close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#CopiiiRomâniei (Campanie umanitară pentru dotarea Spitalului de Urgență Pediatrică Ploiești)



| Organizator:
    Asociatia La Primul Bebe
| Sectiune:
    Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
| Problema de fond
    Am primit propunerea de proiect de la unul dintre voluntarii noștri, care a discutat cu managerul spitalului, aflând astfel nevoile existente. Cele 2 săli de operații ale spitalului au un turn laparoscopic și multe solicitări. Medicii spitalului pot forma 2 echipe care să opereze simultan, dar acestea se așteaptă una pe cealaltă din cauza limitărilor tehnice.
Datorită numărului uriaș de cazuri de accidente ortopedice, aparatul de radiologie cu brațul telescopic este unul dintre instrumentele fără de care chirurgii nu pot opera. Cel pe care îl au este vechi și radiază mult. Copiii operați sunt nevoiți să suporte o doză mare de radiații. La fel si medicii, care poartă sub șorțul antiradiații un dozimetru, ce măsoară nivelul de încărcare al radiațiilor la care sunt supuși. Dozimetrele sunt trimise la citit lunar și dacă încărcarea e mare, medicii nu mai pot opera. Risc pe care spitalul nu și-l permite.
Scopul a fost să strângem în cele 6 zile de campanie cei 300.000 eur necesari achiziționării celor 2 aparate, dar am depășit această sumă și am ajuns la 484.436 Eur, suplimentând cu stații de diagnostic pentru UPU, dulapuri pentru medicamente și aparatură pentru bucătărie.


#CopiiiRomâniei (Campanie umanitară pentru dotarea Spitalului de Urgență Pediatrică Ploiești) #CopiiiRomâniei (Campanie umanitară pentru dotarea Spitalului de Urgență Pediatrică Ploiești) #CopiiiRomâniei (Campanie umanitară pentru dotarea Spitalului de Urgență Pediatrică Ploiești)

| Acoperire
    Județul Prahova în principal, însă vin aici și pacienți din județele Dâmbovița și Buzău

| Rezumat
    În fiecare an, la Spitalul de Pediatrie Ploiești ajung la camera de gardă peste 45.000 copii, dintre care sunt internați peste 11.000. Aici se fac anual peste 1500 de intervenții chirurgicale, dintre care 80% intervenții ortopedice și peste 20.000 investigații radiologice. La Camera de Primiri Urgențe se consultă între 130-150 de copii în 24 de ore.
În campania #CopiiiRomâniei ne-am propus să strângem 300.000 Eur, bani cu care să achiziționăm: un turn de chirurgie laparoscopică și un aparat de radiologie digitală cu braț mobil. Aparatura aceasta dă șansa dublării numărului de operații efectuate într-o zi și contribuie la micșorarea numărului de radiații la care copiii operați și medicii sunt supuși zi de zi. Pentru Compartimentul de Primiri Urgențe ne-am propus să achiziționăm 8 stații modulare de diagnostic folosite pentru consultațiile inițiale. Cu ajutorul lor se pot gestiona mult mai rapid cazurile, se poate stabili mai repede gradul de urgență și se pot monitoriza pacienții pe parcursul staționării în CPU. Sunt necesare și 6 dulapuri medicale sterile și electronice necesare păstrării medicamentelor în condiții optime, dar și aparatură pentru bucătăria în care zilnic se gătesc 150 porții pentru fiecare masă, în funcție de afecțiune. În cele 6 zile de campanie umanitară, am reușit împreună cu cei 15.897 părinți implicați, care au participat ca vânzători sau cumpărători în cadrul a 17.154 de licitații umanitare, să strângem suma de 484.436 Eur, cu care vom reuși și achiziționăm cele enumerate mai sus.


