentru prima oara au fost recunoscute public calitatea si daruirea unor oameni sau organizatii dedicate unor cauze sociale.


Copyright © Gala Societății Civile - 2025
Site dezvoltat de Netvibes

-->