| Date beneficiari direcţi
    Cei peste 45.000 de copii care ajung anual la camera de gardă a Spitalului de Urgență Pediatrică Ploiești. Dintre aceștia, peste 11.000 beneficiază de internare, iar peste 1500 sunt supuși unor intervenții chirurgicale. Din cei 45.000 de copii, peste 20.000 au nevoie de investigații radiologice. Adăugăm în rândul acestor beneficiari direcți și medicii care lucrează aici și care, cu ajutorul acestei aparaturi medicale, vor fi sprijiniți mai bine în îngrijirea micilor pacienți.

| Activitati
    Campania umanitară # CopiiiRomâniei s-a desfășurat pe parcursul a 6 zile, în perioada 16-21 noiembrie, prin licitații online în 8 comunități închise LaPrimulBebe. Pe parcursul celor 6 zile de campanie, mamele comunității au licitat pentru produse/servicii, urmând ca sumele rezultate să fie donate cauzei. La finalul celei de-a 6 a zile, au fost desemnați căștigătorii licitațiilor și, timp de aproape o săptămână începând cu acel moment, voluntarii LaPrimulBebe (comisari de campanie), alături de echipă, au centralizat toate licitațiile pentru a putea anunța suma strânsă. Proiectul a presupus activități de comunicare în interiorul comunităților în baza unui timeline bine planificat precampanie, activități de coordonare a echipei de voluntari, care ne-au ajutat în aprobarea și moderarea postărilor celor 17.154 de licitații, precum și în centralizarea licitațiilor într-un timp record.

| Despre voluntari
    Peste 200 de voluntari implicați în campania umanitară prin care am reușit strângerea de fonduri. Aceștia s-au ocupat de moderarea postărilor de licitații, de închiderea și centralizarea licitatiilor organizate în comunitatea LaPrimulBebe și de verificarea plăților. Un voluntar IT s-a ocupat de buna funcționare a platformei de licitații. LEI

| Rezultatele proiectului
    În cele 6 zile de campanie, am reușit împreună cu cei 15.897 părinți implicați, care au participat ca vânzători sau cumpărători în cadrul a 17.154 de licitații umanitare, și cu ajutorul echipei noastre de peste 200 de voluntari, să strângem suma de 484.436 Eur deși inițial ne-am propus să atingem suma de 300.000 Eur. Cu această sumă, nu numai că vom reuși achiziționarea celor 2 echipamente medicale necesare în sala de operații – aparat de radiologie digitală cu braț mobil și turn de chirurgie laparoscopică, însă vom avea și suma necesară achiziționării a 8 stații modulare de diagnostic pentru UPU, 6 dulapuri electonice pentru medicamente și aparatura necesară bucătăriei. Toate aceste schimbări vor fi posibile datorită mobilizării exemplare a voluntarilor și a întregii comunități de părinți LaPrimulBebe. Datorită campaniei umanitare #CopiiiRomâniei, condițiile pacienților internați în Spitalul de Urgență Pediatrică se vor îmbunătăți (hrana oferită mult mai adecvat preparată pentru nevoile alimentare necesare). Prin achiziția aparatului de radiologie digitală cu braț mobil va exista o iradiere mai mică atât a pacienților cât și a medicilor, iar datorită turnului de chirurgie laparoscopică, operațiile vor fi minim invazive cu semne postoperatorii mai mici, operațiile vor avea o durata mai scurtă și va fi necesară o cantitate mai mică de anestezic ce va reduce efectele adverse asupra copiilor. Se va imbunătăți inclusiv viața medicilor care lucrează în spital, utilizând aparatura nouă și modernă.

| Parteneri
    Asociația La Primul Bebe și Spitalul de Pediatrie Ploiești

| Despre organizator
    Asociația La Primul Bebe sprijină gravidele și mamele din România, aflate în primii ani de viată ai copilului, prin comunități online empatice, cursuri cu informații de la experți, campanii de conștientizare și proiecte umanitare. Cu peste 250.000 membri, activăm în toată țara prin grupuri regionale LaPrimulBebe, dar și în Diaspora. De două ori pe an, părinții comunității noastre își unesc forțele și se implică în campaniile umanitare pe care le organizăm.

| Website proiect
    www.laprimulbebe.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->